POLİTİKA - 25 Aralık 2011 Pazar 16:07

BAKAN GÜNAY İZMİR`DE

A
A
A
BAKAN GÜNAY İZMİR`DE

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "Bugün birileri Atatürk’ü ve Mehmet Akif Ersoy’u istismar ediyor. Biz de onların eserlerini geleceğe yakışır şekilde taşıyan bir sistemin insanlarıyız" diye konuştu.
AK Parti Karabağlar İkinci Olağan İlçe Kongresine katılan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, önceki gün yaşamını yitiren Aydın Menderes’e Allah’tan rahmet ailesine baş sağlığı dileklerinde bulundu. Aydın Menderes’i Türkiye demokrasisi için fedakarlıklarda bulunan bir Ege evladı olarak tanımlayan Bakan Günay; "Aydın Menderes’i uğurladık. Rahmetli Aydın Menderes’in doğduğu ev olan Çakırbeyli’yi ziyaret ederek taziyelerde bulundum. Adnan Menderes Kurtuluş Savaşına katılmış, Türkiye’nin çok partili
sistemine geçişinde bulunmuş milletini oyu ile başbakan seçilmiş ancak karanlık tuzaklarla haketmediği acılar çektiği dönemlerin insanıydı. Bugün Türkiye Cumhuriyeti olgun bir demokrasiye sahipse o ailenin bunda çok hakkı var. Menderes ailesinin bu millete çok hakkı geçmiş. Bugün helallik diledim. Biz onlara hakkımızı helal ediyoruz. Bir daha demokrasi bu ülkede kesintiye uğramasın ve bir daha milletin haklarını gece yarısı çiğnemeye kimse kalkmasın" dedi.
Mehmet Akif Ersoy’un vefatının 75. yıldönümü, 2011 yılının aynı zamanda İstiklal Marşı’nın kabulünün 90. yılı olduğunu hatırlatan Bakan Günay, Ankara’da Tacettin Dergahı’nın oraya İstiklal Marşı’nın 8 kıtasının yer aldığı bir anıt diktiklerini belirterek Mehmet Akif Ersoy’un örnek bir insan olduğunu belirtti. Bazılarının Türkiye’de Atatürk’ü, Akif’i istismar ettiğini anlatan Bakan Günay;
şunları söyledi: "Biz, onları istismar etmiyor onların eserlerini ebediyete geleceğe yakışır şekilde taşıyoruz.Bugün herkesin sırtını iktidarlara yaslayan rant sağlayan herkesin örnek alması gerektiği bir isimdir Akif. Milletin sırtından zengin olunmaz. Siyasetçiler milletin sırtından servet kazanmaz. Siyasetçi milletin duasını kazanandır.Gerektiğinde de kendi servetini harcayacak yeni sistemin insanlarıyız."
Basın mensuplarının İnciraltı planlaması hakkında gelinen son noktayı sorması üzerine Bakan Günay, "İnciraltı planlaması konusunda çalışmalarımız devam ediyor" cevabını verdi.
Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir ziyaretinde Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülger’in, ören yerlerinin özelleştirilmesinin ardından Çin mallarının satışı ile ilgili rahatsızlığını dile getirmesini de değerlendiren Bakan Günay; şöyle konuştu: "O zaten anca beni Kılıçdaroğlu’na şikayet eder. Ben, onu şikayet edersem görür o gününü."
PARTİLİLERDEN 2014’E BİRLİK VE BÜTÜNLÜK MESAJI
Kongrenin açılış konuşmasını gerçekleştiren AK Partili milletvekilleri teşkilat mensubu partililerine nasihatlarda bulunarak 2014 yerel seçimleri için birlik ve bütünlük mesajı verdi. Vekillerden Hamza Dağ, AK Parti’nin yükselme dönemi yaşadığını belirtti. Vekil Nesrin Ulema ise bütçe görüşmeleri sırasında muhalefete Cumhuriyetin kuruluşundan 2002 yılına kadar yapılanlarla 2002’den sonra AK Parti döneminden itibaren yapılanları kıyasladıklarını belirterek muhalefetin rahatsız olduğunu dile getirdi.
Rifat Sait, 2014 seçimlerinde Karabağlar’ı AK Bağlar olarak görmek istediklerini söyledi. İlknur Denizli de İzmir’de AK Parti’nin neferi olarak çalışmanın kendilerine gurur verdiğini ifade ederek, 2014 yerel seçimleri için partililerine birlik ve bütünlük mesajı verdi. Aydın Şengül, Karabağlar için 2009 yerel seçimlerinde ciddi beklentiler içerisinde olduklarını ancak istediklerini alamadıklarını söyledi.
Ali Aşlık siyasetin zor ve meşakkatli bir iş olduğunu, herkesin her işi yaptığını ancak vatandaşın hesabı siyasetçiye sorduğunu belirtti. Parti olarak kongrelere tek liste ile girme prensibi edindiklerini bu karar ile kimsenin önünü kesmek amacının güdülmemesi gerektiğini hatırlatan Aşlık, şöyle konuştu: "Tek listeler ile seçime gitmek için prensip gereği karar aldık. Bu karar daha güçlü ve yapıcı olması anlayışı ile verildi. Siyaseti rant sağlamak için ya da birilerini zengin etmek için yapmıyor, millete
hizmet etmek için yapıyoruz. İlkeler bazında tartışmalıyız. Şimşir ağacı sert ve her yerde yetişmeyen bir ağaçtır. O ağacı kurt yiyemez. Teşkilat mensubu arkadaşlarımızda bu sağlamlıkta olmalı. Rüzgara karşı eğilmemeli. Kavak ağacı ise rüzgara karşı çabuk eğildiği için mezar tahtası olarak kullanılır. Ben hiçbir arkadaşımın mezar tahtası gibi değil şimşir ağacı gibi güçlü olmasını istiyorum"
Erdal Kalkan kendilerini muhalefet partisi olarak tanımlayarak sözlerine şöyle devam etti: "Biz gerçek bir muhalefet partisiyiz.Şaşırtıcı olabilir.Muhalefet partisi olarak meclis ve dışında siyasal hareketler, mevcut düzeni ve kabuk devleti vatandaşı küçük gören devlet anlayışının temsilcileridir. Biz 10 yıldır bu kabuk devleti ve ceberrut sistemi değiştirmek için mücadele veriyoruz. Bu mücadeleden kimse bizi vazgeçiremez. Artık bu ülkede yurttaşların kararları yaşama geçecektir. Asla ve asla bir daha
asker sivil bürokratlara ve uzantıları onların seçtikleri uzantıları devlete el koyamayacaktır." AK Parti’nin yapmaya çalıştığının bu olduğunu anlatan Kalkan, şöyle konuştu: "Biz ne zaman iktidarımızı perçinleyeceğiz ne zamanki çocuklarımıza torunlarımıza, yaşanası bir hukuk devleti daha aydınlık bir ülke bilimsel şiirsel, sanatsal yapılar üreteceğiz. Ondan sonra Türkiye’den belki de bizden daha önemli şeyler söyleyen ve gerçekleştiren muhalefet partileri olur."
FRANSA’YA KARŞI ORTAK TEDBİR UYARISI
Sözde Ermeni Soykırım İnkar Yasası’nın kabul edilmesini büyük bir haksızlık olarak nitelendiren AK Partili Mehmet Tekelioğlu da herkesin seviyeli ve ölçülü tepkisini yitirmemesi gerektiğini açıkladı. Fransa’nın herkesi şaşırtan tavır sergilediğini anlatan Tekelioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ancak, her zaman için söylemlerimizi de belirli ölçüde tutmak zorundayız. 2015 Sözde Ermeni Soykırımı’nın 100.’üncü yıldönümü, hazırlıklarımızı bugünden yapmalıyız. Aşırılığa kam’e7in birlik ve bütünlük meçınmamalı
olgun ve demokratik duruşumuzu sergilemeliyiz"
Kongreye AK Partili İzmir Milletvekillleri İlknur Denizli, Ali Aşlık, Hamza Dağ, Nesrin Ulema, Erdal Kalkan, Mehmet Tekelioğlu, Aydın Şengül, Rifat Sait ile İl Başkanı Ömer Cihat Akay ve partililer katıldı. Akevler İhsan Alyanak Kapalı Spor Salonunda üç liste ile gerçekleşen kongrede Kadir Uçar, Handan Yıldız ve Engin Uğurlular isimleri yarıştı. Bozyaka, Hatay, Eskiizmir ve Karabağlar bölge teşkilatlarının salona astıkları afişlerle Kadir Uçar’a destek verdikleri gözlemlendi. Konuşmaların ardından
oylamaya geçildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Otomobil su kanalına uçtu: Öldüğü düşünülen sürücünün yüzerek kaçtığı ortaya çıktı Antalya’da kontrolden çıkıp su kanalına uçan otomobildeki sürücü, kanaldan yüzerek çıkıp olay yerinden kaçtı. Aracın yaklaşık 1 buçuk ay önce satışını yapıp devrinin henüz alınmadığını belirten ruhsat sahibi kadın ise olay yerine geldiğindeki ilk sözü, “Allah’tan içinde kimse yok” oldu. Kazanın görgü şahidi bir genç ise, “Sürücü çok paniklemişti, yüzerek kanaldan çıktı, ardından kaçtı” dedi. Kaza, saat 22.00 sıralarında Kepez ilçesine bağlı Göksu Mahallesi’ndeki Nene Hatun Caddesi ile İbn-i Sinan Sokak kesişiminde meydana geldi. Henüz sürücüsünün ismi öğrenilemeyen 16 LUB 73 plakalı otomobilin önce kaldırıma çarpıp ardından su kanalına uçtuğunu görenler durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbarın ardından olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Belirtilen adrese gelen itfaiye ekipleri, araçta yaptıkları kontrolde herhangi bir kişinin olmadığını tespit etti. Bunun üzerine görgü şahitlerinin ifadesine başvuran polis, sürücünün araçtan çıktıktan sonra yüzerek kanaldan çıktığını ve ardından panikleyerek kaçtığını belirledi. Trafik polisinin araç plakasından yaptığı sorgulamada, aracın Gülfer Hanedar adına kayıtlı olduğu belirlendi. “Arabayı sattım, parasını aldım ama devrini almadı” Ekiplerin haber vermesiyle kaza yerine gelen Hanedar, aracı Halil isminde bir galerice yaklaşık 1 buçuk ay önce sattığını, parasını almasına rağmen karşı tarafın devrini henüz üzerine almadığını söyledi. Gazetecilere de açıklamada bulunan Hanedar, “Arabayı satmıştım, parasını aldım ancak devrini henüz üzerine almadı. Kaza olunca beni aradılar. Allah’tan içinde kimse yok, ona sevindik. Galericiye satmıştım. Onun sürüp sürmediği de belli değil, ulaşamıyorum da” diye konuştu. Kazayı görenlerden Musa Kont isimli genç ise “Araba aniden fren yaptı ve kanala uçtuktan sonra sürücü yüzerek çıktı. Adam çok panik yapıyordu, sakinleştirmeye çalıştık ama kaçtı gitti” dedi. Polis ekipleri sürücüyü bulmak için çalışma başlatırken, araç çekiciyle su kanalından çıkartılarak otoparka götürüldü.