POLİTİKA - 26 Aralık 2011 Pazartesi 14:27

TÜRK SAĞLIK-SEN`DEN MAAŞ TEPKİSİ

A
A
A
TÜRK SAĞLIK-SEN`DEN MAAŞ TEPKİSİ

Türk Sağlık-Sen Erzurum Şube Başkanı Kenan Karaçam, milletvekillerinin emekli maaşlarına gelen zamları ballı kaymaklı kadayıf olarak değerlendirdi.
TBMM’de 22 Aralık gecesi görüşülmekte olan ilaçta katılım paylarını düzenleyen yasaya son anda ekleme yapılarak milletvekillerinin emeklilik maaşları 5 bin TL’den 7 bin TL’ye çıkarıldığını hatırlatan Türk Sağlık-Sen Erzurum Şube Başkanı Kenan Karaçam, "Düzenleme ile Emekli Sandığı ile bağlantısı olmayan milletvekilleri de yaş ve prim günlerini doldurmak şartıyla iki yıl milletvekilliği yaparak milletvekili emeklisi olmaları sağlandı. Bunun yanında milletvekilleri vekillikten sonra bir işe başlarlarsa da
sigorta prim farkını TBMM ödeyecek" dedi.
Milletvekillerinin kendi emekliliklerini düşündükleri gibi milletin emekliliğini de düşünmeleri gerektiğini söyleyen Karaçam, "Asgari ücretlilere yapılması düşünülen zamla simit bile alamazken, milletvekillerimiz bu düzenleme ile kendi önlerine tam anlamıyla ’ballı kaymaklı kadayıfı koymuşlardır’ Milletvekillerimiz emekli maaşlarına zam yapılan bu yasada aile hekimlerince yazılan reçeteler dahil olmak üzere reçetede yer alan üç kutu üç kaleme ya da üç kutuya kadar, ilaç için üç lira, sonraki ilave her
bir kalem ya da kutu ilaç için 1 lira katılım payı uygulanması da kabul edildi. İkisinin aynı yasada yer almasıyla milletvekillerimiz vatandaştan alınacak ilaç katılım payı ile kendi emekliliklerini finanse etmiş oldular. Ayrıca milyonlarca memur kendilerine yapılacak zamla ilgili olan toplu sözleşmeyi içeren yasa tasarısı ise TBMM’ye bile gelmedi. Milyonlarca memur bu yasayı beklerken vekillerin önce kendi maaşlarını düzenlemeleri hoş olmamıştır" diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Didim’de cenazelerin hastane morgunda karıştığı iddiası Aydın’ın Didim ilçesinde aynı gün hayatını kaybeden Alman ve Türk vatandaşların cenazeleri iddiaya göre, hastane morgunda karıştı. Alman ailenin fark etmesiyle olay gün yüzüne çıkarken savcılık tarafından soruşturma başlatıldığı öğrenildi. Edinilen bilgiye göre, olay, 31 Aralık 2025 Çarşamba günü meydana geldi. Didim Devlet Hastanesi’nde aynı gün kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Alman vatandaşı Derahaea Mana Heffmann (81) ile Türk vatandaşı Fikriye Tuna’nın (76) cenazeleri morga kaldırıldı. Ancak iddiaya göre, burada cenazeler karıştı. İlk olarak Fikriye Tuna’nın yakınları hastaneye gelerek cenazeyi teslim aldı. Gerekli işlemlerin tamamlanmasının ardından Tuna’nın cenazesi mezarlığa götürülerek toprağa verildi. Bir süre sonra Alman vatandaşı Derahaea Mana Heffmann’ın ailesi cenazeyi almak üzere hastaneye başvurdu. Morgda bulunan cenazenin kendilerine ait olmadığını fark eden aile, durumu hastane yetkililerine bildirdi. Yapılan incelemede cenazelerin karıştığı kesinleşti. Bunun üzerine Alman aile hastane yönetimi hakkında şikayetçi oldu. Olayın ortaya çıkmasının ardından hastane yetkilileri Türk aileyle irtibata geçti. Yanlış cenazenin defnedildiği bilgisi verilerek mezarın yeniden açılması gerektiği ifade edildi. Fikriye Tuna’nın ailesinin onayıyla mezar açıldı, cenazeler doğru ailelere teslim edildi. Yaşanan olayın ardından Didim Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığı öğrenildi.
Kayseri Büyükşehir kütüphaneleri 2025 yılında 2 milyon ziyaretçiyi ağırladı Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin kütüphanelerinde, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın okuyan ve okutan şehir Kayseri vizyonu ile bugüne kadar milyonlarca ziyaretçi sayısına ulaşılırken, 2025 yılında ise kütüphaneler 2 milyona yakın kitapseveri misafir etti. Hayata geçirdiği proje ve gerçekleştirdiği uygulamalarla Kayseri’yi öğrenci dostu şehir haline getiren Başkan Büyükkılıç yönetimindeki Kayseri Büyükşehir Belediyesi; eğitime yönelik ücretsiz olan çeşitli kursları ile diğer taraftan eğitim öğretime dair destekleri ile kentteki gençler ve öğrenciler başta olmak üzere tüm vatandaşlara katkısını sürdürüyor. Büyükşehir’in 15 kütüphanesi ile gençlerin, vatandaşların donanımlı olmasına katkı sağladığı kentte, Büyükşehir’in kütüphanelerinden 2025 yılında toplam 346 bin 215 kitap ödünç alınırken, toplam üye sayısı ise 378 bin 649 oldu. Büyükşehir Belediyesi’ne ait kütüphanelerde toplam basılı kitap sayısı 214 bin 893 olurken, toplam kişi kapasitesi ise 6 bin 450 kişi şeklinde oldu. 2 milyona yakın ziyaretçi Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki kütüphanelere gerçekleşen 2025 yılındaki ziyaretçi miktarı ise toplam 1 milyon 893 bin 821 oldu. 2025 yılında Mevlana Kütüphanesi hizmete başlarken, Altınoluk Kütüphanesi ise açılışa gün sayıyor. Kütüphanelerde, 2020-2025 yılları arasındaki toplam ziyaretçi sayısı ise 10 milyon 534 bin 233’e ulaşırken, söz konusu süreçte ise Kayseri’ye 10 kütüphane kazandırıldı. Büyükşehirde, Bebek Kütüphanesi Projesi’nin hayata geçirilmesi ile çocuk kütüphanelerinin sayısının arttırılması da planlanıyor. Büyükşehir Belediyesi kütüphanelerinde, ücretsiz internet ve bilgisayar hizmeti veren bilgisayar odaları, üye olan herkese ücretsiz fotokopi, şubelerinde sabah ve öğle saatlerinde öğrencilere ücretsiz çay, çorba hizmeti ve diğer tüm imkânlar sağlanıyor. Kütüphanelerde ayrıca; üyelik kartı sistemi, öğrencilerin kontrolünü ve güvenliğini sağlayabilmek için turnikeli geçiş sistemi, emanet dolapları, tv izleme üniteleri, sesli çalışma alanları, satranç köşesi, öğrencilerin yiyecek ve içecek ihtiyacını karşılamak için otomatlar bulunuyor.