YEREL HABERLER - 10 Ocak 2012 Salı 14:05

BURSA ŞANTİYEYE DÖNDÜ

A
A
A
BURSA ŞANTİYEYE DÖNDÜ

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ulaşımdan altyapıya, tarihi kültürel mirastan spora kadar Bursa’yı geleceğe taşıyacak önemli projeleri bir bir hayata geçirdiklerini söyledi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Osmangazi ilçesi sınırlarındaki mahalle ve köy muhtarlarıyla Dobruca Tesisleri’nde bir araya geldi. AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Cihat Çini ile Osmangazi Muhtarlar Derneği Başkanı Ferruh Sevimgil’in de katıldığı toplantıda Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımları hakkında bilgiler veren Başkan Altepe, Osmangazi’yi yakından tanımasının büyük bir avantaj olduğunu söyledi. Osmangazi’de 136 muhtarlık olduğunu bunun küçük bir il anlamına geldiğini belirten Başkan Altepe, raylı sistemlerden kentsel dönüşüme, spordan tarihi ve kültürel mirasa kadar Osmangazi başta olmak üzere Bursa’nın tamamında büyük bir yatırım hamlesi gerçekleştirdiklerini söyledi.
Geçtiğimiz dönemde Osmangazi’ye 4 tane yüzme havuzu kazandırdıklarını hatırlatan Başkan Altepe, Türkiye’de halen birçok ilde havuz yokken Osmangazi’nin bu alanda önemli bir mesafe kat ettiğini söyledi. Osmangazi’de hayata geçirdikleri birçok projenin Türkiye’ye örnek gösterildiğinin altını çizen Başkan Altepe, “Bu dönem ise hizmet alanımız oldukça genişledi. Ancak buna rağmen Osmangazi’nin cadde ve sokaklarındaki çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Yeni belediye binası, stadyum, bilim teknoloji merkezi gibi anıtsal yapıları bu dönemde Bursa’ya kazandırırken, muhtarlarımız başta olmak üzere halkımızdan gelen bütün taleplerle de yakından ilgileniyoruz” dedi.
Özellikle Osmangazi gibi yapılaşmanın yoğun olduğu bölgelere hizmet götürmekten çok arsa temini konusunda sıkıntılar yaşadıklarını ifade eden Başkan Altepe, “Osmangazi zor ilçe. Binaları yıkarak, yollar yapıyoruz, spor tesisleri yapıyoruz. Yer sorununu çözsek, her yere tesis yaparız. Her gün takip ediyoruz, boş alan bulunca çalışmaları başlatıyoruz. Bir arsa için yıllarca mücadele veriyoruz. Alacahırka’da yapacağımız bir spor tesisi arsasını elde etmek için tam 5 yıl uğraştık. Daha yeni çözüldü ve şimdi Osmangazi Belediyesi oraya spor tesisini yapacak. Onlar yapmazsa, biz yapacağız” diye konuştu.
Osmangazi Muhtarlar Derneği Başkanı Ferruh Sevimgil ise Kestel’den Karacabey Boğazı’na kadar her yerde Başkan Altepe’nin ayak izinin bulunduğunu belirterek, hizmetlerinden dolayı Başkan Altepe’ye teşekkür etti. Sevimgil, “Biz Osmangazi’de belediye başkanı olarak Recep Altepe’yi tanıdık. O şimdi büyükşehirde ama yine bizim de başkanımız. Bizim her sorunumuzla ilgileniyor. Bilgisayarlarımız yetersiz dedik, bilgisayar yardımlarını başlattı. Kendisiyle ne kadar övünsek azdır. Hizmette, karınca kararınca değil, elinden gelenin en fazlasını yapmaya çalıştı. Tüm muhtarımız adına kendisine teşekkür ediyorum” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bakan Yerlikaya: “Bursa merkezli 7 ilde düzenlenen ‘Mahzen-32’ operasyonlarında Hakkı Saral’ın elebaşılığını yaptığı suç örgütü çökertildi” İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bursa merkezli 7 ilde düzenlenen “Mahzen-32” operasyonları ile elebaşılığını cezaevinde olan Ümit Saral’ın kardeşi Hakkı Saral’ın yaptığı suç örgütünün çökertildiğini açıkladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın paylaştığı bilgilere göre, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde; Bursa İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu Bursa merkezli İstanbul, Ankara, Trabzon, Sakarya, Yalova ve Diyarbakır’da “Mahzen-32” operasyonları düzenlendi. Düzenlenen operasyonlarda organize suç örgütü üyesi şüphelilerin; Bursa merkez ve İnegöl’de vadeli araç alım satım faaliyetlerinde bulunarak vatandaşlarımızdan silah zoruyla yüksek miktarlarda para tahsilatı yaptıkları, Bursa’ya il dışından getirdikleri tetikçiler vasıtasıyla para vermeyi kabul etmeyen kişilere ve bu kişilerin işyerlerine yönelik silahlı saldırı düzenledikleri, Bursa’ya farklı illerden gelerek vadeli araç alımı yapanların adreslerini tespit ettikleri ve bu kişileri hürriyetlerinden yoksun bırakarak darp ettikleri, araç alım satımı nedeniyle kişiler arasında meydana gelen alacak verecek konularına müdahil oldukları ve sözde mahkemeler kurarak haksız menfaat sağladıkları, silahla ölüm tehdidinde bulundukları kişilerin işyerlerine ve araçlarına zorla el koydukları ve bu malları örgüt üyelerinin üzerine geçirdikleri, silah ve tehdit zoru ile el konulan araçları hediye adı altında örgütün elebaşına verdikleri ve suç faaliyetleri esnasında, güvenlik güçlerine yönelik silahlı saldırıda bulundukları tespit edildi. Operasyonlarda elebaşının da içerisinde bulunduğu organize suç örgütü üyesi 24 şüpheli yakalandı. Operasyonlar sonucu, 15 adet ruhsatsız tabanca, çok sayıda çek ve senet ile çok miktarda nakit paraya el konuldu. 10 ayda 454 organize suç örgütü çökertildi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, organize suç örgütlerine yönelik düzenlenen operasyonlar hakkında bilgi verdiği paylaşımında, “10 aylık süre içinde; 454 organize suç örgütünü çökerttik. Bu suç örgütlerini isim isim kamuoyu ile paylaştık. Organize suç örgütlerine yönelik toplam bin 201 operasyon düzenledik. 8 bin 260 şüpheli yakalandık. Bunlardan; 3 bin 58’i tutuklandı. Bin 740’ı hakkında adli kontrol kararı verildi" ifadelerine yer verdi.