YEREL HABERLER - 30 Aralık 2011 Cuma 10:08

FETHİYE SANAYİSİNDE KORKUTAN YANGIN

A
A
A
FETHİYE SANAYİSİNDE KORKUTAN YANGIN

Fethiye’nin Kemer Beldesi Sanayi Çarşısında bir işyerinde bilinmeyen nedenle çıkan yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile iki saatte kontrol altına alındı.
Edinilen bilgiye göre; Kemer Beldesi Sanayi çarşında Ali İhsan Aygün’e ait Oto yedek parça dükkanında gece saat 24.00 sıralarında bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Çevredeki vatandaşların Jandarma ve İtfaiyeye yaptığı ihbarın ardından Kemer Belediyesi ile Karaçulha Belediyesi İtfaiye ekipleri ile Kemer Orman İşletme Müdürlüğü Orman Yangın söndürme arazöz ekipleri yangına müdahalede bulundu. Üç katlı işyerini tamamen saran alev ve dumanlar kısa sürede yayılınca çevredeki diğer dükkân sahipleri büyük endişe yaşadı.
Yangının çıktığı yedek parça dükkânında bulunan madeni yağlar patlamaya başlayınca yangın iyice büyüdü. Üç ayrı İtfaiye ve Orman yangın söndürme ekibi tam iki saat boyunca yangına köpük ve su ile müdahalede bulurken Fethiye Belediye İtfaiye ekibinden de yardım istendi. Dumanların etkisi ile yangını merak eden belde sakinleri ile 47 dükkânın bulunduğu sanayi çarşısı esnafı ve çalışanları da çarşıya koşarak söndürme çalışmalarına yardımcı olmaya çalıştı. Dükkan sahibi Ali İhsan Aygün’ün yaklaşık 1,5 yıldan buyana devam eden rahatsızlığı nedeniyle Antalya’da hastanede olması yüzünden yakınlarının ilgilendiği dükkanda çıkan yangını söndürme çalışmalarına katılan bir yakını da dumandan etkilenince sağlık görevlileri tarafından müdahalede bulunulup müsaade altına alındı. Kemer Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri ile Bölge Trafik ekiplerinin güvenlik önlemi aldığı yangın söndürme çalışmalarını Kemer Belediye Başkanı Cafer Arıkan da yakından izledi.
İş yeri sahibi Arıkan “Yangının çıktığını duyunca ekipleri harekete geçirdik. Çevredeki dükkanlara sıçramadan söndürülmesini arzuluyoruz” dedi.
Bazı gördü tanıkları ise, “Yangının çıktığı anda dükkanda patlamalar oldu. Zarar en az 400 Bin TL olabilir. Yangının çıkış nedenini çevredeki güvenlik kameraları da incelenip ortaya çıkacaktır. Elektrik kontağı olabileceği ihtimali yüksektir” diye konuştular.
Yangının çıkış nedeni ile ilgili soruşturma Kemer Jandarma Karakol Komutanlığı tarafından sürdürülüyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir