YEREL HABERLER - 07 Ocak 2012 Cumartesi 11:27

KOŞMAZ`DAN YUNAN KONSOLOSA BAKLAVALI ZİYARET

A
A
A
KOŞMAZ`DAN YUNAN KONSOLOSA BAKLAVALI ZİYARET

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Koşmaz, kısa bir süre önce görevine başlayan Yunanistan İzmir Başkonsolosu Theodore Tsakiris’i ziyaret etti.
Manisa TSO Başkan Danışmanı Güvenç Özer ve Manisa TSO Genel Sekreter Yardımcısı Özgür Yılmaz’ın da katıldığı ziyarette, iki ülke arasında yapılabilecek ticari ilişkiler görüşüldü. Son yıllarda yaşanan yakınlaşmanın sürmesini amaçladıklarını belirten Manisa TSO Başkanı Bülent Koşmaz, "İki ülkenin politikacıların gösterdiği tavrı umursamıyoruz. Bizim için ticaret politikan önce gelir. İki ülke arasındaki ticari ilişkileri arttırmak istiyoruz. Bunun için her türlü işbirliğine hazırız. Yunanistan’ın şuanda yaşamış olduğu ekonomik krizi, geçmiş yıllarda bizde yaşadık. Onların sıkıntılarını en iyi anlayan ülkelerin başındayız. Yunanistan’ın bu ekonomik krizi atlatacağına inanıyoruz. Manisalı işadamlarımızla birlikte 2011 yılında çeşitli ülkelere heyetlerimiz gitti. Fuarlara katıldık. Bu yıl işadamlarımız ile birlikte Yunanistan’da da iş görüşmeleri yapmak isteriz. Yapılacak fuarlara alacağımız davetlerle işadamlarımız ile birlikte katılımlarımız olur. Bu arada üyelerimizin shengen vizesi konusunda Yunanistan konsolosluğunun göstermiş olduğu kolaylık ve yakın ilgi için bir kez daha teşekkür etmek isterim. Bu sayede bir çok işadamımız Yunanistan’ın çeşitli yerlerine gidebilmekte, tatil seçimlerini yine Yunan adalarından yana kullanmaktadır. Bu da iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin gelişmesinde büyük önem taşımaktadır’ dedi.
Yunanistan İzmir Başkonsolosu Theodore Tsakiris, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Ticaret Ataşemizle en kısa sürede görüşüp, hangi sektörlerde ne gibi çalışmalar yapabileceğimizi görüşeceğim. Bizlerde ikili ilişkilerimizi arttırmak istiyoruz. Kapımız her türlü ticari işbirliğine açık. Bu konuda detaylı bir çalışma yaparak, Manisalı işadamlarımızı ülkemize davet etmek isteriz." diye konuştu.
Manisa TSO Başkanı Bülent Koşmaz, üzerinde Türk ve Yunan bayraklarının yer aldığı baklavayı, Başkonsolos Theodore Tsakiris’e hediye etti. Koşmaz, "Ziyaretimize tatlımızla birlikte gelerek, tatlı yiyip, tatlı konuşarak, iki ülke arasındaki ilişkilerin baklava tadında olmasını diliyoruz." dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir