GENEL - 10 Ocak 2012 Salı 11:18

10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ

A
A
A
10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya, "Basın kartının işlevlerinin çoğaltılması çalışmaları, mesleki eğitim programları, özendirme yarışmaları, seminerler, inceleme gezileri gibi etkinliklerimiz, önümüzdeki dönemde kapsam ve içerik olarak daha da zenginleşecektir" dedi.
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayınlayan Karakaya, demokrasilerde 4. güç olarak kabul edilen basının işlevini tam olarak gerçekleştirebilmesi, bu alanda çalışanların özlük haklarının, mesleki birikimlerinin ve çalışma şartlarının çağdaş ölçülere uygun hale getirilmesiyle mümkün olacağını söyledi. 10 Ocak 1961’de yürürlüğe giren 212 sayılı yasanın sağladığı imkanların genişletilmesi ve böylece güçlü bir medyanın tesis edilmesi, demokrasimizin gelişimine önemli katkılar sağlayacağını
ifade eden Karakaya, "Başbakan Yardımcımız Sayın Bülent Arınç’ın yönlendirmeleri ve katkılarıyla Genel Müdürlüğümüzce sürdürülen çalışmalar, yerel ve yaygın medya mensuplarımızın çalışma şartlarının iyileştirilmesine, mesleki birikimlerinin artırılmasına yöneliktir. Basın kartının işlevlerinin çoğaltılması çalışmaları, mesleki eğitim programları, özendirme yarışmaları, seminerler, inceleme gezileri gibi etkinliklerimiz, önümüzdeki dönemde kapsam ve içerik olarak daha da zenginleşecektir" dedi.
Tüm medya mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü tebrik eden Karakaya, başarı dileklerini sundu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir