YEREL HABERLER - 25 Aralık 2011 Pazar 10:04

"BİRLİKTELİK HAREKETİ"NE SİAD’LARDAN DESTEK

A
A
A
"BİRLİKTELİK HAREKETİ"NE SİAD’LARDAN DESTEK

TOBB’a bağlı Adana Ticaret Odası (ATO), Adana Sanayi Odası (ADASO) ve Adana Ticaret Borsası (ATB) tarafından başlatılan “Birliktelik Hareketi”ne, ildeki 13 sanayici, iş adamları ve iş kadınları derneklerinden destek geldi.
Adana Sanayi Odası’nda, ATO, ADASO ve ATB öncülüğünde düzenlenen toplantıda bir araya gelen DASİFED, ADSİAD, AGİAD, AGİD, ASKON, BPW İMKD, ÇUGİAD, ÇUSİAD, İŞKAD, KAGİDER, KARSİAD, MÜSİAD ve TÜMSİAD temsilcileri, önümüzdeki süreçte Adana ve kalkınması için ortak çalışmalar yapılması ve projelerde birlikte hareket edilmesi kararı aldıklarını açıkladı.
Birliktelik Dönem Koordinatörü Adana Sanayi Odası Meclis Başkanı Ahmet Kardeşler, birliktelik hareketinin her geçen gün daha sağlam zeminde sürdürüldüğünü belirtti. Birlikteliğin yıllardır konuşulduğunu, ancak bir türlü hayata geçirilemediğini vurgulayan Kardeşler, “Üç oda olarak başlattığımız birlikteliği daha da geliştirmek için önemli bir adım daha atıyoruz. Birliktelik çemberini her geçen büyüterek, Adana’nın artık tek ses, tek yumruk, tek vücut olmasını hedefliyoruz. Mücadelemiz, ‘Ben’ değil ‘Biz’ diyerek, Adana’yı hak ettiği konuma taşıyabilmektir” dedi.
ADANA’DA ÖZLEMİ DUYULAN BİRLİKTELİK
Toplantıda söz alan başkanlar, Adana için yıllardır özlemi duyulan birlikteliği desteklediklerini ve katkı sağlamaya hazır olduklarını bildirdi. Diğer sivil toplum örgütlerinin katılımının sağlanmasını isteyen dernek başkanları, birlikteliğin daha geniş platforma taşınması ve büyük birliktelik fotoğrafı oluşturulmasının Adana için yararlı olacağı görüşünü dile getirdi. Adana’nın, 2023 yılına kadar mevcut durumuyla yetinmeyerek, ihracat rakamlarının artırılması ve yeni yatırımlar yapılması konusunda kentin dinamiklerinin harekete geçirilmesi gerektiği vurgulandı.
Toplantıda, odalar ve derneklerin statülerinin farklı olduğu, odaların yasayla, derneklerin ise gönüllülük esasıyla kurulduğu, bu nedenle hareket kabiliyetinin daha fazla olduğu ifade edildi. Birliktelik sekretaryasının Odalar tarafından gerçekleştirilmesi, toplantıların gündem belirlenerek periyodik şekilde yapılması gerektiği kaydedildi.
BİRLİKTELİK TOPLANTISINA KATILANLAR
Adana Sanayi Odası’nda düzenlenen ve Birliktelik Hareketi Dönem Koordinatörü ADASO Meclis Başkanı Ahmet Kardeşler’in başkanlığında yapılan toplantıya katılan oda ve dernek başkanları şöyle:
Adana Ticaret Borsası Meclis Başkanı Şahin Bilgiç, Adana Ticaret Odası Başkanı Ali Gizer, Adana Sanayi Odası Başkanı Sadi Sürenkök, Doğu Akdeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu Başkanı Süleyman Onatça, Adana Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Süleyman Sönmez, Adana Genç İşadamları Derneği Başkanı Ümit Onatça, Anadolu Aslanları İşadamları Derneği Başkan Yardımcısı İlker Medeni, Anadolu Girişimci İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Vural, Çukurova Genç İşadamları Derneği Başkanı Hakan Çelik, Çukurova Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Hare Arabacı Özdemir, İş Kadınları Derneği Başkanı Elif Doğan Türkmen, Adana Kadın Girişimciler Derneği Başkanı Şebnem Akalın, Karaisalı Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı İsmail Demirkeser, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Bilal Nadir Gök, Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği Adana Şube Başkanı Deniz Köse, Uluslararası İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Federasyonu Adana Başkanı Filiz Yaldız.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir