ASAYİŞ - 20 Aralık 2011 Salı 16:09

EMEKLİ ÖĞRETMENİ GASP EDEN 3 KİŞİYE 34 YIL HAPİS

A
A
A
EMEKLİ ÖĞRETMENİ GASP EDEN 3 KİŞİYE 34 YIL HAPİS

Samsun’da emekli bir öğretmenin gasp edilmesi olayına karıştıkları iddia edilen 3 kişi, yargılandıkları mahkeme tarafından toplam 34 yıl hapis cezasına çarptırıldılar.
Samsun’da 2008 yılının Ağustos ayında meydana gelen olayda, emekli öğretmen Fazlı T.’nin (62) parasını gasp edip zorla senet imzalattıkları iddiasıyla haklarında dava açılan Zennure E.(49), oğlu Engin K. (26) ile damadı Erol B.’nin (41) yargılanması sona erdi. Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Fazlı T. daha önce verdiği ifadede, sanıkları suçlayarak, "Zennure E. ile Samsun Mehmet Aydın Devlet Hastanesi önünde karşılaştık. Çocuğunun yanarak öldüğünü ileri sürerek benden para istedi.
Kendisine 20 TL verdim. Ancak aynı şahısla bir başka gün yine hastane önünde karşılaştık ve yine para istedi. Ben kendisine 10 TL vermek isteyince elimdeki 50 TL’yi çekip aldı. Parayı daha sonra geri vereceğini söyledi. Telefon numaramı aldı. Beni aradı. Gittiğim yerde oğlu ve damadı beni zorla araca bindirip, cüzdanımı alıp, 5 bin TL’lik senet imzalattılar. Korkup polise gitmeyeceğimi düşündüler. Kendilerinden şikayetçiyim" demişti.
Bugün görülen davada, mahkeme heyeti her 3 sanığı da "birden fazla kişiyle birlikte yağma" suçundan 11 yıl 8’er ay hapis cezasına çarptırdı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir