DÜNYA - 29 Aralık 2011 Perşembe 15:02

ALMANYA`DA İLGİNÇ SAYIM

A
A
A
ALMANYA`DA İLGİNÇ SAYIM

Almanya’da bulunan Wuppertal Hayvanat Bahçesi’nin envanteri çıkarılmak istenince ortaya ilginç görüntüler çıktı. Zira yaklaşık 5 bin hayvanın bulunduğu bu hayvanat bahçesinde bu hiçte kolay olmadı.
Yaklaşık 5 bine yakın hayvanın bulunduğu dünyanın en büyük hayvanat bahçelerinden Wuppertal’de bugün ilginç görüntüler vardı. Hayvanbilimciler gözetiminde bugün hayvanat bahçesinde envanter sayımı vardı. Bunun için hayvanat bahçesinde bulunan tüm türlerin tek tek; boyları ve kiloları ölçüldü. Ancak bu hiçte göründüğü kadar kolay olmadı. Zira hayvanat bahçesinde dünyanın en zehirli engerek yılanından, tarantulaya, fillerden, zürafalara kadar yaklaşık 500 farklı türde ve 5 binden fazla hayvan yaşıyor.
Özellikle bir kilosu kaydedilmek istenen bir fil tartıya çıkmakta nazlanınca görevlilere oldukça sıkıntılı anlar yaşattı.
Almanya’nın Wuppertal kentinde bulunan ve şehirle aynı ismi taşıyan hayvanat bahçesi 1879 yılında kuruldu. 1881 yılında ise aralarında bir çift kurt ve bir ayının bulunduğu konuklarıyla ise ziyarete açıldı. Ziyarete açılışından itibaren 130. yılını kutlayan hayvanat bahçesinde bugün penguenlerden, gorillere, kuşlardan böceklere kadar 500 çeşit hayvan barınıyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir