YEREL HABERLER - 29 Aralık 2011 Perşembe 14:48

GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ YENİ BRANŞLARIYLA KENTE AÇILIYOR

A
A
A
GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ YENİ BRANŞLARIYLA KENTE AÇILIYOR

Kocaeli Üniversitesi Güzel sanatlar Fakültesi Anıtpark yerleşkesinde sivil toplum örgütleri ve sanat severlerin talepleri üzerine resim, özgün baskı, grafik, fotoğraf, seramik, piyano ve gitar dallarında sanat atölyeleri açılıyor.
Konuyla ilgili olarak KOÜ Güzel Sanatlar Dekanı Prof. Dr. M. Reşat Başar düzenlediği basın toplantısında bilgi verdi. Toplantıda ayrıca dekan yardımcısı yardımcı Doç. Dr Canan Bayer ve Özge Ünlütürk Saday hazır bulundu.
Dekan Başar, “Daha önce Hereke’de eğitim veriyorduk. Böyle bir talep yoktu. Şimdi Anıtpark yerleşkesine gelmemiz ile talep arttı. Talepler doğrultusunda resim, özgün baskı, grafik, fotoğraf, seramik, piyano ve gitar dallarında sanat atölyeleri açtık. Hafta içi hergün saat 17.30 ve 19.30 saatlerinde arasında uygulamalı ders vereceğiz. Ortalama 250 lira ücret talebimiz olacak.
Güzel Sanatlar Fakültesi’nin Anıtpark Yerleşkesine taşınmasıyla dinamikleştiğini belirten Başar, "Kültür merkezi gibi çalışıyoruz. Dokuz bölüm fakültede bulunuyor ve yeri bölüm için atölye açıldı. Özgün baskı en çok tercih edilen bölüm oldu. KOÜ Güzel sanatlar fakültesi olarak her yıl ortalama120 mezun veriyoruz. Bu öğrencilerden yararlanacağız. Yakında burası sanat ve tasarım merkezi olacak” dedi. Ardından ise kurulan atölyeleri gezdirerek burada çeşitli bilgiler verdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir