YEREL HABERLER - 10 Ocak 2012 Salı 12:33

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ÖZBEK, YATIRIMLARI DEĞERLENDİRDİ

A
A
A
AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ÖZBEK, YATIRIMLARI DEĞERLENDİRDİ

Ak Parti Bayburt Merkez İlçe 4. Olağan Kongresine katılan Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Bayburt’a yapılan hizmetler ve gündemdeki konuları değerlendirdi.
Ak Parti İl Başkanlığı görevini yaptığı zaman bir basın açıklaması düzenlediğini ve orada “Ak Parti hükümetinden önceki hükümet döneminde bizim yaptıklarımızın yüzde 5’i kadar Bayburt’a yatırım yapıldıysa, ben il başkanlığından istifa edeceğim” sözlerini hatırlatarak konuşmasına başlayan Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, “Bu iddiamıza hiçbir siyasi parti cevap vermedi, veremez de” dedi.
“270 MİLYON BEDELİ OLAN KOP TÜNELİ’NİN İHALESİ YAPILDI”
Milletvekili Özbek, yine il başkanlığı yaptığı yıllarda dönemin Ulaştırma Bakanının Bayburt ziyaretlerinde dönemin milletvekilleriyle birlikte Kop Tüneli için ricada bulunduklarını ve bakandan bu sözü aldıklarını ifade ederek, “ Şu anda 270 milyon bedeli olan Kop Tüneli’nin ihalesi yapıldı. Bayburt’umuza hayırlı uğurlu olsun. Burada muhalefet yine ‘Bünyamin Özbek yeni milletvekili. Sanki kendisi yapmış gibi bunun müjdesini veriyor” ifadelerini duyuyoruz. Bende diyorum ki biz bir ekibiz. Bu ekipte sayın Başbakan ve eski milletvekillerimizde var. Şimdi ben varım, yarın başkası olacak. Biz de kıskançlık yoktur. Emeği geçen herkese biz teşekkür ediyoruz. Bunu isteyen halkımıza da ben teşekkür ediyorum. Eğer biz yüzde 64 oyu Ak Parti’ye vermeseydik belki de bu ihale daha sonraya kalabilirdi” diye konuştu.
“DEMİRÖZÜ BARAJI 17 KÖYÜMÜZÜ İLGİLENDİRİYOR”
Kop Dağı ile Vauk Dağı arasının sıcak asfaltla yeniden yapılacağını ve 2012 Mart ayında başlanacak çalışmanın bedelinin 150 milyon olduğunu söyleyen Özbek, “Yıllardır bitmeyen bir barajımız vardı. Biz hükümete geldiğimizde Demirözü Baraj çalışması durmuştu. Hiçbir hizmet yapılmıyordu. 2004-2005 yıllarında çalışma başladı. Bu sene sonu itibariyle barajımız bitiyor. Bunun akabinde hemen kapalı sulama ihalesini yaptırdık. Tam 70 trilyona mal olan ihale Demirözü Barajı su toplamaya başlarken aynı zamanda sulamasına da çok yakında başlayacak. Bu da yaklaşık olarak 17 tane köyümüzü ilgilendiriyor. Orada yaşayan insanlarımıza hayırlı olsun” dedi.
“BELEDİYENİN GÖREVLENDİRDİĞİ EKİPLER AKŞAMLARI KAHVEYE GİDİP İŞÇİ ARADILAR”
Geçtiğimiz günlerde ulusal basına da konu olan işçi istidamı ile ilgili görüşlerini de dile getiren Özbek, “Toplum yararına işçi, geçici işçi çalıştırılması konusunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile görüştük. Sağ olsun bakanımız cömert davrandı. Bayburt’ta 500 geçici işçi istihdamını bize sağladı. Sonrasında İŞKUR, belediyelerimiz ve milli eğitim birlikteliğinde bir proje hazırladık. Bakanlığa sunduk ve 2 ay boyunca kahvelerde işçi aradık. Belediyenin görevlendirmiş olduğu ekipler akşamları kahveye gidip işçi aradılar. Bunun için hoparlör ilanları yaptık. Köylerimize haber gönderdik. Gazete ilanları verdik. Geçen hafta eksikler de tamamlandı. Şu anda Bayburt’ta 500 kişi çalışıyor. Bu da bir istihdamdır. 2 sene boyunca inşallah değişik arkadaşlar bu proje içerisinde çalışacaklar” şeklinde konuştu.
“ARDAHAN’DA 250 BİN, BAYBURT’TA 75 BİN BÜYÜKBAŞ HAYVAN VAR”
Seçim döneminde en çok üzerinde durduğu konulardan birinin hayvancılık olduğunu ve hayvancılığın Bayburt’ta zayıf olduğunu dile getiren Özbek, “Ardahan’da 250 bin büyükbaş hayvan var. Bizim Bayburt’ta 75 bin. Bu sayıyı kesinlikle bizim artırmamız gerekiyor. Bu kooperatiflerimizle, muhtarlarımızla, ziraat odamızla, Tarım Gıda ve Hayvancılık il müdürlüğümüzle bunu paylaşıp yapmamız gerekiyor. Söz vermiş olduğumu gibi 4 sene boyunca tarım ve hayvancılık üzerinde özel olarak çalışmamız gerektiğini düşünüyorum” dedi.
“YAYLALARIMIZIN YOLLARI ASFALTLANACAK”
Üniversitenin öğrenci sayısının artmaya devam edeceğini ve bu durumun Bayburt’a büyük bir katkı sağladığını söyleyen Özbek, yayla turizmini canlandırılması gerektiğini ve bunun sağlanması içinde ilk olarak yollarının asfaltlanacağını dile getirdi.
“HÜKÜMETİMİZ DÖNEMİNDE YÜZDE 60 ORANINDA ÇALIŞAN SAYIMIZ ARTMIŞTIR”
Özbek, 2002 yılında Bayburt’un nüfusunun 98 bin olduğunu ve Bayburt’ta toplam çalışan sayısının 10 bin olduğunu söyleyerek, “Bayburt’un nüfusu şu anda 75 bin kişi. Bayburt’ta toplam çalışan sayısı 16 bin kişi. Hükümetimiz döneminde yüzde 60 oranında çalışan sayımız artmıştır” dedi.
“SİYASETÇİ İLE TİCARET YAPAN KİŞİ AYRIMINI YAPMAMIZ GEREKİYOR”
“Bayburt’ hizmet etmek için hep beraber mücadele edeceğiz” diyerek sözlerini tamamlayan Özbek, bir partilinin “işyeri açın” seslenişine cevap vererek, “Siyasetçi ile ticaret yapan kişi ayrımını yapmamız gerekiyor. Siyasetçi Kop Dağı’na tünel açtırarak şartları iyileştirir. Ticaretle uğraşan kişi de gelir Bayburt’a fabrika kurar “dedi.
ELÇİ: “AK PARTİ ÇALIŞIYOR VE ÜLKEMİZ BÜYÜYOR”
Ak Parti Merkez İlçe kongresinde konuşan Ak Parti Bayburt İl Başkanı Yusuf Elçi ise Türkiye’nin Ak Parti ile kat ettiği mesafe ve Bayburt’ a yapılan yatırımlara değindi. Ak Parti’nin iktidarda 9’uncu yılını tamamladığını ifade eden Elçi, “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın mantığı bize rehber olmuştur. İnsanların yaşadıkları yerde eksikler bitmiyor. Bizde aşkla ve şevkle hizmetlere devam edeceğiz. Çünkü Ak Parti çalışıyor ve ülkemiz büyüyor” dedi. 9 yıllık süreçte sağlıktan eğitime, ulaşımdan tarıma her alanda birçok köklü hizmetlere imza atıldığını söyleyen Elçi, “Sağlıkta devrim yaptık. Şimdi 2023 vizyonuyla yeni bir sürece giriyoruz. Hedeflerimizin başında yüce milletimizin kabul edebileceği sivil bir anayasayı bu asil millete hediye edeceğiz. Önümüzdeki süreç çok önemli bir süreçtir. Bu sürece katkı sağlayacak kadroların içerisinde bulunmak ayrı bir önem arz etmektedir” diye konuştu.
Elçi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde Ak Parti iktidarı ile birlikte Türkiye’de çok şeyin değiştiğini dile getirerek, “Devletle millet buluşmuştur. Bu buluşma ile büyük bir bölge ülkesi olmuştur. Bu çalışmalarda gösteriyor ki millet Ak Parti’nin arkasında durmaya devam ediyor. Oy oranları da bunun delilidir. Millet neden Ak Parti’yi tercih ediyor? Ak Parti ile neler değişti? Bunların cevabı malumdur. Bu değişimi Bayburt’ta bizde hep birlikte yaşıyoruz, Allah’a şükür köylerimize asfaltsız gitmiyoruz. Eksikliklerimizde olsa içme suları, kanalizasyonlar, köy konakları, göletler, menfezler, köprüler ve köy içi düzenlemeleri yapılmıştır” şeklinde konuştu.
Konuşmasında Bayburt’a yapılan hizmetleri de satır başlıkları halinde sıralayan Elçi, Üniversitenin açıldığını, Bayburt-Araklı tüneli, Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi, Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, İlkokullarda Çok Amaçlı Spor Salonları, Demirözü-Köse yolu inşaatı, Gençlik Merkezi inşaatının devam ettiğini söyledi.
Vauk ve Kop Dağı arası bölünmüş yol ihalesinin yapıldığını ifade eden Elçi, Sodes projeleri ile işsizliğin azaltıldığını, Avrupa Birliği ve KUDAKA projeleriyle kamu ve özel sektöre katkı sunulduğunu ve Demirözü barajının seneye su tutmaya başlayacağını da sözlerine ekledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Samsun’da uyuşturucu operasyonunda 5 kişi tutuklandı Samsun’da narkotik polisi tarafından özel harekat polislerinin de desteği ile düzenlenen uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 5 kişi tutuklanırken, 2 kişi ise mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Edinilen bilgiye göre, Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde uyuşturucu ile mücadele kapsamında çalışma yapan Samsun Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, özel harekat polislerinin de desteğiyle önceki sabah saat 06.00 sıralarında önceden tespit edilen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. "Uyuşturucu madde ticareti" yaptıkları tespit edilen 10 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahısların ikametinde yapılan aramalarda 477,43 gram eroin, 402,40 gram metamfetamin, 402 adet sentetik ecza, 25,99 gram sentetik kannabinoid, 12,55 gram esrar, 1 adet esrarlı sigara, 1 adet hassas terazi, 15 adet uyuşturucu kullanma aparatı, suçtan elde edildiği değerlendirilen 228 bin 300 TL para, 3 adet tüfek, 59 adet tüfek kartuşu ve 111 adet tabanca mermisi ele geçirildi. Polisteki sorgusu tamamlanan 1 kişi serbest bırakılırken, S.Ç. ve H.Ç. dün Samsun Adliyesine sevk edildi. S.Ç. çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, H.Ç. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Narkotik Şube Müdürlüğündeki sorguları tamamlanan H.K., E.K., E.Ö., E.K., H.S., A.C.K. ve E.C.K. de bugün Samsun Adliyesine sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye ifade veren H.K., E.K., E.Ö., E.K. ve H.S. tutuklanarak Samsun T Tipi Kapalı Cezaevine gönderilirken, A.C.K. ve E.C.K. ise mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Kahramanmaraş Tebrik çiçekleri depremzedelerin yuvalarını süslüyor Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, makamına gönderilen tebrik çiçeklerini kalıcı konutlarda yeni evlerine taşınan depremzede ailelere hediye etti. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, başkanlık vesilesiyle tebrik çiçeği göndermek isteyen vatandaşlara AFAD’a destek çağrısında bulunmuştu. Çağrıya rağmen gönderilen çiçekleri kalıcı konutlarına taşınan depremzedelere hediye edildi. Başkan Görgel’in “Vatandaşlarımızın, belediye başkanlığı görevimizi tebrik etmek için gönderdikleri çiçeklerin yeni evlerinize daha fazla yakışacağını düşündük. Haneleriniz şen, huzurunuz daim olsun” notuyla tek tek ailelere ulaştırılan çiçekler vatandaşların yüzünde tebessüm oluşturdu. Yeni evlerine hayırlı olsun çiçeği için Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel’e teşekkür eden Vakkas Lokmacı, “Fırat Görgel başkanımız sağ olsun çok ince düşünmüş. Teşekkür ederiz, Allah razı olsun. İnşallah bir gün Fırat Başkanımızı yeni evimizde misafir etmek isteriz” dedi. Murat Türkmen ise, “Deprem sonrası yeni evimize taşındık. Devletimize, belediyemize teşekkür ediyoruz. Konteynerden sonra yeni evimize taşınmak çok farklı bir duygu. Büyükşehir Belediye Başkanımız da evimize hayırlı olsun çiçeği göndermiş sağ olsun. Nazik hediyelerinden dolayı teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Düzce Bilim Merkezi ilk etkinliğe ev sahipliği yaptı DÜZCE (İHA) – Uluslararası alanda en çok bilinen bilimsel farkındalık tarihlerinden biri olan "Stem Keşif Haftası" tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de ve Düzce’de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Stem Düzce ekibinin ilk kez düzenlediği sergisine Düzce Belediyesi Bilim Merkezi ev sahipliği yaptı. Özellikle çocukların ve gençlerin bilimsel çalışmalara ilgilerinin artırılması ve yeni keşiflerin desteklenmesini öngören “Stem Keşif Haftası” dolayısıyla Düzce’de bir ilke imza atıldı. Düzce’de bir grup gönüllü öğretmen tarafından kurulan “Stem Düzce Ekibi” ilk etkinliğini Düzce Belediyesi Bilim Merkezi’nde düzenledi. Okul öncesinden lise çağlarına kadar bilimsel çalışmalara ilginin artırılması amacıyla il genelinde etkinlikler düzenleyen ekip, Bilim Merkezi’nde kurulan sergide liseli gençlerin icatlarını ziyaretçilerin beğenisine sundu. Sergi hakkında açıklama yapan Düzce Stem Grubu Koordinatörü Ayşe Arslan serginin fırsat eşitliğini amaç edindiğini belirterek, "Tüm dünyada özellikle Avrupa’da eş zamanlı olarak kutlanan Stem Keşif Haftası dolayısıyla bugün buradayız. İlimiz genelini kapsayan bu sergide pek çok öğretmen arkadaşımızın gönüllü katılımı ile bir çalışma yaptık. Burada amacımız her çocuğumuzun bilime yakınlaşmasıdır. Düzce Stem ekibi olarak çocuklarımızı, bilimsel çalışmalar, keşifler için destekliyoruz. Okul öncesi dönemden lise çağlarına kadar geniş bir yelpazesi olan çalışma yürütüyoruz. Önümüzdeki yıllarda daha büyük etkinliklere imza atacağımıza inanıyoruz" dedi. Bilim merkezi misyonuna yakışır bir organizasyonu ağırladı Düzce Belediyesi Bilim Merkezi’nde bir gün açık kalan serginin geniş kitlelere duyurulmasında Başkan Dr. Faruk Özlü’nün desteği olduğunu ifade eden Arslan, "Stem etkinliklerini yaygınlaştırma, paydaşlar ve akranlar arasında paylaşılmasını da desteklemeye çalışıyoruz. Düzce Stem ekibimizin ilk etkinliği bu sergi oldu. Buradaki icatlarda kullandığımız malzemeleri kendimiz temin ettik ancak İl Milli Eğitim Müdürümüz ve Belediye Başkanımız bize her konuda destek oldu. Bu sergi için Bilim Merkezi’nden büyük ilgi ve destek gördük, kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Kendimizi ifade etme ve geniş kitlelere ulaşma fırsatı bulduk bu sayede. Her seviyeye uygun etkinliklerimiz var" diye konuştu. Sergide en çok dikkat çeken çalışmalar ise liseli öğrencilerin öğretmenlerinin destekleriyle geliştirdikleri işitme engellilerin iletişim sağlamasını kolaylaştıracak dijital komut eldiveni, minyatür drone, bilek hareketleri ile hareket eden robot araçlar oldu.