YEREL HABERLER - 30 Aralık 2011 Cuma 14:49

MERSİN VALİLİĞİ KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ BELGESİ ALDI

A
A
A
MERSİN VALİLİĞİ KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ BELGESİ ALDI

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Mersin Valiliği’nin ‘TS EN ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi’ni almaya hak kazandığını bildirdi.
Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Valilik toplantı salonunda kalite belgesi ile ilgili basın toplantısı düzenledi. 2011 yılı için belirledikleri önemli bir hedefi daha elde ettiklerini belirten Güzeloğlu, Türkiye’de kalite anlamında verilen en değerli belgeyi almanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi. Güzeloğlu, Mersin Valiliği’nin, Türkiye’nin büyümesine ve gelişmesine doğrudan katkılar sunduğunu, Türkiye’nin 21. yüzyılda bölgesinde ve küresel ölçekli lider ülke olma iddiasına destek olduğunu kaydetti. Mersin Valiliği’nin tüm birimleriyle hizmet kalitesi anlamında vatandaşa en iyi hizmeti sunma iddiasında olduğunu vurgulayan Güzeloğlu, “Merkezinde insan olan, insana dayalı ve insana bağlı değerleri önceliğine alan ve devleti insanımıza ve vatandaşımıza hizmet olarak var eden bir anlayışın sonucu; tüm hizmetlerde tüm kurumlarla, bağlı kaymakamlık ve ilçe müdürlükleriyle hizmetin en iyisini, en kısa sürede vatandaşın beklentisine hitap edecek bir şekilde sunma amacını taşımaktayız” dedi.
Tüm kurumlar ile insana kamu hizmetinin en verimli ve ekonomik şekilde verilmesi heyecanını yaşatma düşüncesinde olduklarının altını çizen Güzeloğlu, “Bu amaç doğrultusunda çalışma hedeflerimiz ve hizmet kalitemiz, bağımsız bir dış değerlendirme kuruluşu tarafından değerlendirilmesi ve hizmetimizin kalitesinin tescil edilmesi zorunluluktu. 2011 yılı Valilik hedeflerinde yer alan Valilik ve tüm kurumlarının toplam kalite belgesi alma hedefini başarmasının ve Türkiye’de bu alanda verilen en değerli belgeyi almanın mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.
Mersin Valiliği’nin yaklaşık 10 aylık süreç sonunda ‘toplam kalite hizmet belgesini’ almaya hak kazandığı bilgisini veren Güzeloğlu, şöyle devam etti: “Valilik, elde edilen bu toplam kalite hizmet belgesiyle dünya şehri olan Mersin’de dünya kalitesinde ve dünyanın kabul ettiği yeterlilikte hizmet sunan bir kamu kurumu olarak kendisini tescil ettirmiştir. Dünyanın kabul ettiği değerler ve ortak kazanımlar çerçevesinde, rekabete bağlı değerlerde kalite olmazsa olmazlarımız arasındadır. Fiziksel ortamdan sunulan hizmetin süresine, hizmet alanın memnuniyetinden hizmet verenin çalışma ortamına, bunu belirleyen kurallardan ödüllenmeye kadar tüm unsurları bir bütün olarak düşünmeliyiz.”
Güzeloğlu, Toplam Kalite Belgesi’nin alınması ve tüm birimleriyle böyle bir başarının elde edilmesinin, Valilik bünyesinde çalışan en genç memurdan, en üst düzeyde görev alan vali yardımcılarına kadar mükemmel bir iş bölümü ve karşılıklı işbirliği sonucunda elde edildiğini de söyleyerek, emeği geçen herkese teşekkür etti. “Bu çaba, Mersin’de bir bütün olarak geleceğe hem daha güçlü ve güvenli bakmamızı hem de kalite kavramıyla Mersin Valiliği’nin geç kalmış bir buluşmasını sağlamıştır” diyen Güzeloğlu, Mersin’in bu gibi örnek başarılarının 2012 yılında da devam edeceğini vurguladı. Mersin’in, sahip olduğu kapasitesi, dinamikleri ve mevcut zenginlikleriyle Türkiye’nin geleceğinde, bugünden daha değerli katkılar sağlayacağına; ekonomik, sosyal ve toplumsal her alanda sahip olduğu zenginlikleriyle çok daha büyük kazanımlar sunacağına dikkat çeken Güzeloğlu, çabalarının da bu yönde olduğunu belirtti. Güzeloğlu, “Mersin’i daha güzel bir geleceğe taşırken, tüm kurum ve kuruluşlarıyla daha anlamlı bir boyuta ulaştırırken, hizmet sunduğumuz vatandaşlara da bunu hissettirmek zorundayız. 2011 hedefleri arasında yer alan bu hedefe ulaşırken, tüm birimlerimizle kalite kavramını 2012’de de ısrarla takip edeceğiz. Bu belge bize daha fazla bir sorumluluk da yüklemiştir. Tüm hizmet birimlerimizde ve sunduğumuz hizmet önceliklerinde buna bağlı bir Valilik ve kurum olarak farklı bir sorumluluğumuz olduğunun bilincindeyiz” ifadesini kullandı.
Vali Güzeloğlu, konuşmasının ardından Türk Standartları Enstitüsü’nün ISO 9001 Bayrağı’nı Valilik binası önünde göndere çekti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Niğde Sağlıkçılar bu kez eğlendirdi Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanları tarafından oluşturulan müzik grubu “Sağlığın Ritmi” konser verdi. Tamamı sağlık çalışanlarından oluşturulan müzik grubunun bu yıl 2.’sini gerçekleştirdikleri konser Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde yoğun katılımla gerçekleştirildi. Konsere katılan Niğde Valisi Cahit Çelik, emeği geçenlere teşekkür ederek, sağlık çalışanlarının görevlerini büyük özveri ve fedakarlıkla yaptıklarını, ertelenemeyecek tek görevin sağlık olduğunu vurguladı. Vali Çelik, "Sağlık çalışanlarımızın müzikle ilgilenmesi bizleri memnun etmiştir. Devletimiz vatandaşlarımıza birçok alanda kamu hizmeti sunuyor. Güvenlik, eğitim, sağlık hizmeti sunuyor. Baktığımız zaman gerçekten sağlık hizmetinin bu hizmetler içerisinde çok farklı bir yeri olduğunu biliyoruz. Sağlık hizmetleri diğer hizmetlerden farklı olarak ertelenebilir, ötelenebilir bir hizmet değildir. Bu anlamda da ilimizde sağlık hizmeti sunmaya çalışan 4 bin 750’den fazla var. Ben hepsine Teşekkür ediyorum" dedi. Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği görevini Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Doğan’a devredecek olan Dr. Öğretim Üyesi Yakup Çekinkaya ise konserde duygusal bir veda konuşması yaptı. Başhekim Çetinkaya katılan davetlilere teşekkür ettiği konuşmasında, "Tamamı sağlıkçılardan oluşan müzik grubumuzun içinde sağlık çalışanlarımız var. Belki detone olacaklar, belki yanlış notaya basacaklar ama eğlenecekler, eğlendirmeye çalışacaklar. Buna ihtiyacımız var çünkü bizler 24 saat çalışan insanlarız, dolayısıyla sağlık çalışanlarının eğlenmek de hakkı diye düşünüyorum. Bugün benim başhekimliğimin son günü. Tüm sorumlularıma, çalışma personellerime çok teşekkür ediyorum. Kırdıklarım olabilir. Özür diliyorum, bana hakkınızı helal edin. Benim size hakkım helal olsun. Böyle muhteşem bir ekibin önünde yapabilecek şey sadece saygıyla eğilmek olur" diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından solist, koro üyeleri ve orkestranın sağlık çalışanlarından oluştuğu müzik grubu katılımcılara konser verdi. Sağlıkçıların sahnede gösterdikleri performans katılımcılar tarafından büyük büyük beğeni topladı.