YEREL HABERLER - 15 Aralık 2011 Perşembe 16:18

EMNİYETE GELEN İHBARLAR BİR YILDA YÜZDE 47 ARTTI

A
A
A
EMNİYETE GELEN İHBARLAR BİR YILDA YÜZDE 47 ARTTI

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü’ne bir yılda gelen çağrıların önceki yıla oranla yüzde 47 arttığı bildirildi.
Afyonkarahisar Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, yaptığı yazılı açıklamada, suç ve suçlularla etkin mücadelede, vatandaşlar tarafından yapılan ihbarların büyük öneme sahip olduğunu belirtti. Türkmenli, gerek Afyonkarahisar’da gerekse de Türkiye genelinde ’Acil Çağrı 155 Polis İmdat’ hattı başta olmak üzere, birimlere yapılan her türlü ihbarlar doğrultusunda yapılan çalışmalarla, en karmaşık olayların dahi çözüme kavuşturulduğunu ve başarılı sonuçlar elde edildiğini kaydetti.
Adli ve önleyici tüm görevlerde, ciddi anlamda öneme sahip olan ihbar sisteminin daha etkin ve yaygın hale getirilmesi gerektiğine dikkat çeken Türkmenli, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"Halkımızın teşkilatımıza duyduğu güven sonucunda, vatandaşlarımız tarafından ’Acil Çağrı 155 Polis İmdat’ hattımıza 2010 yılında 23 bin 994 adet ihbarda bulunulmuş olup, 2011 yılında ise vatandaşlarımızın bildirmiş olduğu ihbar sayısı yüzde 47.3 artış göstererek 35 bin 360 sayısına ulaşmıştır. Teşkilatımıza olan bu güven ve destek sonucunda, ilimizin huzur ve güvenliğini en üst seviyede sağlamak amacıyla, çalışmalarımız ve projelerimiz daha verimli şekilde devam ettirilmektedir."
Türkmenli, 2010 yılında gelen 23 bin 994 tane ihbarın 7’sinin asılsız olduğunu, 2011 yılında gelen 35 bin 360 ihbarın ise 2 tanesinin asılsız olarak gerçekleştiğini aktardı.
Türkmenli, bir zamanlar kullanılan ’154 Alo Trafik’ hattının da 5 yıl önce kullanımdan kaldırıldığını hatırlatarak, bütün ihbarların ’155 Polis İmdat’a yapıldığını iletti.
Türkmenli, açıklamasının sonunda konulara duyarlılık gösteren bütün Afyonkarahisarlı’lara teşekkür etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bursa’da asayiş uygulaması: Aranan şahıslar yakalandı, uyuşturucu madde ele geçirildi Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince Nilüfer, Osmangazi ve Yıldırım ilçelerinde gerçekleştirilen geniş kapsamlı asayiş uygulamalarında aranan şahıslar yakalanırken, uyuşturucu madde ele geçirildi, çok sayıda araç ve iş yeri denetlendi. Nilüfer, Osmangazi ve Yıldırım ilçelerinde 12 ayrı noktada yapılan sabit asayiş uygulamasında 291 araç sorgulandı. Uygulamada 504 şahıs sorgulanmış olup, yoklama kaçağı olduğu tespit edilen 2 aranan şahıs yakalandı. Asayiş Şube Müdürlüğü koordinesinde Asayiş, Terörle Mücadele, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele, Çevik Kuvvet, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve ilçe emniyet birimlerinin katılımıyla 24 farklı noktada sabit, hareketli yol ve umuma açık iş yeri uygulaması gerçekleştirildi. Yapılan yol uygulamalarında 2 bin 741 şahıs sorgulanırken 4 aranan şahıs yakalandı. Denetimler sırasında 1 şahıstan 0,41 gram kokain, 1 şahıstan ise 2,94 gram bonzai ele geçirilerek şüpheliler hakkında adli işlem yapıldı. Ayrıca 1 şahıstan havalı tabanca ele geçirilirken, şahıs hakkında idari işlem uygulandı. Uygulamalar kapsamında bin 230 araç sorgulandı, 1 araç trafikten men edilirken 17 araca toplam 115 bin 800 TL idari para cezası kesildi. Umuma açık iş yerlerine yönelik denetimlerde ise 12 iş yeri kontrol edildi, 129 şahıs sorgulandı ve herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmadı. Denetimler sonucunda 1 iş yerinin ruhsatsız faaliyet gösterdiği tespit edilirken, 5 iş yerine idari para cezası uygulandı. Bursa Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin il genelinde huzur ve güvenliğin sağlanmasına yönelik denetim ve uygulamalarının aralıksız devam edeceği bildirildi.