YEREL HABERLER - 06 Ocak 2012 Cuma 15:55

MELİKGAZİ BELEDİYE BAŞKANI BÜYÜKKILIÇ:

A
A
A
MELİKGAZİ BELEDİYE BAŞKANI BÜYÜKKILIÇ:

AK Parti Siyaset Akademisi ’nin Kayserili Siyasetçilerle söyleşi bölümünün konuğu Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç oldu.
Büyükkılıç, " Çok sıkıntılar yaşadık. Bu günlere gelirken, düz yollarda yürümedik. Dikenli, engebeli yollarda yürüdük. Bu kadar zor koşullardan sonra bu günlere geldik. İnandığımız görüş ve felsefemizden dolayı horlandık, dışlandık, azarlandık ama yılmadık" dedi.
Moderatörlüğünü Mehmet Akif Kum’un yaptığı AK Parti Siyaset Akademisi, Kayserili Siyasetçilerle Söyleşi bölümünün konuğu Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç oldu. Melikgazi Belediye Başkanı Büyükkılıç, Siyaset Akademisi katılımcılarına her türlü zorluklara ve engellemelere rağmen buralara nasıl geldiğini anlattı. 12 Eylül öncesinde herkes gibi kendisinin de büyük sıkıntılar yaşadığını belirten Büyükkılıç, şunları söyledi:
" O dönemde Tıp Fakültesi’ni bitirdim ama diplomamda resmim dahi yoktu. Çünkü yüzde 90’ın üzerinde belirli bir kesime bağlı bir anlayış vardı. Onların düşüncesine göre, biz onlardan değildik. Halbuki , ülkeyi parçalama adına, böl yönet anlayışıyla, kardeşi kardeşe düşürme anlayışı içerisinde bizleri birbirimize düşürmeye çalışan bir ayrıştırma vardı. Her gün onlarca insanın öldüğü bir ortam vardı. O günlere bakarak şimdi bizler birbirimizi daha iyi anlamalı, birliğimizi ve kardeşliğimizi korumamız, bir gülümsemeyi çalışanlarımızdan, dostlarımızdan ve ailemizden esirgememeliyiz. O dönemde, öz vatanında garip, öz vatanın da paye muamelesi gören İmam Hatip Lisesi mezunuyum. 12 Eylül sürecinde bizleri üniversite sınavlarına dahi almadılar. Her şeye rağmen yılmak yok diye bir kural vardı. Bizde bu kuraldan yola çıkarak, vatanımızı ve milletimizi seven insanlar olarak her şeye rağmen engellerin üstesinden geldik. Çok şükür ki, tüm zorluklara rağmen bu görüşümüzden geri kalmadık. O dönemde hiç unutmam 485.25 puan almıştım ve bu puanla Türkiye’de giremeyeceğimiz hiç bir okul yoktu. Ben Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni seçtim ve başarıyla da bitirdim. Biz buralara gelirken, düz yollarda yürümedik. Engebeli yollarda yürüdük. Dikenli, zor koşullardan bu günlere geldik. Horlandık, dışlandık, azarlandık, kovulduk ama yılmadık.Siz siyaset akademisi kursiyerlerine, bu konuları neden anlatıyorum, hayatımızı tanıyın, hayatımızdan örnekler alarak, hangi noktalara gelindiğini görmeniz açısından söylüyorum. Geçmişte bizim yaşadığımız bu olaylardan ibret almalı ve paylaşmalıyız ki, bir daha o dönemler yaşanmasın. Kayserili belediyelerin en büyük zenginliği birliğimiz, beraberliğimiz, dayanışmamız ve hizmet etme arzumuzdur. Bizler, bu düşüncelerle hareket ettiğimiz için başarılıyız."
Siyasetin her aşamasında il başkanlığı, bir dönem milletvekilliği ve üç dönemdir de Belediye Başkanı olarak Kayserili hemşerilerine hizmet ettiğini belirten Başkan Büyükkılıç “insanların en hayırlısı insanlığa hizmet edendir, anlayışı içerisinde, bu şehri daha modern, daha yaşanabilir bir kent yapabilmek adına gecelerini gündüzüne katarak çalışmaya devam ettiklerini sözlerine ekledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir