GENEL - 04 Aralık 2011 Pazar 18:05

BAKAN YILDIZ`IN MALATYA ZİYARETİ

A
A
A
BAKAN YILDIZ`IN MALATYA ZİYARETİ

Doğu Anadolu bölgesindeki 4 ilin enerji kaynaklarının değerlendirildiği "Fırat Elektrik Dağıtım Toplantısı"ndan sonra Malatya Valisi Doç. Dr. Ulvi Saran’ı makamında ziyaret eden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, burada basın mensuplarının sorularanı da cevaplandırdı.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Malatya Valisi Doç. Dr. Ulvi Saran’ı, Malatya belediye başkanı Ahmet Çakır ve AK Parti Malatya milletvekilleriyle birlikte ziyaret etti.
Ziyarette konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, bölgenin elektrik dağıtımındaki özelleştireden kaynaklanan sorunları ele almak için ziyareti gerçekleştirdiklerini ifada edip, bir basın mensubunun, "Elektrik ve doğalgaz’a zam var mı?"sorusunu "Bu toplantıda zam konusunu ele almadık" cevabını verdi.
Bakan Yıldız, Malatya’da atıl şekilde bekleyen Vagon Onarı Fabrikası’yla ilgili soruya da, "Arkadaşlarla tekrar bir araya gelip değerlendireceğiz. Buraya uygun yatırımcının çekilip atıl şekilden kurtarılması lazım" cevap verdi.
Vali Ulvi Saran ise, "Bölgemizin gerek enerji ve gerekse doğalgazla ilgili sorunları içeren toplantı için ilimizi ziyaret ettiler" dedi.
Bu arada, Bakan Yıldız’ın valilik ziyaretinde, Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş, Şeker İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Nuri Murat ve birlik başkanlarının talebi nedeniyle, basına kapalı ayrı odada görüştü.
Bakan Yıldız, üreticilerin şeker fabrikasının özelleştirilmesi ve pancar üreticilerin mağduriyetini ileten sorunu iletmelerini basın mensuplarına değerlendirirken, "Görüşme çok güzel geçti. Bu konunun yetkilisi ben değilim. Ama iletilen sorunları arkadaşlara ileteceğim. Birlikte değerlendireceğiz. Farklı yorum, tavsiyeler var" ifadelerini kullandı.
Bakan gittikten sonra görüşmeyle ilgili basın mensuplarına bilgi veren Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş, Şeker Fabrikası’nı özelleştirmeden alanların arsası için aldıklarını ifade edip, "Bundan sonra gelen bakanları protesto ile karşılayacağız. Ancak sayın bakanımız bizi dinledi ve sorunumuzu ilgili yerlere ileteceklerini söylediler" ifadelerini kullandı.
Şeker İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Nuri Murat ise, "Sayın bakanımıza, şeker fabrikasını alan firmanın çalıştırmayacağını bizlere beyan ettiğini söyledim. Geçen hafta küspe için bekleyen bin 200 üreticinin şeker fabrikasında kuyrukta olduğunu ilettim. Devlet ve millet yararına bir şey yapılmadığını söyledim. Eski hal binası yeri 32 dönüm ve 52 milyon TL’ye 4 yıl önce satıldı. 350 dönüm olan şeker fabrikası alanı ise 540 milyon TL civarındadır. Bu da, satılan 4 şeker fabrikası değeridir" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Nörolojik hastalıklarda botoks dönemi, sadece estetik değil şifa kaynağı oldu Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜN) Tıp Fakültesi Nöroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Esra Acıman Demirel, istemsiz kas kasılmaları ve titremelere yol açan hareket bozukluklarının tedavisinde botulinum toksin (botoks) enjeksiyonuyla hastaların yaşam kalitesini artırdıklarını bildirdi. Hareket bozukluklarının hastalar üzerindeki olumsuz etkilerini anlatan Doç. Dr. Esra Acıman Demirel, "Bazı hareket bozukluklarında kaslar istemsiz kasılır, sertleşir ve titremeler olur. Bu günlük yaşam aktivitelerini bozar. Yemek yiyemez hasta, başını dik tutamaz, yazı yazamaz ve psikolojisi bozulabilir. Bu durum özellikle günlük yaşam aktivitelerini bozar, hastanın yaşam kalitesini düşürür" ifadelerini kullandı. Tedavinin amacına ve uygulandığı bölgelere değinen Demirel, "Peki biz botulinum toksin enjeksiyonuyla ne yapıyoruz? Bu kasların kasılmasını azaltmak, titremesini azaltmak ve aynı zamanda da ağrısını gidermek için yaptığımız bir yöntem. Biz bunu göz ve çevresindeki, göz kapağındaki kasılmaları gidermek, boyundaki kasılmaları ve titremeleri gidermek, eldeki kasılmaları ve titremeleri gidermek, yine tek taraflı yüz kasılmalarında uyguluyoruz" dedi. "Hasta günlük yaşamına devam edebilir" Uygulama sürecinin cerrahi bir işlem olmadığını ve hastanın aynı gün normal yaşantısına dönebildiğini vurgulayan Demirel, şunları kaydetti: "Tedavi kas içine uygulanan bir enjeksiyon yöntemidir. Hastalığın şiddetine, hastanın semptomlarına göre kas içerisine uygun dozlarda botulinum toksini enjekte edilir. Hastalığın şiddetine göre birkaç dakika ile 10 dakika arasına kadar sürebilir. Cerrahi bir işlem değildir. Hasta gün içerisinde günlük yaşamına tekrar aynı şekilde devam edebilir. Etkisi yaklaşık 10 günde başlar ama en etkin düzeye 2-4 haftada ulaşır. 3-4 ay kadar etkisi sürebilir, bu da tabii hastadan hastaya değişebilir. Belirli aralıklarla botulinum toksin enjeksiyonu yapılabilir." "BEUN’da etkili ve güvenli yöntemi uygulamaktayız" Yöntemin güvenilirliğine dikkat çeken Demirel, "Enjeksiyon yerinde ağrı, hafif morarma, geçici kas güçsüzlükleri olabilir ama bu etkiler geçici gerçekten ve çok nadir gördüğümüz yan etkiler. O yüzden oldukça etkili ve güvenli bir yöntem olarak uygulamaktayız. BEÜN’de hareket bozuklukları polikliniğinin adı altında botulinum toksin enjeksiyonları etkili ve güvenli bir şekilde yapılabilmektedir" diyerek sözlerini tamamladı.
Ankara Eski Nilüfer Belediye Başkanı Erdem’in rüşvetten aldığı taşınmazları sevgilisinin üzerine yaptığı iddia edildi Bursa’da eski Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’in usulsüz emsal artışı üzerinden elde ettiği bir daire ve bir dükkanı sevgilisinin üzerine yaptığı iddia edildi. Eski Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’in rüşvetten aldığı ev ve dükkanı sevgilisinin üzerine yaptığı ortaya çıktı. İlk eşi Serpil Erdem’den 2021 yılında boşanan Turgay Erdem, eşinden boşandıktan bir hafta sonra Zeynep Terzioğlu ile ikinci kez dünya evine girmişti. Bursa’da yürütülen ’rüşvet ve yolsuzluk’ soruşturması kapsamında ifade veren Emin Adanur, Turgay Erdem ile Zeynep Terzioğlu’nun evlenmeden önce uzunca bir süre sevgili olduğunu iddia etti. Bu dönemde Erdem’in Bakgör Yapı isimli firmasının Balat Mahallesi’nde yapılan bir projesi için usulsüz emsal artışı yaptırdığı belirlendi. Adanur, firmanın bu artış karşısında Belediye Başkanı Erdem’e bir adet daire ve bir dükkanı rüşvet olarak verdiğini ileri sürdü. Adanur, Erdem’in rüşvet olarak aldığı ev ve dükkanı o dönem sevgilisi olan Zeynep Terzioğlu’nun üzerine yaptığını öne sürdü. Adanur, bu durumu daha sonra tapudan öğrendiğini söyledi. O dönem Nilüfer Belediyesi’ne ait bir kütüphanede memur olarak çalışan Terzioğlu ile iletişime geçtiğini ifade eden Adanur, "Sen memursun. Ekonomik olarak her şeyin belli. Bir memur olarak Balat Mahallesi’nde bir dükkân ve bir daireyi üzerine alman manyaklık" dediğini belirtti. Adanur’un bu sözleri üzerine panikleyen Terzioğlu’nun, "Araştırırlarsa çıkar mı?" diye sorduğunu aktardı. Adanur, bunun tapu kayıtlarından çıkacağımı söylemesi üzerine Terzioğlu’nun söz konusu iki tapuyu başka şahısların üzerine devrettiğini söyledi. Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, ilk eşi Serpil Erdem’den 2021 yılında boşandı. Erdem, ilk eşinden ayrılmasından bir hafta sonra Zeynep Terzioğlu ile Mudanya Montanie Otel’de düzenlenen törenle evlendi. Turgay Erdem’in ilk eşinden 1 kızı olduğu öğrenildi.