YEREL HABERLER - 04 Ocak 2012 Çarşamba 16:21

MALATYA VALİSİ ULVİ SARAN: "DEVLET MEMURU MANTIĞI İLE HAREKET ETMEYECEĞİZ"

A
A
A
MALATYA VALİSİ ULVİ SARAN: "DEVLET MEMURU MANTIĞI İLE HAREKET ETMEYECEĞİZ"

Malatya Valisi Ulvi Saran, devlet memuru mantığıyla hareket etmeyeceklerini belirterek, "2012 yılında özel idare yatırımları hızlandırılacak" dedi.
Malatya İl Koordinasyon Kurulu’nun 2012 yılı ilk toplantısı Vali Ulvi Saran başkanlığında Özel İdare Salonu’nda gerçekleştirildi. Kamu kurum ve kuruluşların bölge ve il yöneticilerinin katıldığı toplantının açılışında konuşan Vali Saran, "Geçen yılın programında yer alan çalışmaların sonuçları değerlendirilecek ve 2012 yılında yapılacak çalışmalar gündeme getirebilecek. 2012 yılının yatırım programını daha verimli uygulamaya konulması için fikir alışverişinde bulunacağız" dedi.
2012 yılında özel idare yatırımlarına daha çok önem verileceğini belirten Saran, "İl Özel İdaresi Genel Sekreteri görevine başladı. 2012 yılında geçen yıldan aksayan bazı konuları tamamlayacağız. Hizmetler konusunda çok ileri gideceğiz. Bu konuda arkadaşlarımızla bir bütün halinde fedakarca bir çalışma yürüteceğiz. Mesai mefhumu gözetmeden hareket edeceğiz. Devlet memuru mantığı ile hareket edersek, yürümez. Mesai bitti, hadi kağıdı kalemi bırak, kravatını çıkar, yola koyul. Bu mantık yanlış. İyş
bitmeden ayrılmaması lazım. Mesai kavramı ile arazide çalışmak sonuç getirmiyor. Aksamaları ortadan kaldıracağız, gecikmelere müsaade etmeyeceğiz" şeklinde konuştu.
Toplantıda yatırımlar hakkında verilen bilgide, "Malatya’da 2011 yılı yatırım programında 8 sektörde toplam 1.591 adet proje yer almıştır. Bu projelerden 122 adedi belediyelere aittir. 2011 yılı yatırım projelerinin sektörel dağılımında 734 ulaştırma, 625 diğer kamu hizmetleri, 120 eğitim, 86 tarım, 11 sağlık, 7 madencilik, 6 imalat ve 2 enerji sektörlerinde yer alıyor. Yatırım projelerinin 2011 yılı toplam tutarı 2 milyar 679 milyon 380 bin TL, yıllara sari olan projelerin önceki yıllar harcaması 644
milyon 653 bin TL’dir. Yatırım projelerinin 2011 yılı ödeneği 477 milyon 651 bin TL olup, yıl sonu itibariyle 388 milyon 99 bin TL harcama yapılarak, yüzde 81 oranında nakdi gerçekleşme sağlanmıştır" denildi.
Malatya Belediyesi Başkan Yardımcısı Selim Pilsen ise yatırımlar hakkında bilgi vererek, yeni dönemdeki projeleri şu şekilde açıkladı:
"Yeni kültür merkezi, Yeni nikah salonu, Bakırcılar Çarşısı yeni düzenleme, 274 dönümlük Karakavak Kültür Parkı, Kernek Meydanı düzenlemesi, Mişmişpark Fuar alanı yeni düzenleme, çevreyolu yan yollar çalışması, Fahri Kayahan kavşak düzenlemesi, Dede Korkut Kavşak düzenlemesi, Kültür ve Spor Parkı, Yeni çok amaçlı sosyal tesisler, yeni muhtar evleri, Yeni sabit semt pazarları"
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Batman “Dur” ihtarına uymayarak tarlaya kaçan otomobilden 19 bin adet uyuşturucu hap çıktı Batman’da polisin “Dur” ihtarına uymayan otomobil sürücüsü kaçtığı tarlada kaza yaparak durabildi. Otomobil ve şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramada 19 bin adet uyuşturucu hap ekstasy ile 1 kilo 32 gram bonzai maddesi ele geçirildi. Edinilen bilgilere göre, aldıkları ihbarı değerlendiren Batman İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Emniyet Müdürlüğü İHA Büro Amirliği ekipleriyle birlikte çalışma başlattı. Polis ekipleri, uyuşturucu madde ticareti yapan şahıslara yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında Petrolkent Mahallesi Bostan Caddesinde bir otomobili durdurmak istedi. Polisin “dur” ihtarına uymayan otomobil sürücü bir süre karayolunda polisten kaçtıktan sonra tarlaya girdi. Buğday başakları arasına gizlendiler Girdikleri tarlada kaza yapan otomobildeki şüpheliler buğday başaklarının arasına saklanmaya çalıştı. İHA Büro ekiplerinin dronlu çalışması sonucu buğday başakları arasına uzanarak saklanan 4 şüphelinin yerini belirledi. Polis etraflarını çevirdiği 4 şüpheliyi kıskıvrak yakaladı. Otomobilde ve gözaltına alınan 4 şüphelinin ikametlerine yapılan aramalarda farklı renklerde toplam 19 bin adet uyuşturucu hap ecstasy ile 1 kilo 32 gram bonzai uyuşturucu maddesi ele geçirildi. Yakalanarak emniyete götürülen şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece “Uyuşturucu Madde Ticareti” yapmak suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.