YEREL HABERLER - 08 Ocak 2012 Pazar 12:24

BURSA`DA ALTYAPI YENİLENİYOR

A
A
A
BURSA`DA ALTYAPI YENİLENİYOR

Bursa Büyükşehir Belediyesi Gökdere başta olmak üzere kent merkezinden geçen derelerde sürdürdüğü ıslah çalışmalarına Değirmenlikızık Mahallesi’nden geçen Akçalar Deresini de ekledi.
Yeni Belediye binası, stadyum, bilim teknoloji merkezi gibi anıtsal yapıları bu dönemde Bursa’ya kazandıracak olan Büyükşehir Belediyesi, diğer taraftan da kentin her köşesindeki altyapı çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kentin merkezinden geçen Gökdere başta olmak üzere tüm derelerde ıslah çalışmalarını aralıksız sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Değirmenlikızık Mahallesi Dalyan Sokak’tan geçen Akçalar Deresinin ıslahı için de çalışmaları başlattı. Sokağın tam ortasından geçen derenin zemini temizlenirken, yaklaşık 180 metrelik bölüm de kapalı baksla kontrol altına alınıyor. Islah çalışmalarını yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı ve Genel Müdür Yardımcısı Güngör Gülenç’ten çalışmalar hakkında bilgi aldı. Değirmenlikızık Mahallesi Muhtarı Arif Eker’in de hazır bulunduğu inceleme gezisinde çalışmaları değerlendiren Altepe, şehrin her köşesinde altyapı çalışmalarının sürdüğünü söyledi.
Muhtemel sel baskınlarının önüne geçmek için Gökdere başta olmak üzere 7 merkez ilçede dere ıslah çalışmalarının aralıksız devam ettiğini hatırlatan Altepe, "Trafik, derenin iki yanındaki dar yollardan akıyor. Derenin sokak ortasından geçen 180 metrelik bölümünü kapalı baksla kontrol altına alıyoruz. Bu sayede sokak genişlemiş olacak. Daha sonra ise derenin üst kısmını peyzaj çalışmaları ile modern bir görünüme kavuşturacağız. Böylelikle hem olası sel baskınlarının önüne geçmiş olacağız hem de sokağımızı daha sağlıklı ve modern bir görünüme kavuşturacağız" dedi.
Değirmenlikızık Mahallesi Muhtarı Arif Eker ise, özellikle yaz aylarında çevreye kötü kokuların yayılmasına yol açan derenin bu çalışma ile kontrol altına alınacağını belirtti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir