YEREL HABERLER - 12 Aralık 2011 Pazartesi 14:16

KARS’TA BELEDİYE ÇALIŞMALARI SENEYE AYNI HIZLA DEVAM EDECEK

A
A
A
KARS’TA BELEDİYE ÇALIŞMALARI SENEYE AYNI HIZLA DEVAM EDECEK

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, kıştan dolayı ara verdikleri çalışmalara kaldığı yerden 2012 yılının bahar aylarında başlayacaklarını belirtti.
Başkan Bozkuş, bu yıl karın erken yağmasından dolayı özellikle asfalt ve kaldırım çalışmalarını sonlandırdıklarını, ancak bahar ile birlikte çalışmalarına kaldıkları yerden hızla devam edeceklerini vurguladı.
Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, 2012 yılı itibariyle ‘Kentsel Dönüşüm’ ve ‘Kentsel Tasarım’ projelerini hayata geçireceklerini ve Kars’ın çehresinin değişeceğini söyledi.
Başkan Bozkuş; “Bu yıl hedeflediğimiz yol, kaldırım, kanalizasyon ve içme suyu şebekesi yenileme çalışmalarının yüzde büyük çoğunluğunu tamamladık. Özellikle asfalt ve kaldırım çalışmaları kar yağmasıyla birlikte noktalandı. Kar altında asfalt yapamazdık. Ancak bu çalışmalarımız önümüzdeki yıl kent genelinde devam edecek. Amacımız Kars’a ve Karslılara hak ettikleri hizmetleri doğru bir şekilde vermektir. Bunun için çaba sarf ediyoruz” dedi.
BIRAKIN ASFALTIN BOZULAN YERLERİ BOZULSUN
Özellikle karın yağmasıyla birlikte bazı caddelerde bozulan asfaltların önemli olmadığına dikkat çeken Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş; “Bırakın bozulacak yerler bozulsun. Biz bekliyorduk bunu. Zaten bir çok yerde kanalizasyon ve içme suyu için alt yapı çalışması yapmıştık. Bundan dolayı zemin oturduğundan asfalta bozulmalar oldu. Biz bunu bekliyorduk. Bunun için 5 santimlik aşınmaz tabakayı atmadık. Bozulan yerler kesilerek çıkarılacak ondan sonra asfaltı yeniden yapılacak. Bizde bozuk olan yerleri görüceğiz. Ondan sonra son olarak 5 santimlik aşınmaz tabakayı atacağız. Faikbey Caddesi’nde yeşil kuşak uygulanacak. Yolları çizeceğiz. Sinyalizasyonlar çalışacak ve Kars’a yakışır cadde ve kaldırımlar olacak” diye konuştu.
BİZ BURADA MİLLETVEKİLLERİMİZ ANKARA’DA ÇALIŞIYOR
Milletvekilleriyle birlikte Kars’ın bütün sorun ve sıkıntılarına vakıf olduklarını ifade eden başkan Bozkuş; “Biz Kars’ın genel sorunlarını biliyoruz. Bu sorunları çözümü için biz burada milletvekillerimde Ankara’da yoğun çaba sarf ediyorlar. Amacınız el birliğiyle Kars’ı geleceğe taşımak. Bunun için yol, kaldırım, kanalizasyon, içme suyu, ‘Kentsel Dönüşüm’, ‘Kentsel Tasarım’ projeleri bunları önümüzdeki yıl hayata geçireceğiz. Ankara’da milletvekillerimizin yakından takip ettiği Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu hattı, Kars barajı, Lojistik Merkez, Çağrı merkezi bunlar tamamlandığında Kars Kafkaslara açılan kapı olacak. Biz milletvekillerimizle birlikte Kars’ı layık olduğu yere taşıyacağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın” şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kırklareli Kırklareli’nde yılbaşında alınacak tedbirler masaya yatırıldı Kırklareli’nde uygulanacak yılbaşı güvenlik tedbirleri çerçevesinde, asayiş, trafik, kamu düzeni, sağlık, itfaiye ve acil müdahale hizmetlerine yönelik alınacak önlemler değerlendirildi. Kırklarelililerin yeni yıla sağlık, huzur ve güven içerisinde girmelerini sağlamak, yılbaşı tatilinin il genelinde sorunsuz ve emniyetli bir şekilde geçirilmesi amacıyla alınacak tedbirlerin ele alındığı Yılbaşı Tedbirleri Toplantısı, Vali Uğur Turan başkanlığında Valilik Atatürk Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıda, İçişleri Bakanlığı’nın talimatları doğrultusunda ülke genelinde uygulanan yılbaşı güvenlik tedbirleri çerçevesinde, asayiş, trafik, kamu düzeni, sağlık, itfaiye ve acil müdahale hizmetlerine yönelik alınacak önlemler detaylı şekilde değerlendirildi. Toplantıda ayrıca, emniyet ve jandarma birimleri başta olmak üzere tüm ilgili kurumların, yılbaşı süresince 7/24 esasına göre görev yapacağı, denetimlerin ve uygulamaların artırılacağı vurgulandı. Kırklareli Valisi Uğur Turan, vatandaşların huzur ve güvenliğinin her zaman öncelikli olduğunu belirterek, İçişleri Bakanlığı’nın ’tedbir, denetim ve koordinasyon’ anlayışı çerçevesinde, kurumlar arası iş birliği ve koordinasyonun en üst seviyede sürdürüleceğini ifade etti. Vali Turan, kamu düzenini bozabilecek her türlü olumsuzluğa karşı gerekli tüm önlemlerin kararlılıkla uygulanacağını dile getirdi.
İstanbul Yusuf Güney’den uyuşturucu soruşturması sonrası açıklama İstanbul’da ünlü isimlere yönelik yürütülen uyuşturucu soruşturması kapsamında ifadesinin ardından saç ve kan örnekleri veren şarkıcı Yusuf Güney serbest bırakıldı. Güney, konuya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "On gündür hastalıklarla mücadele ediyorum. Telefonlarımı kapattım, kendimi iyileştirmek için istirahate çekildim, yer yerinden oynamış" dedi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Kaçakçılık, Narkotik ve Ekonomik Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından ünlü isimlere yönelik yürütülen uyuşturucu soruşturması sürüyor. Soruşturma kapsamında sanatçı Yusuf Güney ifadeye çağrıldı. İfadesinin ardından Güney, sevk edildiği Adli Tıp Kurumu’nda saç ve kan örnekleri verdikten sonra serbest bırakıldı. Yaşananların ardından Yusuf Güney, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Dört beş gündür yoktum. Niye yoktum biliyor musunuz? On gündür hastalıklarla mücadele ediyorum. O kadar ağır sendromlar yaşadım ki. Telefonlarımı kapattım, kendimi iyileştirmek için istirahate çekildim, yer yerinden oynamış. Elemanın bir tanesi adımı vermiş, olay sadece bu. ’O da içiyor’ demiş. Bundan dolayı aramam çıkmış. Öyle gözaltına alınmak, yakalama kararları yok. Benim haberim olduktan sonra da telefonu açtım, ’geliyorum’ dedim, özür dilerim sizi beklettiğim için ve gittim ifademi verdim. Kan tahlili, idrar tahlili ve saç tahlili verdim, sonuçları bekliyorum" ifadelerini kullandı.
Karabük Kuyumcu soygununda karar açıklandı Karabük’ün Safranbolu ilçesinde bir kuyumcuya silahlı ve maskeli şekilde düzenlenen soyguna ilişkin davada mahkeme karar vererek, sanıklar hakkında ’nitelikli yağma’, ’mala zarar verme’ ve ’ruhsatsız silah bulundurma’ suçlarından ayrı ayrı cezalandırıldı. Karabük 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 4. celsede karar duruşması görüldü. Mahkemeye tutuklu sanıklar Cemal Çelikay (21), Emre Ünlük (21), Rıza Çelikay (19), Ramazan Karakaş (33) ve Eyüp Emir Eper (20), avukatları ile sanık yakınları katıldı. Mahkeme başkanı soygunu gerçekleştirdikleri iddia edilen sanıklara tek tek son sözlerini sordu. Sanıklardan Cemal Çelikay, "Kendim için değil ailem için bir şans istiyorum. Kimseye zarar vermek istemedim ve silahı bir kez ateşledim. Pişmanım ve beraatimi istiyorum" derken, kardeşi Rıza Çelikay ise "Kimseye zarar vermek istemedim, sadece kaçarken kendi elimdeki silah ateş aldı ve yaralandım" diyerek beraatini istedi. Tutuklu sanıklardan Emre Ünlük, nitelikli yağmayı kabul ederek, öldürmeye teşebbüs suçunu kabul etmediğini ve bir anlık gafletle bu suçu işlediklerini, bunu da fakirlikten yaptıklarını ifade ederken, Ramazan Karakaş ise yardım ve yataklık ile gözcülük yapmadığını, üzerine atılı suçlamaları kabul etmeyerek beraatini istedi. Soygun girişimine silah temin eden Eyüp Emir Eper ise silahı satın aldığı için çok pişman olduğunu, askerlik görevini yaparak topluma kazandırılmak istediğinden beraatini talep etti. Sanıkların son sözlerini dinleyen mahkeme heyeti, Cemal Çelikay, Rıza Çelikay ve Emre Enlük’e "Nitelikli Yağma Suçu"ndan 149/1 maddesinin A- B- C ve D bendinden 13 yıl hapis cezası ve ayrıca mala zarar vermeden de 1’er yıl hapis cezası verdi. Ramazan Karakaş ve Eyüp Emir Eper’e de aynı suçtan 13 yıl hapis cezası verirken, iki sanığa indirim uygulayarak 6 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme heyeti ayrıca, öldürmeye teşebbüs suçundan ise 3 sanığa ayrı ayrı berat verdi.