YEREL HABERLER - 10 Ocak 2012 Salı 12:17

AYTO’DAN GAZETECİLERE 10 OCAK JESTİ

A
A
A
AYTO’DAN GAZETECİLERE 10 OCAK JESTİ

Aydın Ticaret Odası (AYTO) yönetimi, 6 aylık değerlendirme toplantısında bir araya gediği gazetecilere hazırlanan slayt gösterimi ile Gazeteciler Günü jesti yaptı.
AYTO Meclis Başkanı Mustafa Ali Parmaksız ve AYTO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu, AYTO’nun 2011 yılı ikinci 6 aylık faaliyet dönemi değerlendirmesi için Aydın’da görev yapan ulusal basın organları temsilcileri ve yerel basınla bir araya geldi. Değerlendirme toplantısının devam ettiği sırada basın mensuplarının 10 Ocak Gazeteciler Gününü kutlayan Parmaksız ve Dokuzlu, gazetecilere AYTO Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve AYTO toplantılarında çekilmiş fotoğraflardan oluşan bir slayt gösterisi izletti. Gösterinin ardından Parmaksız ve Dokuzlu, tek tek gazetecilere karanfil ve çeşitli gereçlerden oluşan bir hediye paketi takdim etti.
Demokrasi için basının vazgeçilmez bir unsur olduğunu belirten AYTO Meclis Başkanı Mustafa Ali Parmaksız, “Ülkemizin geleceği ve insanımızın birlik beraberliği için ilkeli, doğru ve tarafsız yayıncılık anlayışıyla çalışan gazeteci arkadaşlarımız, halkın haber alma hakkını sağlayarak toplumun genel talep ve görüşlerini kamuoyuna yansıtma görevini üstleniyor. Demokrasinin vazgeçilmez bir unsuru olarak gördüğümüz basın kurumlarımız ve mensubu olan siz gazeteci arkadaşlarımız; gecesini, gündüzüne katarak, yaz, kış, sıcak, soğuk ve tehlike demeden canla başla çalışarak, haber ve değerlendirmeleri ile toplumu doğru bilgilendirme görevlerini yerine getiriyorsunuz” dedi.
“Halkın haber alma ihtiyacı doğrultusunda basın vazgeçilmez bir unsurdur” diyen AYTO Başkanı Dokuzlu da, “Toplumun ve demokrasinin geldiği noktada basının önemi büyüktür. Bu açıdan basına büyük görevler düşmektedir. Basının yapıcı eleştirileri bizlere daima güç katacaktır. Türk basınının özellikle Cumhuriyet döneminde önemli ilerlemeler gösterip, bugün geldiği seviyeye ulaşmasında basın çalışanlarının büyük katkısı vardır” diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir