YEREL HABERLER - 30 Aralık 2011 Cuma 13:23

YENİ YILDA ANASINIFI ÖĞRENCİLERİNDEN MEŞE PALAMUDU DİKİMİ

A
A
A
YENİ YILDA ANASINIFI ÖĞRENCİLERİNDEN MEŞE PALAMUDU DİKİMİ

Zonguldak’ta öğrenciler okul bahçesine meşe palamudu dikti.
TEMA Zonguldak Temsilciliği tarafından Zonguldak Arslan Zeki Demirci İlköğretim Okulu’nda yeni kurulan minik TEMA grubu yeni yıl etkinliği olarak meşe palamudu dikti. Programa, TEMA Zonguldak Temsilciliği adına Melahat Çöğendez, Kutlu Günvar, Fulya Aydın, anasınıfı öğrencileri, veliler ve öğretmenler katıldı. TEMA Temsilciliği adına konuşma yapan Melahat Çöğendez, “Minik Eller Toprağa Projesi” içinde yapılan çalışma olduğunu ve Arslan Zeki Demirci İlköğretim Okulu anasınıfı öğrencileri tarafından saksılara meşe palamudu dikimi yapılacağını belirtti. 100 tane meşe palamudunun öğrenciler tarafından saksılara dikileceğini ve dünyaya anlamlı bir yeni yıl armağanı vereceklerini söyleyen Çöğendez, “Biz Zonguldak TEMA Temsilciliği olaraktan arkadaşlarımızla birlikte bugün Leyla öğretmenimiz Arslan Zeki Demirci İlköğretim Okulu’na davet etti. Kendileri burada minik TEMA grubunu kurdu. TEMA Vakfı’nın milli eğitimle birlikte yapmış olduğu bir çalıma var, buda yavru TEMA, minik TEMA ve genç TEMA olaraktan. Bizlerin amacı burada ’Minik Eller Toprağa’ projesiyle daha okuma yazmayı öğrenmemiş olan çocuklarımızın çevre bilincine olan, erozyonla mücadele ve çölleşmeye karşı duyarlılığını kazandırmak amaçlı yaptığımız bir proje bu. Leyla öğretmen bunu Arslan Zeki Demirci’de kurmak istedi ve bizlere müracaat etti, biz kendisine teşekkür ediyoruz. Çocuklarımızın daha temiz bir çevrede yaşamasını, erozyonun olmadığı, çölleşmenin olmadığı temiz bir havayı soludukları bir toprakta ve doğada yaşamalarını arzu ediyoruz. Çocuklarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.
Ardından konuşma yapan Zonguldak Arslan Zeki Demirci İlköğretim Okulu Anasınıfı öğretmeni Leyla Erdoğan ise, “TEMA Vakfı’nı bulduğum için çok mutlu oldum. Daha öncede bunla ilgileniyordum. Minik TEMA 2 yıllık bir proje. İlk yılında da katılmıştım ama o zaman Konya’daydım. Şimdi Zonguldak’tayım ve çocuklarımın hepsinin toprak bilinciyle büyümesini istiyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Arslan Zeki Demirci İlköğretim Okulu anasınıfında bulunan 12 öğrenci tarafından saksılara meşe palamudu dikimi gerçekleştirildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir