GENEL - 27 Aralık 2011 Salı 14:41

BEYİN ÖLÜMÜ GERÇEKLEŞEN MELİH, GAZİANTEPLİ HASTAYA UMUT OLDU

A
A
A
BEYİN ÖLÜMÜ GERÇEKLEŞEN MELİH, GAZİANTEPLİ HASTAYA UMUT OLDU

Kayseri’de bıçaklandıktan sonra ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen gencin böbreği Gaziantepli hastaya umut oldu.
Kayseri Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yoğun bakımdayken beyin ölümü gerçekleşen Melih Avan’ın organları ailesi tarafından bağışlanınca organ Nakil Merkezi harekete geçti. Kısa sürede tamamlanan araştırmalar sonucunda beyin ölümü gerçekleşen gencin böbreklerinin Gaziantep Özel Sani Konukoğlu Hastanesi’nde organ bekleyen bir hastaya uyduğu tespit edildi. Bunun üzerine harekete geçen Sağlık Bakanlığı hemen ambulans uçakla Kayseri’den alınan böbreği Gaziantep’e getirdi. Hava Limanın da
hazır bekleyen sağlık ekipleri getirilen böbreği Özel Sani Konukoğlu Hastanesi’ne getirdi. Burada doktorlar tarafından karşılanan ambulanstaki organ hemen ameliyata alındı. Burada yapılacak değerlendirmelerin ardından böbreğin beklemekte olan hastaya nakledileceği öğrenildi.
Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Organ Nakli Merkezi Başkanı Doç. Dr. Necmettin Güvence ise başarılı bir organizasyonla organ nakillerinin gerçekleştiğini ifade ederek, "Burada öncelikle organı bağışlayan aileye teşekkür ediyoruz. Yapılan bu operasyonda başarılı bir şekilde böbrek buraya ulaştırıldı. Şuanda heyet olarak naklin yapılması için çalışmalarımıza başladık" dedi.
Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Genel Müdürü Dr. Yusuf Ziya Yıldırım’da hayatını kaybeden gencin ailesine başsağlığı dileyerek, "Şuanda Kayseri’den şehrimize ambulans uçakla gelen böbreğin burada uygun olan hastamıza nakledilecek. Dolayısıyla bu bölgede hastanemize kayıt yaptırmış olan hastalarımızda yeni bir umut olacak. Bu hastamıza şifa kaynağı olacağını düşünüyorum. Organ bağışının ne kadar öneli olduğunu bir kez daha gördük. Organ naklin bağışı notasında yaşanan eksiklikleri göz önünde bulundurursak
bu bağışında herkese örnek olacağına inanıyorum" diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir