YEREL HABERLER - 08 Ocak 2012 Pazar 17:39

ÇİNİCİLİK KURSUNA KADINLARDAN YOĞUN İLGİ

A
A
A
ÇİNİCİLİK KURSUNA KADINLARDAN YOĞUN İLGİ

Yozgatın Sorgun İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan Çinicilik Kursu’na Sorgun’lu bayanlar yoğun ilgi gösteriyor.
Sorgun Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan Çinicilik Kursu’na geçen yıl 29, bu yıl ise 40 bayan kursiyerin katıldığını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, "Bu yıl geçen yıla göre kursiyer sayımız daha da arttı. Yer sorunu nedeni ile 40 kursiyerden fazlasını alamadık. Bu kursumuzu da ikiye böldük. 20 kişilik bir grup Öğretmen evinde, diğer 20 kişilik grupta Halk Eğitimi Merkezi’nde kurslara katılıyor" dedi.
Havaların soğuk olması ve ısınma sorunu nedeniyle kursları Sorgun Küçük El Sanatları Merkezi’nde açamadıklarını fakat, kurslarda üretilen çinilerin bu merkeze geldiğini ve burada fırınlandığını ifade eden Yazıcı, "Çinicilik deyince aklımıza Kütahya ve İznik gelir. Kütahya ve İznik’i, çini ürünlerinin üretildiği ve ticaretinin yapıldığı yerler olarak biliriz. Çini üretiminin sadece bu yerlerde yapıldığını biliriz. Sorgun Halk Eğitimi Merkezi olarak çini üretimini, Sorgun’da da tanıtmak, sevdirmek ve ev hanımlarını bir meslek sahibi yaparak, üretime yöneltmek amacıyla bu kurslarımızı açtık. Kursiyerlerimiz evlerinde geceli gündüzlü yapılan çalışmalar sonunda el emeği, göz nuru tabaklar, vazolar, küpler ve süs eşyaları üretiyorlar. Ayrıca geçtiğimiz Mayıs ayında Ankara’da yapılan "Yozgat Tanıtım Günleri" etkinliklerinde bu tür süs eşyalarımızı sergileme imkanı bulduk. Standı gezen devlet erkanı ve Ankara’da yaşayan Yozgat’lı hemşerilerimiz Sorgun’da çini üretimin yapıldığını duyunca şaşırmışlar ve duydukları memnuniyeti dile getirmişlerdir" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir