YEREL HABERLER - 05 Ocak 2012 Perşembe 18:18

KARAMAN`DA 8 YILDA 20 MİLYONUN ÜZERİNDE FİDAN YETİŞTİRİLDİ

A
A
A
KARAMAN`DA 8 YILDA 20 MİLYONUN ÜZERİNDE FİDAN YETİŞTİRİLDİ

Orman ve Şu İşleri 8. Bölge Müdürü Ahmet Duran, Karaman’daki fidanlıklarında 8 yılda 20 milyonun üzerinden fidan yetiştirildiğini söyledi.
Orman ve Şu İşleri 8. Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Karaman Şube Müdürlüğü’nü ziyaret eden Bölge Müdürü Ahmet Duran, burada müdürlük personeli ile bir araya geldi. Karaman’da yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Bölge Müdürü Ahmet Duran, Karaman’ın 960 bin hektarlık bir alana sahip olduğunu ve bu alanda 250 bin hektarlık alanın ormanlarla kaplı olduğunu belirtti. 2011 yılında İl Çevre ve Orman Müdürlüğü olarak yürütülen ağaçlandırma çalışmaları kapsamında Karaman’da çok ciddi çalışmalar yapıldığına değinen Duran, biz ağaçlandırma çalışmalarına 2008 yılında hedef koyarak başladık. Bu da, Kazımkarabekir ilçesi büyüklüğündeki 31 bin 650 hektarlık bir alandı. Bugün 2011 yılı verilerine baktığımızda yılsonu itibariyle bin 500 hektarlık bir alanda il müdürlüğümüz, yaklaşık 5 bin hektarlık bir alanda da Ermenek ile diğer orman işletme müdürlüklerimiz ağaçlandırma çalışması yaptı. 2012 yılı sonu itibariyle hedeflenen 31 bin 650 hektarlık alanın bugün 29 bin 300 hektarı ağaçlandırılmıştır. Bu yaklaşık 4 yıllık bir emeğin sonucu yüzde 93 gibi bir rakamdır. Geriye ise 2 bin hektarlık bir alan kalıyor. Bu yılın sonu itibariyle 5 bin hektar ilave etmek suretiyle bu hedefin üstüne çıkarak 35 bin hektarı bulacak. Ben buradan başlatmış olduğumuz ağaçlandırma seferberliğinde emeği geçen tüm herkese teşekkür ediyorum” dedi.
ORKÖY çalışmaları hakkında da bilgi veren Duran, Karaman’da 2011 yılında ORKÖY çalışmaları kapsamında yaklaşık 555 aileye ormanlara zarar vermemeleri için 750 bin lira güneş enerjisi kredisi verildiğini söyledi. Fidan üretme hedeflerini de açıklayan Bölge Müdürü Duran, “Ermenek fidanlığı başta olmak üzere bu yıl 4.5 milyon fidan üretmeyi hedefliyoruz. Karaman’da son 8 yıl içinde üretilen fidan miktarı 20 milyonu aşmıştır” diye konuştu.
Duran konuşmasının sonunda yapılan bu çalışmalarda kendilerine desteklerini hiç esirgemeyen Karaman Valisi Süleyman Kahraman ile Milletvekilleri Lütfi Elvan ve Mevlüt Akgün’e de teşekkür etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir