YEREL HABERLER - 28 Aralık 2011 Çarşamba 16:59

KONYA’DAN KISA KISA

A
A
A
KONYA’DAN KISA KISA

Konya’nın Derebucak ilçesinde öğrenim gören ilköğretim ve lise öğrencilerine yönelik ‘kariyer günleri’ projesi kapsamında eğitim semineri verildi.
Kent merkezi ve ilçeye bağlı kasaba ve köylerde ilköğretim okulu son sınıfında öğrenim gören öğrenciler ile lise 11 ve 12’inci sınıf öğrencilerine yönelik olarak, seçilebilecek meslekler ile bu mesleklerin eğitimini veren ortaöğretim kurumları, üniversite ve fakültelerin genel özelliklerini tanıtmak, bu okullar ile üniversite ve fakültelerle ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla ‘kariyer günleri’ projesi gerçekleştirildi.
Projenin ilk uygulaması çerçevesinde Derebucak Çok Programlı Lisesi 11 ve 12’inci sınıf öğrencileri ile Şehit Hüseyin Albaşgil İlköğretim Okulu 8’inci sınıf öğrencilerine eğitim semineri verildi.
BEYŞEHİR BELEDİYESİ’NDE 2011 YILI MASAYA YATIRILDI
KONYA (İHA) – Konya’nın Beyşehir İlçe Belediyesi’nde yeni yıl için geriye sayımın başladığı günlerde 2011 yılının değerlendirmesi yapıldı.
Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı, birim amirleri ile 2011 yılının son günlerinde bir araya geldi.
Belediye Başkanlığı makam odasında gerçekleştirilen toplantıda, 2011 yılı masaya yatırıldı. Bir yıllık çalışmaların değerlendirildiği buluşmada konuşan Belediye Başkanı İzzet Taşcı, 2011 yılının belediye hizmetleri açısından oldukça verimli geçtiğini belirtti. Belediyenin bu süreçte kalıcı ve başarılı çalışmalara imza attığını vurgulayan Taşcı, birim amirlerine ve bünyesinde yer alan personele özveriyle gerçekleştirdikleri faaliyet ve katkılarından dolayı teşekkür etti.
Toplantıda birim amirleri de tek tek söz alırken birimlerinde 12 aylık sürede hayata geçirilen çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulundu. Toplantının sonunda ise 2012 yılında hayata geçilmesi planlanan projelerle ilgili olarak görüş alışverişinde bulunuldu.
BEYŞEHİR’DE ORMAN İŞLETME MÜDÜRÜ GÖREVE BAŞLADI
KONYA (İHA) – Konya’nın Beyşehir İlçe Orman İşletme Müdürlüğüne atanan Şambaz Arık, yeni görevine başladı.
Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı, Beyşehir Orman İşletme Müdürlüğü görevine atanan Şambaz Arık’ı makamında ziyaret ederek ’ilçemize hoş geldiniz’ dedi.
AK Parti İlçe Başkanı Nafiz Huğlu ve yönetim kurulu üyesi Hazım Kesme ile birlikte ziyareti gerçekleştiren Başkan Taşcı, Beyşehir Orman İşletme Müdürü Şambaz Arık’a yeni görevinde başarılar diledi.
Beyşehir Belediyesi olarak ilçedeki kurumlarla iyi bir diyalog içerisinde olduklarını ve bu iyi ilişkilerin hizmetlere yansıdığını kaydeden Başkan Taşcı, “Kurumlarımızla birlikte hareket ederek güzel işler ortaya koyduk. Sizinle de birlikte ilçemiz için iyi hizmetler yapacağımıza inanıyorum” dedi.
Kütahya Orman İşletme Müdür yardımcısı iken Beyşehir Orman İşletme Müdürlüğü görevine atanan Şambaz Arık da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Ziyarette, Beyşehir Orman İşletme Müdürü iken Adapazarı Orman Bölge Müdürlüğü’ne şube müdürü olarak atanan Reşat Benli de bulundu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Batman “Dur” ihtarına uymayarak tarlaya kaçan otomobilden 19 bin adet uyuşturucu hap çıktı Batman’da polisin “Dur” ihtarına uymayan otomobil sürücüsü kaçtığı tarlada kaza yaparak durabildi. Otomobil ve şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramada 19 bin adet uyuşturucu hap ekstasy ile 1 kilo 32 gram bonzai maddesi ele geçirildi. Edinilen bilgilere göre, aldıkları ihbarı değerlendiren Batman İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Emniyet Müdürlüğü İHA Büro Amirliği ekipleriyle birlikte çalışma başlattı. Polis ekipleri, uyuşturucu madde ticareti yapan şahıslara yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında Petrolkent Mahallesi Bostan Caddesinde bir otomobili durdurmak istedi. Polisin “dur” ihtarına uymayan otomobil sürücü bir süre karayolunda polisten kaçtıktan sonra tarlaya girdi. Buğday başakları arasına gizlendiler Girdikleri tarlada kaza yapan otomobildeki şüpheliler buğday başaklarının arasına saklanmaya çalıştı. İHA Büro ekiplerinin dronlu çalışması sonucu buğday başakları arasına uzanarak saklanan 4 şüphelinin yerini belirledi. Polis etraflarını çevirdiği 4 şüpheliyi kıskıvrak yakaladı. Otomobilde ve gözaltına alınan 4 şüphelinin ikametlerine yapılan aramalarda farklı renklerde toplam 19 bin adet uyuşturucu hap ecstasy ile 1 kilo 32 gram bonzai uyuşturucu maddesi ele geçirildi. Yakalanarak emniyete götürülen şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece “Uyuşturucu Madde Ticareti” yapmak suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.