POLİTİKA - 05 Ocak 2012 Perşembe 13:26

TBMM ANAYASA KOMİSYONU BAŞKANI KUZU`DAN HAKAN ŞÜKÜR DEĞERLENDİRMESİ

A
A
A
TBMM ANAYASA KOMİSYONU BAŞKANI KUZU`DAN HAKAN ŞÜKÜR DEĞERLENDİRMESİ

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür’ün yorumculuk yapacağı haberleri ile ilgili olarak, "Vekillik ile bağdaşmayan bir iş yaptığın zaman milletvekilliği düşer. Ağır yaptırımlar var" değerlendirilmesinde bulundu.
TBMM Anayasa Komisyonu toplantısı öncesi basın mensuplarının sorularını cevaplandıran TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Kuzu, bir gazetecinin AK Parti Milletvekili Hakan Şükür’ün bir televizyon kanalında yorumculuk yapacağı yönündeki haberleri hatırlatması üzerine, "Bilsem emin olur söylerim. Bize birkaç dosya geldi geçmişte. Adam işadamı işyerini kapatmış, kapatsa da kardeşi üzerinden götürüyor. Bir yığın iddialar, ’imza atıyor da atmıyor da’ diye. Buraya geldiği zaman işin içinden çıkamıyorsun, zor yani.
3-4 dosya baktık 8-10 yıl içerisinde. Milletvekilliği düşmeye sebeptir bunlar. Vekillik ile bağdaşmayan bir iş yaptığın zaman milletvekilliği düşer. Ağır yaptırımlar var" dedi.
Konunun netleştirilmesi gerektiğini vurgulayan Kuzu, "Çünkü yaptırımı ağır. Burada adama bu doğru desen, netse zaten kolay, şüpheli durumunda ’bu doğru desen’ adamın vekilliği bitecek" şeklinde konuştu.
Bir başka gazetecinin ’’Dışarıdan bir para alma durumu söz konusu’’ şeklindeki sözleri üzerine ise Kuzu, "Konu para alıp almama meselesinden öte bu tür konular milletvekilliği ile bağdaşır mı bağdaşmaz mı meselesi" dedi. Burhan Kuzu, sözlerine şöyle devam etti:
"Ben üniversitede derse girmek istiyorum. Bir teşebbüsüm olmadı ama bazı arkadaşların geçmiş yıllarda oldu fakat izin vermediler, ’hem de para almaksızın derse girmek istiyorum’ diye. 2001’de AK Parti kurucu üyesiydim, üniversitede derse giriyordum, ana bilim dalı başkanıydım. 1,5 sene derse girdim, sonra vekilliğe geçtim. Bunu öğrenciler bilirdi ama ben hiçbir zaman bunu ne dersime ne soruma ne de hareketime yansıttım."
"TBMM Genel Kurulu çalışmasını sürdürürken İstanbul’da maç izlenip yorum yapılması doğru mu?" şeklindeki soruya Kuzu, "Olayın etik boyutu ayrı bir konu. Evvela bu meselenin hukuki boyutunu görüşmek lazım. O da çok net değil, net olsa söylerim" karşılığını verdi.
"Ama sizin de biraz rahatsızlığınız var’’ sözleri üzerine Burhan Kuzu şöyle cevap verdi:
’’Rahatsızlık konunun berrak olmamasından kaynaklı, konunun kendisi sıkıntılı. Önce onu netleştirmek lazım. Yeni anayasa yapılıyor, önce onu netleştirelim orada, sonra konuşuruz."
Etik olup olmadığının sorulması üzerine "O adama göre değişir, kimi yapar kimi yapmaz" diyen Kuzu, "Siz yapar mıydınız?" sorusa ise "Ben parasız derse girmek isterim" cevabını verdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bakan Yerlikaya: “Bursa merkezli 7 ilde düzenlenen ‘Mahzen-32’ operasyonlarında Hakkı Saral’ın elebaşılığını yaptığı suç örgütü çökertildi” İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bursa merkezli 7 ilde düzenlenen “Mahzen-32” operasyonları ile elebaşılığını cezaevinde olan Ümit Saral’ın kardeşi Hakkı Saral’ın yaptığı suç örgütünün çökertildiğini açıkladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın paylaştığı bilgilere göre, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde; Bursa İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu Bursa merkezli İstanbul, Ankara, Trabzon, Sakarya, Yalova ve Diyarbakır’da “Mahzen-32” operasyonları düzenlendi. Düzenlenen operasyonlarda organize suç örgütü üyesi şüphelilerin; Bursa merkez ve İnegöl’de vadeli araç alım satım faaliyetlerinde bulunarak vatandaşlarımızdan silah zoruyla yüksek miktarlarda para tahsilatı yaptıkları, Bursa’ya il dışından getirdikleri tetikçiler vasıtasıyla para vermeyi kabul etmeyen kişilere ve bu kişilerin işyerlerine yönelik silahlı saldırı düzenledikleri, Bursa’ya farklı illerden gelerek vadeli araç alımı yapanların adreslerini tespit ettikleri ve bu kişileri hürriyetlerinden yoksun bırakarak darp ettikleri, araç alım satımı nedeniyle kişiler arasında meydana gelen alacak verecek konularına müdahil oldukları ve sözde mahkemeler kurarak haksız menfaat sağladıkları, silahla ölüm tehdidinde bulundukları kişilerin işyerlerine ve araçlarına zorla el koydukları ve bu malları örgüt üyelerinin üzerine geçirdikleri, silah ve tehdit zoru ile el konulan araçları hediye adı altında örgütün elebaşına verdikleri ve suç faaliyetleri esnasında, güvenlik güçlerine yönelik silahlı saldırıda bulundukları tespit edildi. Operasyonlarda elebaşının da içerisinde bulunduğu organize suç örgütü üyesi 24 şüpheli yakalandı. Operasyonlar sonucu, 15 adet ruhsatsız tabanca, çok sayıda çek ve senet ile çok miktarda nakit paraya el konuldu. 10 ayda 454 organize suç örgütü çökertildi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, organize suç örgütlerine yönelik düzenlenen operasyonlar hakkında bilgi verdiği paylaşımında, “10 aylık süre içinde; 454 organize suç örgütünü çökerttik. Bu suç örgütlerini isim isim kamuoyu ile paylaştık. Organize suç örgütlerine yönelik toplam bin 201 operasyon düzenledik. 8 bin 260 şüpheli yakalandık. Bunlardan; 3 bin 58’i tutuklandı. Bin 740’ı hakkında adli kontrol kararı verildi" ifadelerine yer verdi.