YEREL HABERLER - 05 Ocak 2012 Perşembe 17:33

MANİSA`DA KENT KART DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI

A
A
A
MANİSA`DA KENT KART DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI

Manisa Belediyesi Kent İçi Toplu Ulaşımda Dönüşüm kapsamında, para yerine Kent Kart’la ulaşım sistemi de hayata geçti.
Kent Kart sistem açılış töreni, Beyaz Fil karşısındaki otobüs duraklarında gerçekleştirildi. Açılış törenine Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Belediye Başkan Yardımcıları Mesut Bayram Laçalar, Azmi Açıkdil, Nursel Ustamehmetoğlu, Sedat Cesurol, Funda Solak, Ulaşım Hizmetleri Müdürü Mümin Deniz, Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Hasan Geriter, Manisa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Yusuf Enli, Kent Kart Genel Müdürü Ercan Ünal, Belediye Meclis üyeleri, hat başkanları ve vatandaşlar katıldı. Kent Kart sistem açılışı töreninde konuşan Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “30 yıldır kanayan yara haline gelen ve problemlerin çözülemediği ulaşımda sorunların artık sonlandırıldığı bir gündeyiz. Kent Kart uygulamasına bugün hayırlısıyla Manisa start veriyor. Dün akşam itibariyle iki gün içerisinde Kent Kart satışında 45 bini geçmiş bulunuyoruz. Bana iletilen bilgi bu yönde. Manisa vatandaşı bu konuda duyarlı. Ben şimdiden bütün Manisa’ya hayırlı olmasını diliyorum. İlk günlerde ufak tefek bazı sıkıntılar olacaktır. Bunları da hoş karşılamamız lazım. Amacımız, Manisa’da vatandaşımızın daha iyi hizmet alabilmesini sağlayacak hizmeti verebilmektir” dedi.
TOPLU TAŞIMA ARAÇLARI GPS VE KAMERAYLA İZLENECEK
Kent Kart sistemi ile başlangıcı yaptıklarını ifade eden Başkan Ergün, “Bu, işin daha başlangıcıdır. Yaklaşık 3 aylık verilerle yolcu taşıma kapasiteleri belirlenerek, güzergahların değişiklikleri de gündemimizde. Bunun arkasından da yeni araçların gelmesiyle Manisa’da daha modern bir şekilde klimalı, televizyonlu, GPS sistemleriyle takip edilebilir bir hizmeti, Belediye’nin denetiminde oluşturulacak koordinasyon merkezinden tüm kontrollerin yapılabileceği bir ulaşım hizmetini Manisalılara sunacağız. Emeği geçen bütün herkese ben çok teşekkür ediyorum. Yeni Kent Kart uygulamasının hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Başkan Ergün’ün ardından söz alan Manisa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Yusuf Enli de, “Manisa’da belki 3-4 günlük bir sıkıntı yaşayacağız. Burada da bütün Manisa’ya, Manisa’da yaşayanlara, basına büyük iş düşüyor. Bu sıkıntılarımızı bize detaylı bir şekilde anlatırlarsa sıkıntılarımızı en kısa zamanda asgariye düşürebiliriz. Ben yeni uygulamanın hem minibüs esnafına, hem otobüs esnafına, hem de bütün Manisa’ya hayırlı olmasını diliyorum. Manisa modern bir taşımacılığa adım atmıştır. Bundan sonra şikayet noktasında hemen hemen sıfıra ineceğiz diye düşünüyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve beraberindekiler, Kent Kart sisteminin açılışını gerçekleştirdiler. Açılış töreninin ardından araç izleme sisteminin kurulu olduğu geçici koordinasyon merkezi ziyaret edildi. Burada Kent Kart Genel Müdürü Ercan Ünal, araç izleme sistemi ve güzergahlar hakkında Başkan Ergün’e bilgi verdi. Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün sorusu üzerine 45 dakikalık güzergahların 30 dakikaya indiğini belirten Manisa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Yusuf Enli, sistemin tam oturmasıyla birlikte bu sürenin daha da aşağı çekileceğini kaydetti.
YENİ SİSTEM NE GETİRİYOR?
Kent Kart sisteminin hayata geçmesiyle birlikte tüm Özel Halk Otobüslerinde parayla binişler kalkıyor. Yeni sistemle Manisa Kent Kart’lı tam binişler 1,5 TL ve Kent Kart’lı indirimli binişler 1 TL olurken; 2 binişlik elektronik biletler 4 TL ve 4 binişlik elektronik biletler 8 TL olacak. Böylelikle toplu taşımada nakit ile ödeme Manisa’da da tarihe karışmış olacak. Vatandaşlar şehrin çeşitli bölgelerinde yer alan toplam 35 ‘Kent Kart Yükleme Noktasından’ kartlarına dolum yapabilecekler. Bunun yanı sıra, vatandaşlar internetten www.kentkartim.com sayfasına bağlanarak da kredi kartlarından akıllı kartlarına para yükleyebilecekler.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir