YEREL HABERLER - 30 Aralık 2011 Cuma 13:36

BİGİ YARIŞMALARI NEFES KESTİ

A
A
A
BİGİ YARIŞMALARI NEFES KESTİ

Tortum’da yapılan okullar arası bilgi yarışmaları adeta nefesleri kesti. Özellikle İlköğretim okullar arasında yapılan bölümde birinci olacak okul kura ile belirlendi.
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilçedeki ilköğretim ve ortaöğretim okulları arsında Tortum kapalı spor salonunda bilgi yarışması düzenlendi.
İlköğretim okulları arasında bilgi yarışmaları I. Kademe ve II. Kademe olmak üzere iki bölümde yapılırken, ortaöğretim yarışmaları 9. sınıflar arsında ve tek kategoride yapıldı.
İlköğretim I. kademe yarışmasına dokuz okul katıldı ve yarışmada aynı puanı alan Bağbaşı Mehmet Akif İlköğretim okulu ile Pehlivanlı İlköğretim okulu arasında uzatma sorularında da eşitlik bozulmayınca çekilen kura sonucu Bağbaşı İlköğretim Okulu 1. oldu. İlköğretim II. Kademe bilgi yarışmasına ise 8 okul katıldı ve 1. Okul uzatmalarda belli oldu. 20 soru sonunda aynı puanı alan iki okulda Merkez Şehit Hasan ilköğretim okulu uzatma sorularında Pehlivanlı İlköğretim okulunu geçerek ilçe birincisi oldu.
Orta öğretim okulları arasındaki bilgi yarışmasında ise Bağbaşı Çok programlı Lisesi 1. oldu. Ortaöğretim yarışmasına ilçedeki üç lise katıldı.
Öğrenci ve velilerin büyük ilgi gösterdikleri yarışmalarda İlçe 1. olan okullar Erzurum’da yapılacak olan bilgi yarışmalarında ilçeyi temsil edecekler.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir