YEREL HABERLER - 07 Ocak 2012 Cumartesi 19:11

AKTOB GENEL KURULU

A
A
A
AKTOB GENEL KURULU

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Genel Kurulu’nda Sururi Çorabatır, yeniden başkan seçildi.
Delphin Diva Otel’de gerçekleştirilen AKTOB Genel Kurulu’na AKTOB üyesi turizmciler katıldı. AKTOB Başkanı Sururi Çorabatır’ın açılış konuşması ile başlayan kurulda Çorabatır, turizmde gelinen nokta hakkında bilgi verdi. Avrupa’da yaşanan kriz hakkında konuşan Çorabatır, verimli çalışma ve takım oyununu iyi oynayarak 2012’de sektörün iyi bir sezon geçirileceğini umduğunu söyledi.
Turizmde büyük başarılara imza atıldığını kaydeden Antalya Vali Yardımcısı Recep Yüksel de, medeni ve cesur yarışta başarılar dilediğini belirtti.
Konuşmaların ardından Divan Başkanı seçildi. Divana Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık başkanlık yaptı. Divanın katipleri ise Fikret Demirtürk, Erkan Yağcı, Hakan Kara ve Ceren Akçelik oldu.
Faaliyet ve denetim raporunun okunmasından sonra kürsüye çıkan Tolga Cömertoğlu ise, sözlerine ’tarihinde ilk defa çift liste ile seçime giden AKTOB Genel Kurulu’na hoş geldiniz’ diyerek başladı. 25 senedir kimsenin göstermediği cesareti gösterdiğini ve iki liste ile seçime gidildiğini, bu nedenle tepki aldığını dile getiren Cömertoğlu, amacının AKTOB’a taze kan katmak olduğunu söyledi. Heyecanlı ve duygusal konuşmasıyla dikkat çeken Cömertoğlu, ailesinden bahsederken gözyaşlarını tutamadı.
Eski TÜROFED Başkanı Ahmet Barut, Sururi Çorabatır ve Osman Ayık’a konuşmasında ayrı ayrı hitap eden Cömertoğlu şunları söyledi:
"Sevgili Ahmet Barut ağabeyim; her ne kadar karşı tarafta kardeşlerini savunduysan da bana ağabeylik yaptın. Bir seçim için sana dargın kalabilir miyim? Sevgili Osman ağabeyim; sen TUROFED’de başkansın. Osman Ayık dendiği zaman bizim kulağımıza Antalya gelir. Sen boyundan büyüklere boyunun ölçüsünü veren Anadolu delikanlısı abim. Bana verdiğin nasihatleri bu seçimde Sururi ağabeyime destek oldun diye unutur muyum? Sevgili Sururi ağabeyim, dört senedir bu yönetimde birbirimize en yakın bizdik. Seçimde karşı
karşıya geldik diye zaten küsmedik. Bana ’aferim Tolga, hiç olmazsa sinerjimiz geldi, yeniden beraber olsaydık iyi olurdu ama seçim de bir demokrasi getirdi’ diyen sensin. Bunu asla unutmayacağım."
"TECRÜBEYE SAYGI" VURGUSU
Cömertoğlu’nun ardından kürsüye çıkan Sururi Çorabatır ise, sakin tavırlarıyla dikkat çekti. Cömertoğlu ile birlikte dört sene boyunca ağabey kardeş ilişkisi içinde çalıştıklarını dile getiren Çorabatır, başkanlığa şahsi menfaatleri için gelmediklerini söyledi. Görev verildiğinde yapmayı da çekilmeyi de bildiklerini dile getiren Çorabatır, "Biz bu koltuklarda şahsi menfaat beklemek için, bizler ve benden önceki arkadaşlar şahsi menfaatler için gelmedik" dedi. Kan değişimine ve yüz değişimine kendisinin
de karşı çıkmadığını kaydeden Çorabatır, "Fakat tecrübeye ve birikime de herkes saygı gösterecek. Bu bilgi ve birikim ve tecrübe ile biz bu işe talip oluyoruz. Bu bilgi deneyim ve tecrübeyi Antalya adına yukarıya taşımak için bizler aday oluyoruz. Buradaki gönül birlikteliğidir arkadaşlar. Bu mirası bana sevgili Ali Berberoğlu ağabeyim, Osman ve Ahmet ağabeyim bıraktı. Biz bu ahlakı böyle gördük. Kan değişikliği diyorum ama içerideki tecrübeli ağabeylerimize ve dışarıdaki tecrübeli ağabeylerimizin bugüne
kadar gösterdikleri davranışın saygı gösterilerek örnek alınması gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu.
"SİYASETİ KARIŞTIRMADIM"
Hiçbir zaman aday olduğu partinin bayrağını eline almadığını, partinin hiçbir toplantısına katılmadığını kaydeden Çorabatır, aday adayı olduktan sonra istifasını vermesine karşın, yönetim kurulunun sektörü ve derneği mahcup edecek hiçbir girişimde bulunmadığından dolayı istifasını kabul etmediklerini açıkladı. Cömertoğlu’nun muhalefetten ve siyasi çevreye yakın kişilerden yönetim kurulu oluşturduk lafına da katılmadığını kaydeden Çorabatır, "Böyle bir şey yok arkadaşlar, biz siyasi kuruluş değiliz. Biz
yönetim kurulu oluştururken buraya, sizin huzurunuzda söylüyorum, buraya siyaseti karıştırmak isteyen, ben olayım olmayayım, ben de bu sektörün temsilcisiyim, bizim de otellerimiz var, kim siyaseti karıştırmaya kalkarsa veya bunu menfaati için kullanmaya kalkarsa herkesten önce ben çıkar, Tolga’dan önce ben çıkar konuşurum" dedi.
Konuşmaların ardından seçime gidildi. 368 kişinin oy kullandığı seçimlerde Çorabatır 253, Cömertoğlu ise 115 oy aldı. Yarışın galibi Sururi Çorabatır ve ekibi oldu.
AKTOB’un yeni Yönetim Kurulu ise şu isimlerden oluştu:
"Sururi Çorabatır, Yusuf Hacısüleyman, Cenk Halil Bayaz, Yaşar Sunal, Erkan Yağcı, Ece Tonbul Kilit, Yeliz Gül Ege, Bekir Akkaş, Mehmet Hakan Süral, Erdal Tontu, Hikmet Arabacı, Metin Peltek, Kaan Kaşif Kavaloğlu, Bilal Aydın, Aslı Bayar Ulukapı."
Denetim Kurulu Asil Üyeleri ise Ali Güneş, Fikret Demirtürk ve Uğur Yiğit oldu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adıyaman Genel Başkan Çelebi, kongrede güven tazeledi Güneydoğu Enerji Araştırmaları Derneği (GEADER) Yönetim Kurulu Başkanlığı’nın 1. olağan kongresi gerçekleştirildi. GEADER 1. olağan kongresinde güven tazeleyen Mühendis Ömer Çelebi, tekrar başkanlığa seçildi. Kongrenin açılış konuşmasın yapan Genel Başkan Ömer Çelebi, kongrede yaptığı konuşmasında, “Güneydoğu Anadolu Bölgesi sosyal, kültürel, ekonomik ve tabiî kaynaklar bakımından zengin bir alana sahip, birçok kadim medeniyete ev sahipliği yapmış, Türkiye’nin en önemli coğrafi bölgelerindendir. Bu bölgenin diğer en önemli özelliklerinden biri de yenilenebilir enerji potansiyeli ve çeşitliliği açısından oldukça yüksek, fosil kaynaklarca Türkiye’nin en önemli ve verimli alanlarına sahip olmasıdır. Yenilenebilir enerji potansiyeli açısından oldukça yüksek ve birincil enerjide Türkiye’nin en verimli alanlarına sahip Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde enerjinin bütün bileşenlerinde sahip olduğu bu potansiyelini bilimsel veriler ışığında araştırarak ve geliştirerek kamuoyuna ve ilgili enerji otoritelerine çeşitli raporlar halinde bilgilendirme yapmak amacıyla Güneydoğu Enerji Araştırmaları Derneğimiz (GEADER) 2021 yılında kuruldu. Güneydoğu güneş alma potansiyeli açısından Türkiye ortalamasının çok üzerinde, Türkiye’nin en büyük hidrolik kaynaklarını barındırıyor ve TPAO’nun en büyük petrol sismik araştırmaları keza bu bölgede. Adıyaman ve Batman petrolünden sonra son keşiflerde günlük 40 bin varille Gabar ve Kato Dağlarındaki petrol rezervi güneydoğunun enerji alanındaki potansiyel gücünü daha da gözler önüne seriyor. GEADER, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’nın belirlediği kısa, orta ve uzun vadedeki enerji politikalarını dikkate alarak Güneydoğu’da yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarının yaygınlaştırılması ve etkin bir şekilde kullanılmasına katkı sunmakla beraber enerji arz-talep güvenliğinin sağlanması, ekolojik dengenin korunması, bölgenin tamamında enerji verimliliği hakkında bilinçlendirme ve farkındalık faaliyetlerinin yapılması, enerji üreticisinden, tüketiciye kadar olan tüm parametrelerde sorun, talep ve önerilerini araştırarak ve değerlendirerek raporlar halinde enerji otoritelerine, kamuoyuna sunulmasına da katkı sunacaktır. Bu münasebetle 1. olağan genel kurulumuza teşrifleriyle bizleri onurlandıran çok kıymetli misafirlerimize teşekkür eder, şükranlarımı sunarım” dedi.