POLİTİKA - 07 Ocak 2012 Cumartesi 22:37

BAKAN GÜNAY`IN VAN ZİYARETİ

A
A
A
BAKAN GÜNAY`IN VAN ZİYARETİ

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Van’da konteynırda ve çadırda kalan aileleri ziyaret etti, okula devam edemeyen kızların sorunlarını dinledi.
Erciş’teki gezisinin ardından akşam saatlerinde Van il merkezine dönen Bakan Günay, beraberinde vali yardımcıları ile birlikte ilk olarak Erciş yolu üzerindeki Tahirpaşa Konteynır Kenti’ne geçti. Burada vatandaşlar tarafından karşılanan Bakan Günay, Anadolu Ajansı (AA) Muhabiri Ali İhsan Öztürk’ün konteynırına misafir oldu. Kendisine ikram edilen çayı içen Bakan Günay, Öztürk Ailesi ile bir süre sohbet etti. Daha sonra kendisini bekleyen ailelerin sorunlarını dinleyen Ertuğrul Günay, depremden dolayı
okula devam edemeyen Hacer Şavlu ile de bir süre sohbet etti.
Buradan ayrılarak Atatürk Kültür Merkezi’nde bakanlığına ait binalarda inceleme yapan Bakan Günay, ardından merkezin bahçesinde çadırda kalan aileleri ziyaret etti. Ailelerin sorunlarını beraberindeki vali yardımcıları ile birlikte dinleyen Bakan Günay’a dert yanan Elvan Çelik, çadırda çok üşüdüklerini söyledi. Çelik, "Çadır buz gibi, sabaha kadar uyuyamıyoruz. Kimse gelip derdimizi sormuyor" dedi. Günay, Çelik ile bir süre sohbet etti.
Çadırları dolaşırken kapının önünde oyuncak arabasıyla oynayan 3 yaşındaki Muhammet Tulun’u gören ve onunla oyun oynayan Bakan Günay, ardından Et-Balık Kurumu Çadır Kenti’ne geçti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir