YEREL HABERLER - 28 Aralık 2011 Çarşamba 18:28

KÖYLERE HİZMET GÖTÜRME BİRLİĞİ GELİŞİYOR

A
A
A
KÖYLERE HİZMET GÖTÜRME BİRLİĞİ GELİŞİYOR

Milas Köylere Hizmet Götürme, Çevre Koruma ve Turizmi Geliştirme Birliği, 2012 yılı çalışma programını olağan genel kurul toplantısında görüştü.
Gelirlerini arttırmayı hedefleyen birlik, köylere kapsamlı hizmet götürmek için çalışıyor.
Milas Köylere Hizmet Götürme, Çevre Koruma ve Turizmi Geliştirme Birliği, olağan genel kurul toplantısını dün gerçekleştirdi.
Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen genel kurula Milas Kaymakamvekili Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, CHP Muğla Milletvekili Tolga Çandar, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Yusuf Esen, CHP İlçe Başkanı Suat Özcan, CHP İl Genel Meclis Üyesi Halil Mutlu ve Halil Ilbıra ve birlik üyesi köylerin muhtarları katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını Milas Kaymakamvekili Dr. Mehmet Gödekmerdan yaptı. Gödekmerdan, toplantının hayırlı olmasını dilerken, bu tür birliklerin yerel yönetimlerin ayrılmaz parçası olduğuna dikkat çekti.
Gündem maddelerin birlik bütçesini Milas Köylere Hizmet Götürme, Çevre Koruma ve Turizmi Geliştirme Birliği Müdürü Yücel Bencik okudu. Bencik kalem kalem gider ve gelirleri okuduktan sonra, bütçe oy birliğiyle kabul edildi.
Gündemde 2012 yılı çalışma programı da onaylanarak, tüzükte bazı değişikliklere gidildi.
Milas Köylere Hizmet Götürme, Çevre Koruma ve Turizmi Geliştirme Birliği 2012 Çalışma Programı şöyle açıklandı: “2011 yılında Birliğimizin ayni ve nakdi yardımları, Köydes Programı, İl Özel İdare Yardımları ve üye köy muhtarlıklarımızın katkıları ile Köylerimizin yarım kalan altyapı hizmetlerinden; içme suyu tesisleri, Köylerin okul tamiratı, Köy içi yol düzenlemeleri, cami inşaatı, köprü yapılması ve mevcut köprülerin bakım ve onarımı, Köy Konağı inşaatı ve Sağlık evi yapımı gibi sosyal amaçlı hizmetler, bir program dahilinde Birlik Bütçesi imkanları ile İl Özel İdare Genel Sekreterliğinden ve Genel Bütçeli İdarelerden aktarılacak olan kaynaklar ölçüsünde tamamlanacaktır.
Madencilik Kanunda yapılan değişiklikler ile daha önceden İl Özel İdaresi Bütçesine aktarılan devlet katkı payları, 2011 yılından itibaren %50 oranında Birliğimize aktarılmaya başlanmıştır. Ancak ilgili kanunun yürürlüğe girme tarihinden önceki payların aktarımı yine İl Özel İdaresine yapılmış, geri kalan kısmı Birliğimiz hesaplarına aktarılmıştır. 2012 mali yılında, Birliğimiz % 50 olan maden işletmeleri devlet payının tamamını alacak olup bu aktarılan pay ile İlçemiz ve köylerinin sosyal ve ekonomik yönden kalkınması için her türlü çalışmaya azami hız verilecektir.
Birliğimize aktarılan kaynakların yerinde ve daha düzenli kullanılabilmesi amacı ile 2012 yılından itibaren Birlik Encümeni tarafından oluşturulacak bir komisyon marifetinde üye köylerimizin taleplerinin yerinde incelenmesi ve gereken katkıların yapılması sağlanacaktır.
Birliğimize üye köylerimizin çöplerinin toplatılması için Birlik bütçe imkanları dahilinde çöp toplama organizasyonunun yapılması, çöp kamyonu ve konteynırı alımları ile ilgili çalışmalara başlanmış olup bu çalışmalar 2012 yılında sonuçlandırılacaktır.
Gelir düzeyi düşük olan köylerimiz başta olmak üzere, üye köylerimizde tarımsal kalkınma kooperatiflerinin kurulmasına, köylerimizde yaşayan halkın sosyal ve ekonomik yönden kalkınmasına ve yeni gelir kaynakları oluşturulmasına yardımcı olmak amacı ile gerekli proje çalışmalarına başlanacaktır.”
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Trendyol Süper Lig: Y. Adana Demirspor: 0 - Galatasaray: 0 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında Y. Adana Demirspor, Galatasaray ile karşılaşıyor. Mücadelenin ilk yarısı 0-0 eşitlikle sonuçlandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 1. dakikada Balotelli’nin pasında savunma arkasına hareketlenen Mendoza’nın ceza sahası dışı sağ çaprazdan yerden vuruşunda kaleci Muslera topu güçlükle kornere çeldi. 12. dakikada Kaan Ayhan’ın pasında Kerem Demirbay’ın ceza yayının sağından sert şutunda top üst direkten oyun alanına geri döndü. 17. dakikada Mertens’in pasında ceza sahasında sağında topla buluşan Barış Alper Yılmaz’ın şutunu kaleci Magomedaliyev gole izin vermedi. 26. dakikada Mendoza’nın vuruşunda seken topta ceza sahası dışında topla buluşan Balotelli’nin şutunu kaleci Muslera kornere çeldi. 42. dakikada Ziyech’in ceza sahası dışından sert şutunda top üstten dışarıya çıktı. Hakemler: Bahattin Şimşek, Süleyman Özay, Osman Gökhan Bilir Y.Adana Demirspor: Magomedaliyev, Atal, Gravillon, Semih Güler (Manev dk. 11), Mohammadi, Michut, Maestro, Yusuf Barasi, Mendoza, Yusuf Erdoğan, Balotelli Yedekler: Yılmaz Aktaş, Cisse, Abdulsamet Burak, İzzet Çelik, Tayfun Aydoğan, Dorukhan Toköz, Alioui, Fougeu, Aimbetov Teknik Direktör: Hikmet Karaman Galatasaray: Muslera, Kaan Ayhan, Abdülkerim Bardakcı, Nelsson, Köhn, Torreira, Kerem Demirbay, Barış Alper Yılmaz, Mertens, Ziyech, Icardi Yedekler: Günay Güvenç, Aurier, Davinson Sanchez, Eyüp Aydın, Berkan Kutlu, Sergio Oliveira, Ndombele, Tete, Kerem Aktürkoğlu, Vinicius Teknik Direktör: Okan Buruk