GENEL - 16 Aralık 2011 Cuma 12:41

BURSA`YA 180 METRE KULESİ OLAN EĞLENCE PARKI

A
A
A
BURSA`YA 180 METRE KULESİ OLAN EĞLENCE PARKI

Bursa’nın Yıldırım ilçesine vizyon katacak Gökdere Spor ve Eğlence Parkı projesinde de son aşamaya gelindi. İçinde 180 metrelik döner kulesi, açık hava tiyatrosu, gök bilimleri merkezi, spor alanları, sosyal tesisleri ve aquaparklar bulunan alan, sadece Yıldırım’ın değil, Bursa’nın yeni çekim merkezi oluyor.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Olay TV’de yayınlanan Gazeteci Ahmet Emin Yılmaz’ın hazırlayıp sunduğu ’Açık Açık’ programına konuk oldu. Ulaşımdan, kentleşmeye, altyapıdan spora kadar her alanda hayata geçirdikleri projeler hakkında bilgi veren Başkan Altepe, Bursa’yı bir bütün olarak ele aldıklarını, kentin batısında ne varsa aynı yapıların doğuda da olması için büyük bir çaba harcadıklarını söyledi.
YENİ ÇEKİM MERKEZİ OLACAK
’Yeşil Bursa’ kimliğini yeniden ortaya çıkarmak amacıyla bu dönem yeşil alan ve park çalışmalarına büyük önem verdiklerini kaydeden Altepe, Bursa’nın en büyük parkı projesini Osmangazi ve Nilüfer ilçelerinin kesiştiği noktadaki Hüdavendigar Kent Parkı ile hayata geçirirken, Yıldırım’ı da ihmal etmediklerini kaydetti. Zafer ve Anadolu Mahalleleri arasındaki 250 bin metrekarelik alana sahip Zafer Parkı’nı Bursa’nın yeni çekim merkezi yapacaklarını belirten Altepe, Gökdere Spor ve Eğlence Parkı projesinin
büyük ses getireceğini vurguladı. Projenin yap- işlet- -devret modeliyle hayata geçirileceğini ifade eden Başkan Altepe, "180 metrelik döner kulesi, sosyal tesisleri, yeşil alanları, sportif alanları, açık hava tiyatrosu, gök bilimleri merkezi, alışveriş merkezleri, dinlenme mekanları, aquaparklarıyla Bursa’nın marka değerine değer katacak projenin tüm detaylarını hazırladık. Gökdere Vadisi ile birlikte Gökdere Metro Viyadüğü’nün alt kısmına hareket getirecek proje ile ilgili Anıtlar Kurulu’ndan izinler
alındı. Yaşam alanları inşa etme konusunda uzman bir firma talip oldu. Proje komplike bir uygulama olduğundan, her ünitenin yapımı tamamlandığında ünitelerin her biri ayrı ayrı hizmete açılarak, hemşerilerimizin kullanımına sunulacak. Bursa’nın yeni buluşma merkezi olacağına inandığımız yaşam alanını ziyaret edenler, 180 metrelik döner kuleye çıktıklarında, doyumsuz Bursa manzarasını seyretmenin keyfine varacaklar" diye konuştu.
İHALEYİ KAZANAN FİRMA BELLİ OLDU
Başkan Altepe’nin seçim vaatleri arasında yer alan Gökdere Spor ve Eğlence Parkı Projesi’nin ihalesi, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Seyfettin Avşar başkanlığındaki ihale komisyonu tarafından yapıldı. İhaleyi 80 bin TL + KDV aylık işletme kira bedeliyle Çaltıdere Denizcilik İnşaat Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi kazanırken, adı geçen firma, ’Gökdere Spor ve Eğlence Parkı’nı 22 yıl süreyle de işletme hakkını kazanmış oldu.
Yüklenici firma, söz konusu bölgede iki ayrı bölümde ele alınacak proje kapsamında; A bölgesinde 5 bin 277 metrekare inşaat alanında amfi tiyatro, 27 bin 818 metrekare açık çarşı, 3 bin 494 metrekare sinema salonları ve planetaryum, 2 bin 48 metrekare market, 3 bin 786 metrekarelik inşaat alanıyla sosyal tesis, 35 bin 241 metrekarelik kapalı otoparklar, 6 bin 775 metrekareli aquapark, bin 295 metrekare mekanik oyun parkı ve açık rekreasyon alanları ile B bölgesinde de 3 bin 959 metrekare inşaat alanına
sahip kule, 12 adet 768 metrekarelik kafeterya birimleri, 512 metrekarelik inşaat alanlı alışveriş birimleri ve yine açık rekreasyon alanlarını vatandaşların hizmetine sunmuş olacak.
"TASARRUF HEDEFLİ AKILCI ULAŞIM PROJELERİ"
Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım projelerinden de söz eden Başkan Altepe, hizmete açtıkları Emek hattıyla, konforlu metro ulaşımının en son örneğini verdiklerini söyledi.
Üniversite hattından elde ettikleri tasarrufla Emek hattını sıfır maliyetle hayata geçirdiklerini belirten Başkan Altepe, "Üniversite hattında yer alan 12 milyon euroya mal olacak delme tünel uygulamalarını, 5 milyon euroluk tasarrufla aç kapa sistemine dönüştürdük. Bu bize büyük bir tasarruf imkanı sundu. Buradan elde ettiğimiz tasarrufla, Bursa’yı Mudanya sahiline 2.5 kilometre daha yaklaştıran Emek hattını bedavaya getirmiş olduk. Her konuda şeffafız. En ekonomik koşullarla hizmet üretebilmenin
gayretindeyiz" dedi.
Metro ulaşımında bütün ağırlıklarını Kestel hattına verdiklerine işaret eden Başkan Altepe, Kestel hattını belirtilen sürede tamamlayarak, şehrin doğu yakasıyla batı yakasını bir araya getirerek, kesintisiz ulaşım imkanı sunacaklarına dikkat çekti.
MEKANİK OTOPARKLAR GELİYOR
Raylı sistem ve tramvay hattında trafiğin yoğun olduğu istasyonların yakınlarına mekanik otoparklar kuracaklarına işaret eden Başkan Altepe, "Bundaki amacımız, metro ulaşımından halkımızın tam anlamıyla yararlanabilmesidir. Şehir içindeki trafiği kilitleyen ana etkenlerden biri de özel araç yoğunluğundan kaynaklanmaktadır. Özel araç sahipleri araçlarını metro istasyonları ve tramvay güzergahları yakınındaki mekanik otoparklara park ederek, ulaşımlarına raylı sistem ile devam edebileceklerdir. Mekanik
otopark uygulamasının örneklerini de İncirli tramvay hattı üzerinde vermeye başladık. Büyükşehir Belediyemizin otopark hizmetleri sunan kuruluşu BURBAK 20 mekanik otopark siparişi verdi. 4 kattan oluşan mekanik otoparklar 24 araç kapasiteli olarak tasarlandı" diye konuştu.
Kent içi ulaşım sorununa son verecek köklü uygulamalar geliştirdiklerine değinen Başkan Altepe, Mudanya ile Yalova yolu üzerindeki şehirlerarası terminal ve Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’ne (DOSAB) ulaşımın çabuk ve kesintisiz sağlanabilmesini amaçlayan metrobüs hatları oluşturacaklarını da sözlerine ekledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir