ASAYİŞ - 10 Ocak 2012 Salı 10:47

ENGELLİ KADININ AKÜLÜ ARABASINI HURDACIYA SATMIŞLAR

A
A
A
ENGELLİ KADININ AKÜLÜ ARABASINI HURDACIYA SATMIŞLAR

Konya’da engelli bir kadının çalınan akülü arabası eskicide çıktı. Polis, 2 hırsızın akülü aracı çaldıktan sonra hurdacıya 115 TL’ye sattığını ortaya çıkardı. Yakalanan 2 şüpheli adliyeye sevk edilirken, akülü araç sahibine teslim edildi.
Konya’nın merkez Selçuklu ilçesi Malazgirt Mahallesi’nde oturan 39 yaşındaki bedensel engelli Tülay Genç’in geçtiğimiz Cuma günü akülü aracı çalınmıştı. Genç’in durumu polise bildirmesi üzerine polis soruşturma başlattı. Selçuklu Araştırma ve Hırsızlık Büro Amirliği’ne bağlı ekipler bölgede hırsızlık yapanlar üzerinde çalışma yaptı. Yapılan çalışmada kimlikleri tespit edilen İbrahim G. ile Ömer Osman Y. yakalandı. Yakalanan iki şüphelinin, "Akülü aracı hurda zannettik, aldık. Daha sonra da hurdacıya 115
TL’ye sattık" dediği öğrenildi. Polis, hurdacıyı bularak satılan akülü aracı geri alıp Tülay Genç’e teslim etti. Akülü aracı çalmaktan ve başka hırsızlık olaylarına karışmaktan dolayı haklarında işlem yapılan İbrahim G. ile Ömer Osman Y. ve bir arkadaşı adliyeye sevk edildi.
"ÖZGÜRLÜĞÜM GERİ GELDİ"
Akülü arabası çalındıktan sonra kendisinin tek başına hiç bir yere gitme şansının olmadığını belirten Genç, "3-4 gündür annem yanımdaydı ve o beni getirip götürüyordu. Polisler aradı akülü arabamı bulduklarını söylediler. Özgürlüğüm geri geldi diyebilirim. Böyle suç işleyen hırsızlara diyecek bir sözüm yok. Benim aracımı bulan polis arkadaşlara teşekkür ediyorum" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir