YEREL HABERLER - 07 Aralık 2011 Çarşamba 11:29

KALENDERİ DERNEĞİ İLK KONGRESİNİ YAPTI

A
A
A
KALENDERİ DERNEĞİ İLK KONGRESİNİ YAPTI

Mardin’de merkezi bulunan Kalenderi Eğitim Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, 1. Genel Kurulu’nu dernek binasında yaptı.
Yenişehir’deki dernek binasında yapılan genel kurula Kalenderi Eğitim Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı. Derneğin ilk genel kurulunda kurucu üye olan ve ikinci kez üyelerinden destek alan İlhan Keleş, dernek başkanlığına getirildi. Tek liste halinde gidilen seçimlerde yeni yönetim kurulu belirlendi. Genel kurul sonrasında yapılan ilk toplantıda yoksul ailelerin tespiti, başarılı yoksul çocukların eğitime katkı amacıyla fon
oluşturularak desteklenmesi, vasıfsız gençler için kurs ve seminerler açılması, barış ve halkla ilişkiler komisyonu, eğitim kültür spor komisyonunun açılmasına karar verildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara AK Parti Milletvekili Ensarioğlu: "Söz konusu açıklamalarım, Dışişleri Bakanının özelde şahsına yönelik değildi" Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Galip Ensarioğlu, "Benim düşünce ve açıklamalarım açık ve nettir. Söz konusu açıklamalarım, parti politikalarımızda sayın Cumhurbaşkanımızın iradesi dışında, kimsenin çelişkili irade ortaya koyamayacağı ve AK Parti’de böyle bir şeyin mümkün olmayacağını kesin cümlelerle hatırlatmak adınaydı. Sayın Dışişleri Bakanının özelde şahsına yönelik değildi" dedi. Ensarioğlu, bir yabancı yayın kuruluşuna verdiği röportajla ilgili yazılı açıklama yaptı. Ensarioğlu şunları kaydetti: "Yabancı bir yayın kuruluşuna Terörsüz Türkiye süreci ve Meclis Komisyon çalışmalarıyla alakalı verdiğim bir mülakatta, sürece dair yaptığım değerlendirme sonunda, sunucunun ısrarlı Suriye politikası konusunda, sayın Cumhurbaşkanımız ve Dışişleri Bakanı sayın Hakan Fidan’ın politikalarında çelişkiler olduğuna dair verdiğim cevapta, böyle bir şeyin olmayacağını söyledim. Sözlerimin sonunda partimizin ve hükümetimizin politikalarını belirleyen iradenin sayın Cumhurbaşkanımızın iradesi olduğunu, buna karşı bir irade ortaya koyanın ya görevi bırakması gerekir, ya da görevden alınır şeklindeki ifademin amacı ve maksadı gayet net olduğu halde üç gündür, bağlamı ve maksadı dışında, bazı art niyetli çevrelerin çeşitli sosyal medya mecralarında çarpıtarak yorumladıklarını üzüntüyle müşahede ettim. Benim düşünce ve açıklamalarım açık ve nettir. Söz konusu açıklamalarım, parti politikalarımızda sayın Cumhurbaşkanımızın iradesi dışında, kimsenin çelişkili irade ortaya koyamayacağı ve AK Parti’de böyle bir şeyin mümkün olmayacağını kesin cümlelerle hatırlatmak adınaydı. Sayın Dışişleri Bakanının özelde şahsına yönelik değildi."