YEREL HABERLER - 05 Ocak 2012 Perşembe 10:49

ŞANLIURFA`DA KAÇAK YAPILARA İZİN VERİLMİYOR

A
A
A
ŞANLIURFA`DA KAÇAK YAPILARA İZİN VERİLMİYOR

Şanlıurfa Belediyesi, yürüttüğü çalışmalar kapsamında kaçak yapılaşmaya izin vermiyor.
Şanlıurfa Belediyesi Gecekondu ve Kaçak Yapı Yıkım Ekibi, son 10 gün içerisinde filiz ve kolon yıkımı için 120 bina sahibine tebligat gönderdi. Bunların yüzde 65’inin de kolon ve filizleri kesip yıkılırken, yüzde 35’i ise takip ediliyor. Yıkımlarda kaçak yapı sahipleri zaman zaman gerginlik çıkarırken, geçtiğimiz gün yürütülen yıkımda bina sahibi İbrahim Günlük, "Siz durun ben kolonlarımı kesip yıkacağım" dedi. Bunun üzerine, kaçak kat yapılmak için yapılan kolon ve filizler bina sahibi İbrahim Günlük
tarafından yıkıldı. Belediyenin yıkım tebligatına uyan Günlük, kat fazlası çıktığı filizleri kestiği sırada belediyenin kaçak yapı ekibi yalnızca izledi. Yıkım karşılıklı uzlaşı içinde tamamlandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Asırlardır Hıdırellez’ı mezarlıkta kutluyorlar Balıkesir’in Edremit ilçesi Tahtakuşlar Mezarlığı’nda asırlardır sürdürülen Hıdırellez geleneği, bölgede yaşayan Tahtacı Türkmenleri tarafından yaşatılıyor. Mezarlıkta gerçekleşen Hıdırellez etkinliği büyük ilgi görüyor. Tahtacı Türkmenleri, asırlardır sürdürdükleri Hıdırellez geleneği dahilinde Kazdağları eteklerindeki Tahtakuşlar Mahallesi mezarlığında bir araya gelerek ölmüşleri için hayırlar yaptı ve Hıdırellez’i kutladılar. Mezarları süsleyen ve yanlarında getirdikleri yemekleri yiyen Tahtacı Türkmenleri, odun ateşinde pişirdikleri kahve ile çerez ve şekerleri birbirlerine ve ziyaretçilere ikram etti. Yüzyıllardır bu geleneğin devam ettirildiğini ifade eden Tahtakuşlar Muhtarı Kadir Sürgit, “Ölmüşlerimizin ruhuna değsin diye çay, kahve ikramları, yemek ikramları, çerez ikramları, ölmüşlerimizi anmak için yapıyoruz. Ölmüşlerimizi anmak için yüzyıldan beri süren kültürel bir etkinliğimiz. Bizim için çok önemli bir gün” dedi. Etkinliğe katılmak için Kazdağları’na geldiğini ifade eden Yeşim Varol, “Kazdağları’na ilk defa geliyorum. Hıdrellez için de bu köye ilk defa geliyorum. İnanılmaz güzel bir yer. Bence çok anlamlı bir etkinlik bu. İnsanların ölmüşlerini anmaları için onlarla birlikte anılarını tazelemeleri için ve hayır yapmaları için inanılmaz güzel bir etkinlik. Ben bayıldım. Bence herkes hayatında en az bir kere görmeli” dedi.
Eskişehir Acılı baba kızının katiline verilen iyi hal indiriminin iptali için imza kampanyası başlattı Eskişehir’de 17 ay önce eski sevgilisi tarafından öldürülen Ayşenur Çolakoğlu’nun babası Mesut Çolakoğlu, kızının katiline verilen iyi hal indiriminin iptali için imza kampanyası başlattı. Eskişehir’de kadın kuaförü olarak çalışan 21 yaşındaki Ayşenur Çolakoğlu, 17 Aralık 2022’de eski sevgilisi Hasan Fakıoğlu tarafından silahla 4 yerinden vurularak hayatını kaybetti. Olayın ardından Eskişehir 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Hasan Fakıoğlu, ‘Kadına karşı nitelikli kasten öldürme’ suçundan iyi hal indirimiyle müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti tarafından uygulanan ‘İyi hal indirimi’, Ayşenur Çolakoğlu’nun babası Mesut Çolakoğlu tarafından tepkiyle karşılandı. Kızının katiline verilen cezayı az bulan Mesut Çolakoğlu, sosyal medyada imza kampanyası başlattı. “İmza kampanyamıza destek bekliyorum” Sosyal medyada başlattığı ‘Ayşenur Çolakoğlu için adaleti sağlayın, iyi hal indirimine hayır’ isimli kampanyayla bin 300’ün üzerinde imza toplayan Mesut Çolakoğlu, “Kızım Ayşenur Çolakoğlu, 4 kurşunla katledildi. Kızımın katili iyi halden indirim aldı. Bu olaydan dolayı ‘İyi hal indirimine hayır’ diyerek kızımın adına imza kampanyası başlattık. Gerekçeli karara göre sanık, gelecekte bu karardan olumsuz etkileneceği için iyi hal indirimi aldı. Benim kızım daha 21 yaşında, hayatının baharında öldü. Benim kızımın geleceği ne olacak. Başka Ayşenurlar ölmesin. Kararın kötü örnek teşkil etmemesi için iptalini istiyorum. İmza kampanyamıza destek bekliyorum” dedi.