YEREL HABERLER - 21 Aralık 2011 Çarşamba 13:31

MİLAS’TA ÖRNEK OKUL

A
A
A
MİLAS’TA ÖRNEK OKUL

Milas Gümüşlük İlköğretim Okulu’nda, engelli öğrencilerin kullanabileceği tuvalet ve engelli rampası yaptırıldı. 21 yıllık eğitim sürecinde okula ilk bakım ise geçtiğimiz yıl İl Özel İdaresi tarafından aktarılan 50 bin TL’lik ödenekle yapılmaya başladı.
Milas Gümüşlük İlköğretim Okulu’na, engelli öğrencilerin kullanabileceği tuvalet ve engelli rampası yaptırıldı. Gümüşlük İlköğretim Okulu Müdürü Ercan Altay, 1990 yılında eğitim-öğretime açılan Gümüşlük İlköğretim Okulu’nda 16 derslikte 567 öğrenci, 35 öğretmen ve idareciyle öğretim yapıldığını söyledi. Altay, 2010 yılında yapılan büyük onarım talebi üzerine İl Özel İdaresi tarafından Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gönderilen 50 bin lira ödenekle çalışmaların başladığını belirterek, "Okulumuzun yıpranan ahşap kapı ve pencereleri değiştirildi. Ayrıca engellilerin kullanabileceği tuvalet ve engelli rampası yaptırıldı. Yine yapılması gereken diğer tadilatlar da önümüzdeki günlerde okul aile birliğinin katkılarıyla gerçekleştirilecek" dedi.
Okulda eğim gören bedensel engelli öğrenciler ise yeni yaptırılan tuvalet ve engelli rampasının günlük yaşamlarını kolaylaştıracağını bildirdi.
Okul Müdürü Ercan Altay, uzun yıllar bakım ve onarımı yapılmayan okulda eksiklerin bitmesi ve çocukların daha rahat bir ortamda eğitim alması için hayırseverlerden de destek beklediklerini belirtti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir