YEREL HABERLER - 16 Aralık 2011 Cuma 13:22

MARKA`NIN KALKINMA KURULU TOPLANTILARININ BEŞİNCİSİ KOCAELİ`NDE GERÇEKLEŞTİ

A
A
A
MARKA`NIN KALKINMA KURULU TOPLANTILARININ BEŞİNCİSİ KOCAELİ`NDE GERÇEKLEŞTİ

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu il bazlı istişare toplantılarının beşincisi Kocaeli’de gerçekleşti.
Toplantıya Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu Başkanı ve Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halit Uçar, Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Arif Demir, Dilovası Belediye Başkanı Cemil Yaman, KASİAD Başkanı Baki Karaman, Kartepe Kaymakamı Mustafa Ünaldı, Derince Kaymakamı Cengiz Cantürk, Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı, Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Halit Yanıkkaya, Kocaeli Valiliği İl Özel İdaresi Afet Koordinasyon Daire Başkanı ve Kocaeli İl Planlama ve Koordinasyon Müdür V. Suat Yavuzaslan ve Ajans Genel Sekreteri Erkan Ayan katıldı.
Bakanlar Kurulu’nun Kalkınma Ajansı Kuruluş Kararnamesi ile oluşturulan Kalkınma Kurulunda Kocaeli’den 34 üye bulunuyor. Toplantı, Ajansın Kocaeli Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Ahmet Yazıcı’nın ajansın kurulumundan itibaren gerçekleşen faaliyetler ve Kocaeli’de yapılan çalışmalar ile ilgili Kalkınma Kurulu üyelerini bilgilendirmesi ile başladı. Daha sonra Kalkınma Kurulu Başkanı Halit Uçar başkanlığında kurul üyeleri ile yaklaşık üç saat süren bir toplantı yapıldı. Toplantıda; ajansın kurulduğu günden itibaren Kocaeli’de yürüttüğü faaliyetler, afet, yatırım, sanayi, turizm, istihdam, OSB’ler gibi Kocaeli’yi ilgilendiren önemli konular gündeme gelirken, Kocaeli’yi temsil eden üyeler Kalkınma Ajansının Kocaeli’ye yönelik faaliyetleri ile ilgili değerlendirmelerde bulundu ve gündeme gelen alanlarda Ajansın Kocaeli’de yapabileceği faaliyetler ve işbirlikleri ile ilgili görüşlerini aktardı.
Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu Başkanı Halit Uçar toplantı sonrasında yaptığı açıklamada, “İl bazlı istişare toplantılarını beşincisini Kocaeli’de gerçekleştirdik. Kalkınma Kurulu üyelerine illerinin kalkınma iradeleri için gösterdikleri gayretlere teşekkür ederim. Kalkınma Kurulu olarak Kalkınma Ajansının bölgesel gelişme hedeflerine ulaşmasından sivil toplumun yönlendirici gücü olarak illerde özel istişare toplantıları düzenledik. Türkiye’de ve Doğu Marmara’da ilk defa düzenlenen Kalkınma Kurulu il bazlı istişare toplantımızda ajansın Kocaeli’deki faaliyetlerini değerlendirdik, Kocaeli’nin sanayisinden turizmine, OSB’lerinden eğitimine, yatırımcısından istihdamına kadar birçok konu hakkında bilgi alışverişinde bulunduk. Kalınma Kurulu Başkanı olarak bu görüştüğümüz konuları bir rapor haline getirip yönetim kuruluna sunacağım” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir