YEREL HABERLER - 08 Ocak 2012 Pazar 15:41

AK PARTİ 4. OLAĞAN KONGRESİ

A
A
A
AK PARTİ 4. OLAĞAN KONGRESİ

AK Parti Zonguldak Merkez İlçe Başkanlığı 4. Olağan Genel Kongresi Dedeman Zonguldak Otel’de başladı.
Kongreye, TBMM Eski Başkanı ve AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Prof. Dr. Ercan Candan ve Özcan Ulupınar, AK Parti Düzce Milletvekili Osman Çakır, AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, AK Parti MKYK Üyesi Emine Çift, belediye başkanları, AK Parti İlçe ve Belde Başkanları, AK Parti İl Genel Meclisi Üyeleri, sivil toplu örgütü temsilcileri ve partililer katıldı.
Seçilen Divan Heyetinin Başkanlığı’nı ise Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu yaptı. Açılış konuşmasını yapan Çimenoğlu, “Bu kongrenin yürütme görevini arkadaşlarım ve bana verdiğiniz için teşekkür ediyorum. Misafirlerimize ayrıca hoş geldiniz diyorum. Kongremizin Zonguldak’a hayırlı olmasını diliyorum. Partimizin yine daha hep beraber nice böyle kalabalık dolu heyecanlı kongreleri hep beraber yapmasını dileyerek kongrenin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Kongre, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti.
“HİZMET EDECEK KADROLARI BELİRLEMEK İÇİN YOLA ÇIKIYORUZ”
Tek listenin oylanacağı kongrede ise slayt gösterisinin ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın telgrafı okundu. Kongre konuşmasını yapmak üzere AK Merkez İlçe Başkanlığı Adayı Metin Karaduman kürsüye geldi. Karaduman, 2002’den bu yana AK Parti’nin hizmetlerini sıraladı. 2014 seçimleri için de mücadele vereceklerini ifade eden Başkan Adayı Metin Karaduman, şöyle dedi:
“AK Parti Merkez İlçe 4. Olağan Kongremize hoş geldiniz. Yaklaşık 1 yıl önce göreve geldim. Bu süre içerisinde sizlerinde izlediği slaytta bazılarına yer verdik, AK Parti’nin hizmetleri ve politikasını, millete kazandırdıklarını sizlere sunmaya çalıştık. Göreve geldikten sonra teşkilat arkadaşlarımla birlikte azimli çalışmayla 2011 genel seçimlerinde AK Parti’yi birinci parti yapmak için var gücümüzle çalıştık. Zonguldak merkez ilçede yüzde 42 oy alarak partimizi birinci parti yaptık. Tüm milletimize şükranlarımı arz ediyorum. Seçimleri tamamladıktan sonra partimizin kongre sürecine girmeye başlayınca çalışmalara başladık. Belde kongrelerimizi ve atamaları yaparak kongreleri birlik ve beraberlik, huzur içinde AK Parti’ye yakışan biçimde tamamladık. Bu gün Merkez İlçe Kongresi’nde inşallah Zonguldak’a hizmet edecek kadroları belirlemek için yola çıkıyoruz.”
“9 YILDA ÇOK MESAFELER KAT ETTİK”
AK Parti’nin 2002 yılından bu yana yaptığı çalışmaları sıralayan Başkan Adayı Metin Karaduman, bu kongre ile Zonguldak’a yeni yüzler kazandırarak hizmet yolunda devam edeceklerini söyledi. AK Parti’nin 2023 hedefine ulaşmak için mücadele edeceklerin dile getiren Karaduman, “Allah bu yolda bizleri ve sizleri utandırmaz. İnşallah hayırlı hizmetler yaparız. AK Parti kurulduğundan bu güne kadar yaklaşık 9 yıldır mücadele ve hizmet yolunda, hizmetler yapıyor. 2002 öncesine dönersek, borç batağında olan bir Türkiye, sağlık sıkıntısı yaşayan insanlar, köylerinde su bekleyen insanlarımız, yolu bozuk olan köyler ve benzeri durumlar Türkiye’nin geldiği durumu gösteriyordu. 2002’den bu yana hem köylerimizde, sağlık, ulaştırma, sosyal yardımlaşmada ve bir çok konuda çok mesafeler kat ederek, insanlarımıza hizmet yolunda 2011 seçimlerinden sonra 2023’e kadar koyduğumuz bu hedefe ulaşmak için inşallah daha güzel hizmetler yapmak için sizlerle birlikte bu yola çıkıyorum. Bu hizmetlerin devamı hem Zonguldak hem de Türkiye için çok önemlidir. Kongreler, birlik ve beraberliğin, huzurun ve kan değişiminin bir göstergesidir. İnşallah sizlerle birlikte bu gün kongremizi tamamlayarak Zonguldak’a yeni yüzler kazandırarak bu hizmet yolunda devam edeceğiz. Önümüzde 2014 yerel seçimleri var. Bu çıktığımız kadrolar ile 2014 yerel seçimlerinde, 9 belde ve il belediyemizi Ak Parti’ye kazandırarak AK Parti’nin çıtasını yükseltmek için mücadele vereceğiz. Kongremizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.
“MEGA PROJELERİMİZ VAR”
AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar ise kürsü konuşmasında, “Merkez İlçe Teşkilatı’ndaki arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Burada çok değerli misafirleri ağırladıkları için çok teşekkür ediyorum. 2002 öncesi ve 2002 sonrasını artık kürsüye mikrofonlara çıkıp da anlatmak istemiyoruz. 2023’de ne olacak, 2030’da ne olacak kendisini hedefe kilitlemiş bir teşkilat var. Partimizin kurulduğu günden bu güne kadar görev almış arkadaşlarımızı tek tek görüyorum. AK Parti teşkilat anlayışının temelinde bu tür etkinliklerde birliktelik sağlayarak, 9 yıllık icraatların altında yatan önemli unsurlardan bir tanesinin de birlik ve beraberlik olduğunu burada ispatlamış oldular. Merkez İlçe Teşkilatımız, Aytekin Kazancı’nın başkanlığında Zonguldak’taki 6 ilçe teşkilatımızla referandum süreci geçirdik. Bu süreç içerisinde aktif olan arkadaşlarımız, heyecanlı ülkemiz adına önemli bir süreç olduğuna inandığımız referandumda teşkilatlarımız gece gündüz demeden çalıştılar. Zonguldak’ta referandumda ‘Evet’ oyunun çıkmasına büyük katkı sağladılar. Kısa sürece yaşamış olduğumuz genel seçim süreci var. Adaylarımızın durum ve konumu ortada, siyasi durum ve konum ortadaydı. Çok renkli bir genel seçim süreci geçirdik. İddiaların tam aksine AK Parti tarihi bir oyla üç milletvekilimizi Ankara’ya gönderdi. Teşkilatlarımızın yapılanmalarını sürdürüyoruz. Birlik ve beraberlik içerisinde, kırmadan dökmeden, teşkilatlara yeni simaları katarak bu yolda görev üstlendiğimizi ifade etmek istiyorum. Zonguldak, yerel yönetimler açısından hem merkezde hem de Ereğli’de beklenen hizmetlerin gelmedi bir şehirdir. Yerel seçimlere kendimizi odaklayıp başarılı hizmetleri yerel yönetimlere de kazandırmak için çabalayacağız. Başka şehirlerde yerel yönetimlerin ne kadar hizmet ürettiğini görüyoruz. Ama ne yazık ki bu dönem içerisinde muhalefet partisinin belediyelerinin ne kadar basiretsiz ve beceriksiz olduklarını, onlara destek verenler bile gelip bize ifade ediyor. Bundan sonraki süreçte de merkezi hükümetin başarılı hizmetlerin, yerel yönetimlerimizin de alması için bu süreci taşımak istiyoruz. Zonguldak şehir merkezinde çok önemli bekleyen mega projelerimiz var. Şehrimizin eksikliklerini ve yarım kalmış hizmetleri tamamlamış olacağız” dedi.
“BÜYÜK BİR SİYASİ PARTİYİZ”
AK Parti Düzce Milletvekili ve Bölge Koordinatörü Osman Çakır, “21 yüzyılın başında bu ülkenin kaderini değil, belki dünya tarihinde çok ciddi anlamda değişikliklere önderlik edebilecek liderimiz Tayyip Erdoğan bu ülkeye büyük bir kıvılcım attılar. Dünya tarihinin önemli süreçlerinden birisi olabilecek Anayasayı hazırlayıp sunmayı Allah bize nasip eder. Çok hızlı değişen gündemleri takip ederseniz, asıl sıkıntının millete güvenmemekten kaynaklanan problemlerin bizleri bu güne kadar getirdiğini görüyoruz. Son günlerde olan gelişmelerde gerçekten Cumhuriyet tarihimizin önemli olaylarından birisi vukuu bulmuştur. Kurumlar aleyhinde hiç kimseye konuşturtmayız ve konuşmayız. Yapı olarak sıkıntılar yaşansa da ama ülke içerisinde hiçbir şahıs diğer şahıstan hukuk noktasında farklı hatlara veya kendisine yazılmamış, yüklenmemiş bir takım haklara sahip değildir. İnşallah bu süreci en güzel şekilde atlatacağımıza, belki 150 yıllık çalışmaların sonucunda hızlı bir şekilde aşacağımıza inanıyoruz. Biz bu ülkenin tamamının hiçbir şekilde bir karışını bile dahil kimseye vermeme noktasında fikir ve gönül birliği içerisinde mücadele ediyoruz. Kimsenin bir karış toprağında gözümüz yok, kimseye de verecek bir karış toprağımız yok. Bu güne kadar süre gelen oyunları hepiniz takip ediyorsunuz. Dünya tarihinde kardeş olabilmenin birlikte yaşayabilmenin temellerini belki bu süreç içerisinde atma şansımız doğmaktadır. Bizim büyük ülkülerimiz var. Büyük hayallerimiz var. Gerçeğe yansıttığımız büyük davalarımız var. Sahilden tren yolu bağlantısını yakın zamanda sağlayacağız. Karadeniz karayolu hattının çalışmalarını yapacağız. Bunların mücadelesini vereceğiz. Bu bölge bir bütündür. Hiçbir şekilde önceden gelen sonradan gelen değil Türkiye insanını muhabbetle kucaklayarak birlik içerisinde Türkiye sevdasını yaşayacağız. İnsanlık tarihinin en başlangıcındaki en çok hataya düşüren şey hasetlik ve kıskançlıktır. Hep birlikte bütünlük içerisinde olacağız. Biz büyük bir partiyiz. Dünyada ciddi anlamda üye sayısı olan büyük bir partiyiz. Hedefleri ve amaçları için çalışan büyük bir siyasi partiyiz. Türkiye’de çok güzel ve büyük değişimler var” şeklinde konuştu.
“2023 HEDEFİNİ KISA SÜREDE GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”
AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar konuşmasında ise 2023 hedefini daha kısa sürede gerçekleştireceklerini inandıklarını belirti. Zonguldak’ın gelişmiş bir ilden hiçbir konuda geri kalmaması için çalıştıklarını söyleyen Ulupınar, “57. hükümet zamanına arkadaşlarım değindiler. İnsanların sokağa çıkamadığı zamanlar, siyasete siyasetçiye güven kalmamış, memleket uçurumun kenarında, bu gün Ak Parti iktidarımız iş başında olmasa durumumuz diğer ülkelerden farksız olurdu. Bütün rakamlar ülkemizin ve milletimizin rehindedir. Ekonomik büyüme ve işsizlik rakamlarındaki düşüş, ihracattaki artış, yatırımların süratli şekilde devam etmesi, 1999 depremi olmasa işçi, memur maaş alamayacak durumdaydı. 2023 hedefimizi de daha kısa bir sürede gerçekleştireceğiz. Bundan Zonguldak’ta elbette ki nasibine düşeni alacaktır. Başbakanımızın ifade ettiği gibi bütün ülkemizi ilmik ilmik örüyoruz. Zonguldak, bir gelişmiş ilden hiçbir konuda geride kalmamalıdır. Bunun için çalışmalar yapıyoruz” dedi.
“BAŞARISIZ BİR YÖNETİM İŞ BAŞINDA”
Zonguldak Belediyesi’nin yönetiminin başarısız olduğunu öne süren Milletvekili Özcan Ulupınar, “Tünelleri karayolları yapsın, derenin üzerini DSİ yapsın. Şu anki yönetim Zonguldak’ın bütün geleceğine kötülük yapmıştır. Norm kadrosu işçileri değişik kurumlara gönderememiştir. Sonra da iş barışı, ‘Gitmek istemediler, ben göndermedim’ diye açıklama yapmıştır. İşçiler belediyede durmak istemiyor. Ondan sonra da taşeron kanalıyla işçi aldılar. Ben risk alarak belediye başkanlığından istifa ettim. CHP’li Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref de milletvekilliği için istifa etti. İmar tadilatlarını yapıp şu anda Tır Parkı’nın karşısındaki alan bina dikiyor. Geçtiğimiz günlerde benim de başıma bir iş geldi. Benim kardeşim parasını vermiş yer almış. İftirada, itham da, hakarette ve haksızlık da üzerlerine yok. Onların yerinde biz olalım, bizim yerimizde onlar olsalar bizi sokağa çıkartmazlar. Çamur at izi kalsın, ellerinde bir kağıt Başbakan’dan başlıyorlar, rahatlıkla doğru olanı söylemeyerek iş yapıyorlar. Van için bütün ilçelerden beldelerden yardım topladılar. Yardımlar istiflendi ayrıldı. İyi olanlar ayrıldı, iyi olmayanlar Van’a gitti. Zonguldak Belediyesi Başkanlığı’na bir arkadaşımız geldi, başarılı değil. Zonguldak’ı AK Parti’ye kazandırarak gereken hizmeti üreteceğiz. Ankara’da belediye başkanlarımızla kapı kapı geziyoruz. Neticelerini de alıyoruz” dedi.
“HABERAL KEŞKE ANKARA’DAN ADAY OLSAYDI”
Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın CHP örgütleri tarafından Zonguldak’tan aday gösterildiğini ifade eden Özcan Ulupınar, “Mehmet Haberal keşke Ankara’dan milletvekili adayı olsaydı. Haberal’ın konusu yargının konusudur. Onunla ilgili tek bir kelime etmem doğru olmaz. Kendisi hastanesinde hizmet vermiş bir doktordur. Onun adına burada ve Devrek’te sözler verildi. Hastane, çeşme, kumanya, nakit, yardım sözleri verildi. Bu sözlerin yerine getirilmesi lazım. Bunları unutmayız unutturmayız. CHP Devrek İlçe Başkanı’nın önüne bir kağıt koymuşlar konuşuyor. Önümüzdeki Devrek kongresinde cevabını vereceğim. Meclis’teki olan olay şudur. Üç parti MHP, BDP ve CHP. Birbirlerine tek kelime etmiyorlar, birbirlerini alkışlıyorlar. Ama biz onların üstesinden geleceğiz. Zaten göstergeler ve anketler de haklı olduğumuzu gösteriyor” şeklinde konuşmasını sürdürdü.
Birlik ve beraberlik içerisinde çalışacaklarını söyleyen AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan, “Metin Karaduman’ı ben bu süreçte tanıdım. Gerçekten yüzü gülen bir arkadaşımız. Zaten pozitif olduğu için etrafına pozitif enerji verdiği için zaten o yüzden tek liste ile karşımızdadır. Zonguldak için gerçekten çalışıyoruz. Başkanımız bizim bu işte bir duayendir. Biz hakikaten elimizden geldiğince Özcan Ulupınar ile birlikte çalışıyoruz. Değişik projeler var bunları yerine getirmek için çalışıyoruz. Buradaki topluluğun aslında en önemli konusu şudur. Önümüzdeki 15-20 sonra göreceksiniz, o günlerde bir aradaydık. Ne çileler çekmiştik, insanları ikna etmek için neler yapmıştık ama şimdi onun tadı yok diyeceksiniz. İstanbul’un fethedilirken yaşananların şu anda İstanbul’da yaşayan insanlar bilmiyorlar. Bu gün bizim çok fazla çalışmamız ve çok fazla proje üretmemiz gerekiyor. Daha çok çalışmamız lazım. Onun için bölgesel milliyetçiliği bırakalım ve birlik ve beraberlik içerisinde çalışalım. Zonguldak’a hizmeti getirmek için mümkün olduğunca birlik ve beraberliği sağlamamız gerekiyor” dedi.
TBMM Eski Başkanı ve AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan ise, “Metin Karaduman arkadaşımız her türlü övgünün üzerindedir. Seçimler zamanında yaptığı çalışmalar bizi yorsa da heyecanlandırmıştır. Onun sonucunu da almışızdır. Zonguldak’ta bütün zamanların en iyi oyunu aldık. Allah’tan genel başkanımız bize referandum oyunu örnek gösterdi. Onun 20 bin üzerini de gösterebilirdi. O ne dediyse biz onu yaptık. Önümüzde yerel seçimler var. Bu seçimler özellikle Zonguldak ve Ereğli için çok önem ifade etmektedir. Tel tel dökülen Zonguldak Belediyesi ile bu işi yapamayız. Belediyecilik hizmetlerinin dışında başka işlerle uğraşan Ereğli Belediyesi var. Bizim başlattığımız Zonguldak kanalizasyon projesini onlar bil boardlara ‘Biz yapıyoruz’ diye afiş astılar. Yerel yönetimler eliyle yapacağımız hizmetlerinin bitirilebilmesi için 2014 seçimleri için Merkez İlçe Teşkilatı’nın yarın sabahtan itibaren çalışmaya başlaması gerekir” diye konuştu.
Kongrede Metin Karaduman’ın Başkan adaylığında tek liste ile seçime gidildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir