Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) kırmızı et üretim verilerine göre, Kasım ayında kırmızı et üretimi Kurban Bayramı’nın da etkisiyle bir önceki aya göre yüzde 119 oranında arttı.
Kasım ayında toplam kırmızı et üretimi, bir önceki aya göre yüzde 119.2 oranında artarak 147 bin 443 ton olarak tahmin edildi. Kırmızı et üretimi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 8,8 oranında azaldı. Sığır eti üretimi ise bir önceki aya göre yüzde 93,9 oranında artarak 112 bin 528 ton oldu. Sığır eti üretimi ise bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 3 oranında azaldı. Öte yandan koyun eti üretimi yine Kurban Bayramı’nın etkisiyle bir önceki aya göre yüzde 323,2 oranında arttı ve 27 bin 144 ton
oldu. Ancak, koyun eti üretiminin bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 28 oranında azaldığı görüldü.