YEREL HABERLER - 03 Ocak 2012 Salı 10:51

NEVZAT DOĞAN, 2012’NİN İLK MAHALLE GEZİSİNİ KEMALPAŞA’YA YAPTI

A
A
A
NEVZAT DOĞAN, 2012’NİN İLK MAHALLE GEZİSİNİ KEMALPAŞA’YA YAPTI

Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, yeni yılın ilk mahalle gezisini, İzmit’in en köklü mahallelerinden Kemalpaşa Mahallesi’nde gerçekleştirdi. Başkan Doğan’a Kemalpaşa Mahallesi’ndeki incelemelerinde Başkan Yardımcısı Murat Demir, Fen İşleri Müdürü Adnan Gülyeşil Temizlik İşleri Müdürü Mustafa Şener, Zabıta Müdürü Muhammed Ergin, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Havva Açıkgöz, Yapı Kontrol Müdürü Mustafa Öğretmen ve birim amirleri eşlik etti. Kemalpaşa Mahallesi Muhtarı Engin Çevrim de gezi boyunca başkan doğan’ı yalnız bırakmayarak, mahallenin sorunlarına ilişkin bilgi verdi.
Başkan Doğan, mahallelere yaptığı gezilerde özellikle yaşlı bölge sakinlerini ziyarete büyük önem veriyor. Yaşlıları “mahallenin kıdemlileri” olarak adlandıran Doğan, Kemalpaşa Mahallesi İmaret Yokuşu’nda oğlu Murat Kolaylı ile yaşayan Havva Kolaylı’yı da unutmadı. Havva Teyze (85) Başkan Doğan’ın kendisini evinde ziyaret etmesi nedeniyle teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi. Başkan Doğan da yaşlıların velinimetimiz olduklarını söyleyerek; “ Allah Havva teyzemize de uzun ömürler versin. Gençlerin kendilerinden yaşça daha kıdemli ve tecrübeli insanlara her zaman ihtiyacı olacaktır” şeklinde konuştu.
İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, İmaret Yokuşu üzerinde yer alan tarihi yapı için binanın hissedarlarından işadamı Hayrettin Ulusoy ile görüştü. İmaret Yokuşu’ndaki evde gerçekleşen görüşmede, Hayrettin Ulusoy ve eşi Reyhan hanıma bilgi veren Doğan, tarihin korunması gerektiğinin altını çizerek, “ Yarı hissesi Ulusoy ailesine ait olan bu tarihi yapının korunması için biz üzerimize ne düşüyorsa yerine getiririz. Ancak diğer hisse sahibinin bu konuda ikna edilmesi gerekir. Binanın revizyonu için Anıtlar Kurulu’nun onayı gerekiyor. Bu tür çalışmaların prosedürü oldukça ağırdır. Kişilerin bu konuları takipte zorlandığını bilmekteyiz. Karşı tarafın da rıza göstermesi durumunda binayı en az 30 yıllığına devir alarak tarihi yapıyı halkın yararına değerlendirebiliriz” şeklinde konuştu. Şimdiki haliyle hiçbir şekilde kullanılamayan bina konusunda, Başkan Doğan’ın önerisine sıcak bakan Hayrettin Ulusoy ; “Ben böyle bir işe dünden razıyım. Zaten buraya bir şey yapamıyoruz. Hiç değilse resmi kurumların işbirliğiyle bina iyi bir amaca hizmet etmiş olur. Bana kalsa binanın tamamını size bağışlarım” dedi. Doğan, diğer paydaşlarla temasa geçilerek, onların da görüşleri doğrultusunda hareket edileceğini kaydetti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir