YEREL HABERLER - 10 Ocak 2012 Salı 14:34

ÖĞRENCİLERE ÇEVRE BİLİNCİ AŞILAMAYA ÇALIŞIYORLAR

A
A
A
ÖĞRENCİLERE ÇEVRE BİLİNCİ AŞILAMAYA ÇALIŞIYORLAR

Atakum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, 36 okul ve 7 kreşte başlattıkları çalışmalarla öğrencileri katı atıklar ve atık yağlar konusunda bilinçlendirmeye çalışıyorlar.
Çocuklara çevre bilincinin aşılanması ve var olanın geliştirilmesi amacı için çalışmalar yapan Atakum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Çevre Kontrol Birimi ekipleri, 36 okul ve 7 kreşi ziyaret ettiler. Ziyaret ettikleri okullarda ve kreşlerde öğrencilere çevre konusunda bilgiler veren ekipler, aynı zamanda atık yağlar ve ambalaj atıkları konusunda da broşürler dağıtarak, onların görsel anlamda da konuya hakim olmalarını sağladılar.
İlçelerinde bulunan atık sepetlerinin ve atık yağların kullanılması konusunda epeyce bir yol kat ettiklerini ancak istenilen düzeye henüz ulaşamadıklarını belirten Atakum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Atay Uludağ, "Çevre bilincinin gelişmesi, katı ve yağ atıkları konusunda daha duyarlı olabilmemiz için, bu alışkanlığın küçük yaşlarda kazanılması gerektiğine inanıyoruz. Bu nedenle öğrenci kardeşlerimize yönelik bir çalışma yaparak, onları bu konuda aydınlatıyor ve çevreye daha duyarlı olmaları yönünde bilinçlendirmeye çalışıyoruz. Yarının büyüğü olacak çocuklarımızın bu yaşlarda kazanacakları duyarlılığı ileriki yaşlarda daha da geliştireceklerine inanıyoruz" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Trendyol Süper Lig: Y. Adana Demirspor: 0 - Galatasaray: 0 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında Y. Adana Demirspor, Galatasaray ile karşılaşıyor. Mücadelenin ilk yarısı 0-0 eşitlikle sonuçlandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 1. dakikada Balotelli’nin pasında savunma arkasına hareketlenen Mendoza’nın ceza sahası dışı sağ çaprazdan yerden vuruşunda kaleci Muslera topu güçlükle kornere çeldi. 12. dakikada Kaan Ayhan’ın pasında Kerem Demirbay’ın ceza yayının sağından sert şutunda top üst direkten oyun alanına geri döndü. 17. dakikada Mertens’in pasında ceza sahasında sağında topla buluşan Barış Alper Yılmaz’ın şutunu kaleci Magomedaliyev gole izin vermedi. 26. dakikada Mendoza’nın vuruşunda seken topta ceza sahası dışında topla buluşan Balotelli’nin şutunu kaleci Muslera kornere çeldi. 42. dakikada Ziyech’in ceza sahası dışından sert şutunda top üstten dışarıya çıktı. Hakemler: Bahattin Şimşek, Süleyman Özay, Osman Gökhan Bilir Y.Adana Demirspor: Magomedaliyev, Atal, Gravillon, Semih Güler (Manev dk. 11), Mohammadi, Michut, Maestro, Yusuf Barasi, Mendoza, Yusuf Erdoğan, Balotelli Yedekler: Yılmaz Aktaş, Cisse, Abdulsamet Burak, İzzet Çelik, Tayfun Aydoğan, Dorukhan Toköz, Alioui, Fougeu, Aimbetov Teknik Direktör: Hikmet Karaman Galatasaray: Muslera, Kaan Ayhan, Abdülkerim Bardakcı, Nelsson, Köhn, Torreira, Kerem Demirbay, Barış Alper Yılmaz, Mertens, Ziyech, Icardi Yedekler: Günay Güvenç, Aurier, Davinson Sanchez, Eyüp Aydın, Berkan Kutlu, Sergio Oliveira, Ndombele, Tete, Kerem Aktürkoğlu, Vinicius Teknik Direktör: Okan Buruk