GENEL - 10 Aralık 2011 Cumartesi 15:22

MÜSİAD GENEL BAŞKANI ÖMER CİHAD VARDAN ESKİŞEHİR`DE

A
A
A
MÜSİAD GENEL BAŞKANI ÖMER CİHAD VARDAN ESKİŞEHİR`DE

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, 2011’deki ekonomik krizden sonra Türkiye’nin bu hale geleceğinin hayal bile edilmediğini söyledi.
MÜSİAD tarafından düzenlenen ’Hizmet Sektörü Kurulu Türkiye İstişare’ konulu toplantı, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Yunusemre Kampüsü’nde yapıldı. Toplantıya Eskişehir Valisi Dr. Kadir Koçdemir, MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın, Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri ve MÜSİAD üyeleri katıldı.
MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, yıllar önce hiç kimse Türkiye’nin bu duruma geleceğini hayal bile edemeyeceğini söyledi. Yeni anayasa için yaptıkları çalışmanın Türkiye’de başka bir örneğinin olmadığını belirten Vardan, "Hizmet sektörü içerisinde 3 alana önem veriyoruz. Bunlar turizm, sağlık ve eğitim. 2023 hedeflerimizde bu alandan 125 milyar dolar ihracat bekliyoruz" dedi.
10 gündür Türkiye’nin her bölgesinde bu toplantıların yapıldığını ifade eden Vardan, "Belki 2001 senesinde özellikle o büyük krizi hepimiz atlattığımız zamanlarda, 10 sene sonra Türkiye’nin bu duruma geleceğini hayal bile edemezdik. 2-3 bin dolar kişi başı milli gelirden, yaklaşık 10 bin dolar milli gelire ulaşan bir ülke, belki 25-30 milyar dolar ihracat yapan bir ülkeden 133 milyar dolar ihracat yapan bir ülkeyi belki hayal edemeyebilirdik. Bugün yine hayal edemediğimiz bir şey var. 81 ilimizde 165
üniversite oldu. Kimisi bunun alt yapısı eksik olanları tartışabilir, ama sonuçta eğer siz bu üniversiteleri yapmaz iseniz, o zaman öğrenci yetiştirecek mekanlarınız da olmayabilir. Bunu yapacağız ve öğrenci yetiştireceğiz. Dün imkanlarımız yoktu ve öğrenci getirmeyi hayal edebilirdik ama bugün var. Hizmet sektörünün altında 3 sektör var. Bunlardan birincisi turizm. Kabul ettiğimiz turist sayısı 30 milyona yaklaştı. Bunu daha fazla arttırmamız lazım. İkinci konu sağlık sektörü. Türkiye artık dışarıdan
hasta almaya başladı. İnsanlar sağlık için geliyor, tedavi olup gidiyorlar. Son olarak eğitim sektörü olduğunu düşünüyoruz. Biz alt yapımızı güçlendirdiğimiz vakit ki o altyapımız mevcut, biz rahatlıkla eğitimde de dışarıdan öğrenci alabileceğimize düşünüyoruz" dedi.
Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir ise modern bir ekonomide dünya ekonomisine yön veren ülkelerde mili gelirin içinde hizmetler sektörünün payının yüzde 70’ler civarında olduğunu söyledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir