YEREL HABERLER - 09 Ocak 2012 Pazartesi 14:16

MİKROKREDİ KULLANAN KADINLAR ARTIK SİGORTALI

A
A
A
MİKROKREDİ KULLANAN KADINLAR ARTIK SİGORTALI

Mikrokredi İç Anadolu Bölge Temsilcisi Emin Lafçı, Türkiye Grameen Mikrokredi Kırşehir programına katılan kadınların sigortalandığını bildirdi.
Kurulduğu günden bu yana yüzlerce kadının iş ve meslek sahibi olmasını sağlayan ve aynı zamanda ev ekonomilerine katkı sunan Mikrokredi Kırşehir Şubesi yeni bir uygulamaya imza attı. Mikrokredi Kırşehir Şubesi’nden kredi alan tüm kadınların sigortalandığını söyleyen Mikrokredi İç Anadolu Bölge Temsilcisi Emin Lafçı "Günlük hayatta insanlar evlerini arabaları ve değerli gördükleri eşyalarını sigortalattırıyorlar. Fakat bunları düşündüğümüzde hayata verilen önemin daha az olduğunu görüyoruz. Biz özellikle Van’daki depremin ardından bayan üyeleri sigortalattırmayı düşündük. Çünkü insanın başına sosyal hayatta her an her şey gelebilir. Bugün sağlıklı olsak bile ertesi gün neyle karşılaşacağımızı bilemeyiz. Bu noktada bizde özel bir sigorta şirketiyle anlaşarak Türkiye genelinde 63 bin, Kırşehir’de ise 554 kadının bireysel kaza sigortası kapsamında poliçelerini yaptırdık." dedi.
Ayda 1 TL, yılda 12 liraya tekabül eden ücret karşılığında yapılan bu sigortalama işlemi doğrultusunda üyelerin bizden 10 bin TL üzerinden sigortalanmış durumda olduklarını kaydeden Lafçı "Bunun yanı sıra üyelerin ilk altı aylık ücretlerini Türkiye Grameen Mikrokredi Temsilcisi olarak biz karşıladık. Üyelerin şu anda ilk 6 aylık ücretleri ödendi, kalan 6 aylık ücretlerini de kendileri ödeyecekler. Bireysel kaza sigortası kapsamında bulunan bu sigorta ile kadınlar, deprem başta olmak üzere, doğal afetlere karşı ve hatta eşlerinin uygulayacağı şiddete karşı bile sigorta kapsamında olacaklar. Bu da diğer bireysel sigortaların kapsamı içerisinde olmayan bir uygulamadır." şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir