YEREL HABERLER - 30 Aralık 2011 Cuma 10:29

"AİLE İÇİ İLETİŞİM" KONULU SEMİNER VERİLDİ

A
A
A
"AİLE İÇİ İLETİŞİM" KONULU SEMİNER VERİLDİ

Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan Aile Eğitimi Seferberliği Programı kapsamında 2011-2012 eğitim-öğretim yılında faaliyete başlayan İstanbul Gaziantepliler Anadolu Lisesi öğrenci ailelerine yönelik “Aile İçi İletişim” konulu seminer düzenlendi.
Seminere konuşmacı olarak Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Murat katıldı. Okul Müdürü M. Kürşat Hamurlu, yaptığı açılış konuşmasında, eğitimde istenen başarının yakalanmasında öğrenci ailelerinin tutum ve davranışlarının önemli olduğunu belirterek, aile içi ve çocuklarla olan iletişimde bilinçli ve duyarlı olunması gerektiğini ifade etti. Hamurlu, il genelinde yürütülmekte olan akademik başarıyı arttırıcı çalışmalar kapsamında okulda değişik çalışmaların yapıldığını; öğrenci velilerine yönelik olarak da aile eğitim seminerleri, veli toplantıları, öğretmen-veli görüşme saatleri, veli ev, işyeri ziyaretleri gibi faaliyetlerin yıl boyunca süreceğini belirtti.
Hamurlu ayrıca, Gaziantep Valiliği tarafından yürütülen “Geleceğimize Bir Tuğla da Sen Koy”, “Bir Okul Bin Gelecek” adlı eğitim kampanyaları ile ilgili ailelere bilgi verdi ve imkanlar dahilinde ailelerden destek olmalarını istedi.
Seminere konuşmacı olarak katılan GAÜN Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Murat ise aile içi iletişim ile ilgili olarak aile bireyleri arasında iletişimin ailenin mutluluğu için ve çocukların başarısı için önemli olduğunu vurguladı. İnsanlarla iletişim kurarken empati kurmanın, güleryüzlü olmanın, pozitif düşünmenin önemine değinen Murat, ailelere çocuklarını iyi tanımaları gerektiğini ve onlarla zaman geçirmelerini tavsiye etti.
Ayrıca aileler tarafından yöneltilen soruları cevaplayan Yrd. Doç. Dr. Mehmet Murat, ailelerin çocuklarla iletişim kurarken karşılaşabilecekleri sorunlara değinerek çözüm önerilerinde bulundu.
Seminere katkısından dolayı GAÜN Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Murat’a, Okul Müdürü M. Kürşat Hamurlu tarafından buket takdim edildi ve ailelere katılım belgeleri verildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir