GENEL - 22 Aralık 2011 Perşembe 16:39

BAKAN KILIÇ`TAN GÜNDEME İLİŞKİN AÇIKLAMALAR...(1)

A
A
A
BAKAN KILIÇ`TAN GÜNDEME İLİŞKİN AÇIKLAMALAR...(1)

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "Yüzyıllar boyunca, Osmanlı topraklarında yaşayan Osmanlı hukuk sistemine ve idaresine en yüksek bağlılıkla bağlı olan Ermenileri son yüzyılda Osmanlı İmparatorluğuna karşı kışkırtan güçler kimlerdir? Esasında burada kendi tarihlerinin bir vebalini aklamaya çalışıyorlar ama bu yalan yanlış kanun tasarısı Fransız tarihindeki günahlarını aklamaya yetmez" dedi.
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, TGRT Haber Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar’a gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Kılıç, Fransa’nın devrimcilik uygulamasında bile çok baskıcı, tavizsiz olduğunu ve inançları saygıyla karşılayamayan bir laiklik uygulaması yaptıklarını kaydetti. Kılıç, tarihte Fransız İhtilali’nin düşünce özgürlüğü hareketinin başlangıcı olarak kabul edildiğini ifade ederek, "Fransa, Avrupa’nın savunduğu insan hakları, özgürlükler, demokrasi ve ifade hürriyeti gibi kavramların maalesef
çok uzağına düştü. Bugün Fransa, Fransa’dan değil Avrupa Birliği’nden uzaklaşmaktadır bu tavrıyla birlikte" dedi.
Kılıç, sözde Ermeni soykırımı inkarını cezalandıran yasa tasarısına ilişkin olarak, "Milletimize yönelik iftirayı Fransa bir kanun çıkardı diye kabullenecek bir yapı asla olamaz. Fransızlar bir kanun çıkardı, bize de üzerine bir bardak soğuk su içmek düşer diyecek değiliz. Buna karşı mücadelemizde her zeminde devam ediyoruz. Sarkozy’ye mi kalmış, yaşanıp yaşanmadığı hususundaki büyük tartışmalar yaşanan olayları karara bağlanmak" diye konuştu.
İdeolojik, fikri ve tarihsel bir tartışmayı kanunla dogmatik bir şekilde nihayete erdirmenin mümkün olmayacağına dikkat çeken Kılıç, konuşmasında şunları kaydetti:
"Böyle bir saçmalık olamaz. Böyle bir saçmalığın, Avrupa’da olması derinliğinin ağırlığını artırıyor. Benim şaşırdığım şey şudur, Almanya’nın, Avusturya’nın diğer Avrupa ülkelerinin böyle bir tavır karşısında, Fransa’ya karşı bir tavır geliştirememeleri bunu anlamakta güçlük çekiyorum. Eğer Türk milletin mazisinde, Ermenilere sırf Ermeni oldukları için bir zulüm uygulaması varsa, bugün 80 ila 100 bin civarında Ermenistan vatandaşı Ermeni İstanbul’da değişik sektörlerde çalışma gücünü nereden almaktadır?
Bu soruyu kendilerine sormak lazım. Kaldı ki Ermeniler, Osmanlı tarihinde Osmanlı Devleti’ne en sadık tebaadır. Bundan dolayı, Osmanlı devlet adamlarının Ermeni kavmine yönelik ifadesi şu ibarede kendini bulmaktadır, milleti sadıka. O zaman dönüp Fransızlara ve diğerlerine şunu sormak lazım. Yüzyıllar boyunca, Osmanlı topraklarında yaşayan Osmanlı hukuk sistemine ve idaresine en yüksek bağlılıkla bağlı olan Ermenileri son yüzyılda Osmanlı İmparatorluğuna karşı kışkırtan güçler kimlerdir? Esasında burada
kendi tarihlerinin bir vebalini aklamaya çalışıyorlar ama bu yalan yanlış kanun tasarısı Fransız tarihindeki günahları aklamaya yetmez."
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Ergan Dağı sezon için gün sayıyor: Gözler cumartesi gününde! Erzincan’ın kış turizm merkezi Ergan Dağı, 2025-2026 sezonuna "merhaba" demek için hazırlıklarını tamamladı. Üst kesimlerde kar kalınlığı 45 santimetreyi bulurken, kayak pistlerinin açılması için cumartesi günü beklenen yoğun yağışa kilitlenildi. Erzincan Valiliği ve İl Özel İdaresi’nin yatırımlarıyla Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden biri haline gelen Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yeni sezon heyecanı yaşanıyor. Eşsiz Munzur manzarası ve yüksek kar kalitesiyle macera tutkunlarının gözdesi olan merkez, tam kapasite hizmet vermek için son hazırlıklarını yapıyor. Suni karlama ve doğal yağış beklentisi Bu yıl Ergan’ın üst kesimlerinde kar kalınlığı 45 santimetreye kadar ulaşmasına rağmen, alt pistlerde henüz beklenen seviyeye ulaşılamadı. Kayakseverlerin mağdur olmaması adına ekipler, geceleri hava sıcaklığının düşmesiyle birlikte aralıksız suni karlama çalışması yürütüyor. Meteoroloji verilerine göre cumartesi günü beklenen yoğun kar yağışıyla birlikte sezonun açılması hedefleniyor. Macera üst kesimlerde başladı Pistler henüz açılmasa da adrenalin tutkunları Ergan’ın tadını çıkarmaya başladı. Kar üstü araçlarla yapılan turlar ve üst kesimlerdeki snowboard etkinlikleri ilgi görüyor. Ekstrem sporcusu ve Ergan Dağı Genel Koordinatörü İhsan Bayık, üst bölgelerde karın keyfini süren ziyaretçilerin büyük bir heyecan yaşadığını belirterek, tüm hazırlıkların 2025-2026 sezonunu dolu dolu geçirmek üzere yapıldığını kaydetti. Kış turizminin yeni rotası Modern tesisleri, farklı zorluk derecelerindeki uzun pistleri ve kristal kar yapısıyla dikkat çeken Ergan Dağı; kayak, snowboard ve kızak imkanlarıyla sadece Erzincan’ın değil, bölgenin önemli çekim merkezi olma özelliğini sürdürüyor.
Karaman Karaman’da bir kişi boşanma aşamasındaki karısını öldürerek intihar etti Karaman’da boşanma aşamasındaki 2 çocuk annesi eşini boğarak öldüren koca intihar etti. Olay, gece saat 23.00 sıralarında Valide Sultan Mahallesi 202. Sokak üzerinde bulunan 5 katlı apartmanın son katındaki dairede yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Fatma Çetinkaya’dan (22) öğle saatlerinden itibaren haber alamayan ailesi, polis merkezine giderek kayıp başvurusunda bulundu. İhbar üzerine çalışma başlatan polis ekipleri, kadının boşanma aşamasındaki eşi Mithat Çetinkaya’nın (24) evine gitti. İtfaiye yardımıyla eve giren ekipler, 2 kişinin cansız bedeniyle karşılaştı. Yapılan inceleme sonucunda, Mithat Çetinkaya’nın karısını boğarak öldürdükten sonra kendisini asarak intihar ettiği belirlendi. Olayı duyarak gelen Fatma Çetinkaya’nın annesi kızının öldüğünü öğrenince fenalık geçirdi. Bunun üzerine adrese sağlık ekipleri sevk edildi. Adreste gelen çok sayıda polis ekibi de olayın yaşandığı sokakta güvenlik önlemi aldı. Cumhuriyet Savcısı ve olay yeri inceleme ekibinin yaptığı incelemenin ardından hayatını kaybeden karı kocanın cenazesi otopsi yapılmak üzere Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Morgu’na kaldırıldı. Öte yandan, Mithat Çetinkaya’nın evi terk ederek kendi ailesinin yanına giden karısını avukatla görüştürme bahanesiyle eve çağırdığı ileri sürüldü. Olayla ilgili başlatılan tahkikat sürüyor.