YEREL HABERLER - 22 Aralık 2011 Perşembe 10:15

ÖZEL İDARE PERSONELİNE “ETKİLİ İLETİŞİM” EĞİTİMİ

A
A
A
ÖZEL İDARE PERSONELİNE “ETKİLİ İLETİŞİM” EĞİTİMİ

Gümüşhane İl Özel İdaresi personeline “Etkili İletişim ve Neden Gelişmeliyiz?” konularında konferans verildi.
Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansa İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İsmail Yalçın, Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Akçay, Kürtün İlçe Özel İdare Müdürü Mahir Küçük, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Yusuf Uçan, sendika temsilcisi Necip Şanlıtürk ve personel katıldı.
İl Özel İdaresi, Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi ve Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü ile ortaklaşa yapılan konferansa konuşmacı olarak katılan Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Onur Aydın, ilk olarak “Neden Gelişmeliyiz?” konusunda katılımcıları bilgilendirdi. Katılımcılara ‘bir tepenin üzerinde tek bir çam mı olmak istersiniz yoksa bir ormanda çam mı olmak istersiniz?’ sorusunu yönelterek sunumuna başlayan Aydın, insanoğlunun hayatın her alanında değişim ve gelişime hazır olması gerektiğini söyledi.
“Etkili İletişim” konulu sunumunda da yaşamdan ilginç kesitler örneklendiren Aydın, iletişimin ilk şartının dinlemek olduğunu söyledi. İletişimin bir sanat olduğunu altını çizen Aydın, “İletişim bilgi üretme, aktarma ve anlamlandırma sürecidir. İyi bir iletişim kurmak için sağlık bir yaşam gereklidir” diye konuştu.
Son dönemde internetin insanların hayatına girmesiyle birlikte giderek a-sosyal bir toplum haline dönüştüğünü vurgulayan Aydın, “İnternet ile dünyaya açılan ama komşusuna kapısını açmayan insanlar olduk” diyerek gelinen son durumu özetledi.
Katılımcılara “iyi bir iletişim için önce kendinizi tanıyın” tavsiyesinde bulunan Aydın, şöyle konuştu:
“Ne söylediğimizden çok nasıl söylediğimiz önemlidir. Sağlıklı bir iletişimde sözler yüzde 7, ses tonu yüzde 38 ve beden dili yüzde 55 oranında etkilidir. Bu nedenle beden dilini çok iyi kullanın. Türk toplumu olarak duygularımızı hep en yüksekte yaşarız. Ya çok severiz, ya da nefret ederiz. Herşeyi olurunda ve dengede yapmak lazım.”
Bunlar Da İlginizi Çekebilir