YEREL HABERLER - 08 Ocak 2012 Pazar 16:18

VEREMLE SAVAŞ KONUSUNDA YENİ KARARLAR ALINDI

A
A
A
VEREMLE SAVAŞ KONUSUNDA YENİ KARARLAR ALINDI

Sakarya Verem Kontrol Kurulu’nun İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Bektaş başkanlığı’nda toplanarak Sakarya’da veremle savaş konusunda yeni kararlar alındığı açıklandı.
Sakarya İl Verem Kontrol Kurulu İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Bektaş’ın Başkanlığında, İl Verem Savaş Koordinatörü ve Merkez Verem Savaşı Dispanseri Başhekimi Uz. Dr. Arzu Dilmaç ve Bulaşıcı Hastalıklar Şube Müdürü Dr. Şenay Avcı sorumluluğunda, Devlet ve Özel Hastane Başhekimleri, Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimleri, 1. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığında görevli Tabip Binbaşı ile Eczacılar Odası Başkanı ve Büyükşehir Belediye Polikliniğinde görevli Hekimin katılımı ile toplandı. Toplantıda Kurul üyeleri 2011-2012 yıllarını kapsayan “Tüberküloz Kontrolü ve Doğrudan Gözetimli Tedavi Stratejik Planı”nı değerlendirerek, Sakarya’da Veremle Savaş konusunda yeni kararlar aldı.
Sakarya İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Bektaş Başkanlığında toplanan İl Verem Kontrol Kurulu’nda Tüberküloz hastalığı ile etkin mücadele konusunda Sakarya İlinde yürütülen Stratejik Planının değerlendirme çalışmaları kapsamında alınan kararlar şöyle: “Sağlık Müdürlüğü tarafından Tüberküloz konusunda vatandaşı bilgilendirecek ve bilinçlendirecek halk eğitimi çalışmalarının artırılarak devam etmesi. İlde çalışan tüm sağlık personelinin DGT konusunda bilgilendirilmesi. İldeki tüm cezaevi, sosyal hizmetler ve öğrenci yurtları ile askeri birliklerin mikro film taramasının yapılması. Hekimlerin veya sağlık kurumları tarafından Akciğer Tüberküloz şüpheli tüm olguların Verem Savaş Dispanserlerine yönlendirilmesi. Sağlık kurumlarında teşhisi konan tüm Tüberküloz hastalarının tedavisi düzenlenmeden Verem Savaş Dispanserlerine yönlendirilerek tedavi düzenlenmesi gerektiği durumlarda ayrıntılı epikriz ile Verem Savaş Dispanserlerine bildirilmesi. Hastaneler tarafından tüberküloz hastaları için ilaç muafiyet raporu düzenlenmemesi. Eczaneler tarafından tüberküloz reçetesi karşılanan hastaların en kısa sürede İl Sağlık Müdürlüğüne bildirilmesi. Komisyon görüşleriyle hazırlanan stratejik planın Sakarya İlinde uygulanması ve takibinin yapılmasına,
Yardıma muhtaç hastaların Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına bildirilerek gıda yardımından faydalanmaları konusunda yardımcı olunması. Verem Savaş Derneğince muhtaç hastalara gıda yardımı ve sosyal destekte bulunulması.”
Alınan karar doğrultusunda bir sonraki toplantının Sağlık Müdürlüğü’nün davetiyle yapılmasına karar verildiği bildirildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir