YEREL HABERLER - 06 Ocak 2012 Cuma 15:50

BAŞKAN ERGÜN`DEN BARBAROS`A YENİ YILIN MÜJDELERİ

A
A
A
BAŞKAN ERGÜN`DEN BARBAROS`A YENİ YILIN MÜJDELERİ

Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Barbaros Mahallesi sakinlerinin kendisi için düzenlediği toplantıya katıldı.
Barbaros Mahallesi sakinlerinin düzenlediği kahvaltıya Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları Mesut Bayram Laçalar, Azmi Açıkdil, Nursel Ustamehmetoğlu, Funda Solak, Belediye Meclis üyeleri, birim müdürleri, Barbaros Mahalle Muhtarı Mustafa Duruyol, Erdinç Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Erdinç Yumrukaya ve mahalle sakinleri katıldı. Düzenledikleri toplantıya tam kadro katıldıkları için Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkürlerini sunan Barbaros Mahalle Muhtarı Mustafa Duruyol, “Biz sizlere Barbaros Mahallesi halkı olarak her zaman kucak açtık. Sizleri hep sevdik ve seveceğiz. Sizlerden de hizmet istiyoruz. Özellikle mahallemizden geçen tren yolları önemli sorun. O bölgede yaya üst geçidi olursa, üzücü olayların kesinlikle olmayacağı kanaatindeyim. Mahallemizde 4 bin 550 metrekare bir yerimiz var. Oraya çok amaçlı bir bina, düğün salonu, toplantı salonları ve altlarına da dükkan ve kahve gibi, geri kalan kısımlarını da yeşil alan olarak kullanabiliriz diye düşünüyoruz” dedi.
SIRADA 7 MAHALLE VAR
Duruyol’un ardından mahalle sakinlerinden bazıları da, Başkan Ergün’e taleplerini iletti. Barbaros Mahallesi sakinlerinin taleplerini dinleyen Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Sorunları ve sıkıntıları hep yerinde görelim ve bir an önce ivedi olanları yapma noktasında hareket edelim düşüncesiyle mahalle ziyaretlerimiz devam ediyor. Barbaros Mahallesi gibi 2012 yılı içerisinde Kuşlubahçe, Akpınar, Ahmet Bedevi, Nurlupınar, Fevzi Çakmak, Kazım Karabekir gibi Manisa’nın 57 mahallesi içinde yer alan mahallelerimize hizmetlerimizi sunacağız. Bundan önce 2011 yılı içerisinde 47 mahallemize güzelleştirme ve iyileştirmeler gitti. Tabi ki bu mahalleye hiç bir şey yapılmadı diyemeyiz. Çok az da olsa, kısmen de olsa, acil olanları hemen yerine getirme noktasında imkanlarımız dahilinde yerine getirmeye çalıştık. Az önce saydığım 7 mahalle, 2012 yılının mahalleleri olacak” dedi.
TREN YOLU MAHALLENİN EN ÖNEMLİ SORUNU
Ayrım gözetmeksizin tüm mahallelere hizmet gideceğinin altını çizen Başkan Ergün, “Yani tek mahalleye değil, bütün mahallere ayrım gözetmeden, kim olursa olsun o hizmet Manisa Belediyesi tarafından o mahallelere götürülecek. Sadece mahalle değil, sokaklarına kadar girilecek. Eğer 2012 yılı içerisinde bu hizmetleri görmezseniz, yapılmazsa, gelin bana mahalleli olarak konuşun. Tabi bu mahallelerimizin öncelikle yağmur suyu, kanalizasyon problemleri var. Bunlara müteakip şehir yapılaşmasındaki geçmiş yılların getirmiş olduğu sıkıntılar var. Biz bunlarla ilgili kamulaştırma noktasında gerekli çalışmaları yapıyoruz. Tabi tren yolu, Barbaros Mahallesi’nin en önemli sorunlarından bir tanesi. Hızlı Tren Projesi kapsamında buradan bir yeraltından kavşak yapılacak. Ama tabi buna daha epey bir süre var. Kaç sene içerisinde bu proje tamamlanır, bitirilir… Manisa bir yerde ikiye bölünüyor Hızlı Tren Projesiyle. Sekiz tane alt ve üst geçitlerle geçişleri sağlanacak şehir merkezine” dedi.
"EKSİK NE VARSA TAMAMLANACAK"
Göreve geldikleri ilk günlerde Barbaros’un girişinde yürümenin dahi sıkıntılı olduğunu hatırlatan Başkan Ergün, “Gelir gelmez tren yolunu geçtikten sonraki yerin kaldırımlarını yaptık. Oradan pazaryerine geçiş betonlamalarını yaptık. Bunlar acil yapmamız gereken görevlerimiz. Tabi muhtarımızın hazırlamış olduğu bir liste var. Yeşil alan noktasında, bayanlara fitness aletlerinden çocukların oyun gruplarına kadar, bu bölgede eksik ne varsa, hepsini bu yaz tamamlayacağız. Söylediğiniz Tedaş’ın yanındaki alanın da kamulaştırma ile ilgili prosedürlerini aşarsak, orayı mahallenin kullanabileceği bir sosyal alan haline getirebilirsek, bu da bizi ayrıca mutlu eder. Bu güzelleştirmeleri yaptıktan sonra buradaki esnaf arkadaşlarımızın da cadde ve sokaklardaki işgallerini, ana arter olması itibariyle, en azından bu bölgelerde durdurmaları lazım. Kuşlubahçe’nin girişinde bazı genişlemeler yaptık. İnşallah Barbaros Mahallesi’nde de böyle bir çalışma yapacağımızı belirtmek istiyorum. Yaklaşık 3 ay öncesi, Barbaros Mahallesi’ne bir Çocuk Kültür-Sanat Merkezi yapılması için çalışma yapılması talimatı vermiştim. Yer sorununu halledersek, bununla ilgili ihale sürecini hemen başlatırız. Beni dinlediğiniz için teşekkür ediyorum. Yeni yılın hepimize sağlık, mutluluk getirmesini temenni ediyorum” diye konuştu.
ÇOCUK MERKEZİ ERDİNÇ YUMRUKAYA’DAN
Mahalle sakinlerinin Çocuk Merkezi taleplerini Erdinç Şirketler Grubu olarak yerine getirmek istediğini Başkan Ergün’e ileten Yönetim Kurulu Başkanı Erdinç Yumrukaya’nın talebi mahalle sakinlerinin alkışıyla karşılandı. Yumrukaya, istimlak konusunda belediyenin destek vermesi durumunda Barbaros Mahallesi’ne Çocuk Kültür-Sanat Merkezi yaptıracağının sözünü verdi.
YAYA ALT GEÇİDİ YENİDEN GÜNDEMDE
Toplantının ardından Başkan Ergün ve beraberindekiler, Barbaros Mahallesi’nde incelemelerde bulundu. Ergün ve beraberindekiler, Manisa Belediyesi’nin TCDD 3. Bölge Müdürlüğü ile protokol imzalayarak Barbaros Mahallesi Cider Fabrikası’nın arka kısmında bulunan tren yoluna Yaya Alt Geçidi yapmak istemesine mahalle halkının tepki gösterdiği bölgede incelemelerde bulundu. Mahalle halkının kararlarını yeniden gözden geçirmesini isteyen Başkan Ergün, yayaların bölgeden rahat geçmesi için alt geçit yapılmasının şart olduğunu vurguladı. Mahalle Muhtarı Mustafa Duruyol, yayaların rahatı için alt geçidin şart olduğunu, konuyu kendi içlerinde karara bağlayarak, gelecek hafta yeniden Manisa Belediyesi ile toplantı yapacaklarını söyledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bartın Adalet Bakanı Tunç, çocuklarla birlikte tezahürat yaptı Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bartın’da AK Partili belediye başkanlarını ziyaretti. Bakan Tunç, kendisini karşılayan sporcu çocuklarla birlikte "Şampiyon Kozcağızspor" tezahüratı yaptı. Bakan Tunç’a futbolcu olmak istediklerini söyleyen çocuklardan bazıları Kerem Aktürkoğlu, bazısı da irfan Can gibi futbolcu olmak istediklerini söyledi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ulus ilçesini ziyaretinin ardından önce Abdipaşa beldesine ardından Kumluca beldesine geçti. Tunç, Abdipaşa Belediye Başkanı Belediye Başkanı Yaşar Dönmez ve Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Bozkurt’u makamında ziyaret etti. Belediye başkanları ve belediye meclis üyelerini tebrik eden Bakan Tunç, kendisini karşılamaya gelen vatandaşlarla da tek tek tokalaşarak, destekleri nedeniyle teşekkür etti. Daha sonra ise Kozcağız beldesine geçen Yılmaz Tunç, burada meşalelerle karşılandı. Tunç, kendisini karşılamaya gelen Kozcağız Belediyespor Futbol Okulu oyuncuları ile de bir süre sohbet etti. Çocuklarla sohbet eden Tunç, sporculara taleplerini sordu. Bakan Tunç’un, "Neye ihtiyacınız var" sorusuna ise bir çocuk ise "Her şeye" cevabını verdi. Bu cevap Bakan Tunç’u, beraberindekileri güldürdü. Bakan Tunç, çocuklara yapmak istedikleri meslekleri de sordu. Bakan’ın, "Futbolcu olmak isteyen var mı" sorusuna ise tüm çocuklar el kaldırdı. Bir çocuk, "Kerem Aktürkoğlu gibi olacağım", başka bir çocuk da ’’Ben de İrfan Can" dedi. Zonguldakspor’un lisanslı futbolcusu olan bir çocuğu örnek gösteren Bakan Tunç, "Olmaz, öncelikle okulunuzu bitirmelisiniz. Okulu bitirip meslek sahibi olmak lazım, ayrıca sporcu da olursunuz" şeklinde konuştu. Tunç, çocuklarla birlikte "Şampiyon Kozcağızspor" tezahüratı yaparak, onlara hem derslerini çalışmaları hem de spor yapmaları konusunda tavsiyelerde bulundu. Bakan Tunç, kendisini karşılamaya gelen vatandaşlara yönelik yaptığı konuşmada destekler için teşekkür ederek, Kozcağız Beldesi’ne ilçe belediyelerinden daha fazla hizmet gelmesi için çalışacaklarını ifade etti. Bakan Tunç, seçilen tüm belediye başkanları, meclis üyeleri ve muhtarlara görevinde başarılar dileyerek, "Zorlu bir seçim süreci, büyük bir rekabet içerisinde Kozcağız’da bu Ak Partili belediyecilik anlayışı devam etsin dediniz. Buradaki ışık hiç sönmesin dediniz. Biz de sizin o güven layık olabilmek için gece gündüz çalışacağız inşallah" diye konuştu