YEREL HABERLER - 09 Ocak 2012 Pazartesi 14:13

GENÇLER KENDİ POLİTİKALARINI ÜRETİYOR

A
A
A
GENÇLER KENDİ POLİTİKALARINI ÜRETİYOR

Denizli Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi, ’Yerel Gençlik Politikaları Projesi’ kapsamında atölye çalışmalarına başladı.
Denizli Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi, gençlik sorunları ve çözümleri konusunda sözü olan gençleri ’Yerel Gençlik Politikaları Projesi’ kapsamında başlatılan atölye çalışmalarına davet ediyor. Ege Bölge Koordinatörlüğünü de gerçekleştiren Denizli Gençlik Meclisi ’Yerel Politika Sensiz, Ulusal Politika Gençsiz Olmaz’ sloganı ile yerelden başlayıp ulusalı kapsayan bir gençlik politikası oluşturulması için Denizlili gençlerin katkılarını bekliyor.
Kent Konseyi binasında gerçekleştirilen toplantılarda gençlere sorun analizi, çözüm önerileri ve örnek gençlik modeli gibi konularda bilgilerin aktarıldığı grup çalışmaları düzenleniyor. Yaklaşık 40 gencin katıldığı proje bilgilendirme toplantısının Moderatörlüğünü Ruçhan Ertuğrul yaptı. Projenin detayları ve atölye çalışmalarının nasıl yapılacağı hakkında katılımcıları bilgilendiren Ertuğrul, "Bu proje kapsamında Türkiye’nin 81 ilinde gençlerle atölye çalışmaları yapılacak ve gençlere sorun analizi, çözüm önerileri ve örnek gençlik modeli konusunda grup çalışmaları düzenlenecektir. Denizli Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi bu projenin Ege Bölgesi Koordinatörlüğünü yürütmektedir. Bu proje kapsamında Ocak ayının sonunda Denizli’de bakanlık düzeyinde katılım ile bir bölgesel toplantı gerçekleşecektir. Bölgesel toplantı çıktıları 19 Mayıs’ta yapılacak olan gençlik şurası ile karar alıcı mekanizmalara ulaştırılacaktır ve ülke tarihinde ilk defa yerelden başlayıp ulusalı kapsayan bir gençlik politikası belirlenecektir" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir