YEREL HABERLER - 07 Ocak 2012 Cumartesi 19:46

KENT EKONOMİ ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

A
A
A
KENT EKONOMİ ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Manisa’nın Salihli ilçesinde Ticaret ve Sanayi Odası’nın geleneksel hale getirdiği Kent Ekonomi Ödülleri, sahiplerini buldu.
Ticaret ve Sanayi Odası Sardes Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen Kent Ekonomi Ödülleri törenine AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Manisa Milletvekilleri Selçuk Özdağ, Muzaffer Yurttaş, Manisa Vali Yardımcısı Turgay Ergin, Salihli Kaymakamı Ertan Peynircioğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Sungur, İGM Meclis Başkanı Hayrullah Solmaz, Ak Parti İl Başkanı Murat Baybatur ile çok sayıda davetli katıldı.
Törenin açılış konuşmasını yapan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özbaş Salihli Ticaret ve Sanayi Odası’nın gelir ve giderleri ile denk bir bütçeye sahip olduğunu ifade ederek, "Ürettiği tarım ürünleri ile Salihli, Manisa bölgesinde ilk üçe giren ilçe konumundadır. Salihli’nin Manisa ve Ege Bölgesi’nde kalkınması yönünde etkili olan merhum başkanım Talat Zurnacı’yı bir kez daha yad ediyoruz" dedi.
İlçe Kaymakamı Ertan Peynircioğlu ise, "Salihli’nin geleceği üç önemli ana noktada birleşiyor. Bunlardan ilki Tarım, ikincisi jeotermal, üçüncüsü tarihi ve turistik değerlerdir. Bu özellikleri göz önünde bulundurursak Salihli 10 yıl içinde çok iyi bir noktaya gelebilir. İzmir-Ankara otoban yolunun ve hızlı tren projesinin Salihli sınırları içerisinden geçmesi, Salihli’nin geleceğinin daha aydınlık olmasını sağlayacaktır. Bu nedenle tüm yatırımcıları Salihli’ye davet ediyoruz" diye konuştu.
Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi de, "Talat Zurnacı, Salihli’ye güzel eserler bırakarak aramızdan ayrıldı. Böylesi güzel eserleri arkadaşlarının devam ettirmesi sevindiricidir. Kula, Salihli ve Selendi’de olan sanayicilerimizin sayısı 2 bin 500’e ulaştı. Bölgeyi baz alırsak Manisa, işverenler için ideal bir konuma geldi. Manisa, Organize Sanayi Bölgeleri bakımından üçüncü kategoride yer alıyor. Sanayicilerimiz bu nedenle Manisa’yı çok iyi değerlendirmeye aldı. OSB’de çok sayıda fabrika üretime
geçti. Bu işletmeler bölge ekonomisinin canlanmasına katkı sağlıyor. 2011 yılında ürettiği ürünleri ihraç eden İstanbul, Bursa ve Kocaeli ilk üçe girerken Manisa ilk 10 il arasına kendine yer buldu. Yine bu yıl ihracatını arttıran iller arasında 5. sırada. İlk 500’e giren işletmelerin 18’i Manisa’da. Manisa OSB’den yüzün üzerinde ülkeye ihracat yapılıyor. Manisa, 2014 yılında Büyükşehir Belediyesi olacaktır. 1 milyon 284 bin nüfusa sahip olan Manisa’nın büyüklüğüne yakışır yatırımları da yapacağız"
dedi.
Konuşmaların ardından Gelir Vergisi, Kurumlar Vergisi, İhracatçı firmalar, İstihdam Liderleri ve Yatırım Özel ödülleri sahiplerini buldu. Gelir Vergisi sıralamasında 1. olan Hüsamettin Kabasakal’a ödülünü AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş verirken, Kurumlar Vergisi 1.’si olan Özel Salihli Hastanesi’ne ödülü Hüseyin Tanrıverdi verdi. Salihli’nin ihracat şampiyonu olan Tuğrul Tarım’a ödülü Manisa Vali Yardımcısı Turgay Ergin verirken, İstihdam ödülünü Uğur Kiremit yetkililerine Salihli
Kaymakamı Ertan Peynircioğlu verdi. Yatırım Özel Ödülü’nün sahibi Allco İçecek Sanayi’ye ödülünü ise Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Özbaş verdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir