YEREL HABERLER - 02 Ocak 2012 Pazartesi 10:03

BİR BUÇUK YILDA 15 BİN KİŞİ GİYSİ BANKASI`NDAN GİYİNDİ

A
A
A
BİR BUÇUK YILDA 15 BİN KİŞİ GİYSİ BANKASI`NDAN GİYİNDİ

Konak Belediyesi Saadet Mirci Semt Merkezi bünyesinde kurulan Giysi Bankası, çığ gibi büyüyen bağışlarla İzmirlilerin birbirine yardım eli uzattığı bir merkez haline geldi. Konak Belediyesi Giysi Bankası sadece bir buçuk yılda 15 bin kişinin giyim ihtiyacını karşılayarak bir rekora imza attı.
İzmir’de dayanışmanın en güzel örneğinin sergilendiği Konak Belediyesi Giysi Bankası, Van’da meydana gelen ve binlerce aileyi evsiz bırakan deprem felaketinin ardından 100 koli giysi ve battaniyeyi felaket bölgesine gönderdi. Aradan geçen zamanda ise kargo aracılığı ile giysi göndermeye devam eden Konak Belediyesi, Van’dan gelip İzmir’e yerleşen ailelere de kucak açtı. Her şeyini geride bırakıp gelen Vanlı aileler Giysi Bankası’ndan gelen temiz ve birçoğu da yeni olan kıyafetlere kavuştu. Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan Giysi Bankası’nın ailelerin ihtiyaçlarını ücretsiz karşılayan bir giyim mağazasına dönüştüğünü söyledi.
Çorap’tan gelinliğe kadar akla gelebilecek her tür giysi ve aksesuarın bulunduğu Giysi Bankası’nın yakaladığı başarıyı İzmirlilerin başarısı olarak değerlendiren Başkan Tartan şöyle konuştu: “Giysi Bankası, küçük bağışlarla yola başladı. Zamanla gelen bağışlar o kadar çoğaldı ki Giysi Bankası’nı daha geniş bir binaya taşıdık. Binlerce İzmirlinin ihtiyacının yanında Van’da yaşadığımız felakette olduğu gibi, ülkemizin her yerindeki vatandaşlarımızın da acı gününde yanında olan bir merkeze dönüştü. Konak Belediyesi Giysi Bankası, tüm insanlığın ihtiyacı olan, ’toplumsal duyarlılık, sosyal paylaşım, yardımlaşma, sevgi, hoşgörü’ gibi erdemleri aynı çatıda buluşturdu. Giysi Bankası şimdi ulaştığı bu noktayı duyarlı ve yardımsever İzmirlilere borçludur.”
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Avcılar’da polisin geldiğini görünce evdeki uyuşturucuları ateşe veren zehir tacirleri böyle yakalandı Avcılar’da polis baskınını fark edince, sera yöntemiyle uyuşturucu yetiştirdikleri alanı ateşe veren uyuşturucu tacirlerinin yakalandığı anlara ilişkin polis kamerasına yansıyan görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde polisin evin kapısını koçbaşıyla kırarak içeri girdiği ve alev alev yanan alan görülüyor. Avcılar’da bir binanın çatı katındaki dubleks evde sera yöntemiyle uyuşturucu yetiştiren zehir tacirleri, polis baskınını fark edince yangın çıkarmış, kapıya bariyer kurarak uyuşturucuyu ateşe veren zanlılar, polis ekiplerinin müdahalesiyle yakalanırken, evdeki yangın ise itfaiye ekiplerince söndürülmüştü. Zehir tacirlerinin yakalandığı operasyonun detayları ortaya çıktı. Avcılar, Bahçelievler, Çatalca, Beylikdüzü ve Gaziosmanpaşa’da dün 6 adrese, Tekirdağ Marmara Ereğli’sinde 2 adrese ve 2 araca yönelik operasyon gerçekleştirildi. Operasyonlar sırasında Avcılar’da bir eve yapılan operasyonda 2 şüpheli, kapıyı kilitleyerek kapı arkasına bariyer oluşturdu. Şüpheliler bütün uyarılara rağmen kapı açmazken, ekipler kapıyı koç başı ile açtı. Bu sırada şüpheliler evdeki uyuşturucu maddeyi ateşe verdi. Esrarın ve ara kimyasal maddelerinin tutuşması sonrasında evde yangın çıktı. Yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü. Operasyonlarda ise 64 kök hint keneviri bitkisi, 808 gram esrar, Hint keneviri bitkisi yetiştirmek için kullanılan sera malzemeleri, 1 adet balistik yelek, 15 adet fişek ele geçirildi. Operasyonlarda yakalanan 6 şüpheli hakkında işlemlerine devam edildiği öğrenildi. Avcılar’daki adrese gerçekleştirilen operasyon anı polis kamerasına böyle yansıdı 2 yıldır kiraladıkları evde sera yöntemiyle Hint keneviri yetiştiren zanlıların yakalamak için gerçekleştirilen operasyon anı polis kamerasına yansıdı. Görüntülerde ekiplerin kapıyı koçbaşı ile kırarak içeri girdikleri içeriden alevler yükseldiği görülüyor. Ayrıca uyuşturucu serasına çevrilen alan da kameraya yansıyor.